Karácsonyi csók

Bakancslistához adom
A Christmas Kiss
amerikai romantikus film, 96 perc, 2011

Értékelés:

60 szavazatból
Szerinted?

A fiatal bostoni designer az egész karrierjét veszélyezteti amint kezd beleszeretni főnöke pasijába, akit véletlenül megcsókolt.

Stáblista:

Szereplők

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
kifo2 2019 nov. 30. - 14:06:08 10/10
Nagyon tetszett a film. Sírós, nevetős, sírós-nevetős. Igen, hasonlít a Dolgozó lányra. Ott pénzbefektetők voltak, itt meg belsőépítészek (designer? ez annyi mindent jelenthet – pont a belsőépítészre nem is gondoltam, amikor a filmismertetőt olvastam), akik különösen értenek ahhoz, hogyan lehet egy házat úgy berendezni, hogy igazi karácsonyi hangulata legyen. Ez a film fekete-fehérebb, abban több volt a szürke (jellem). Abban a főnök nem volt annyira negatív figura, mint ebben. Abban a „vita” egy távolabb álló dologról (a pénzről) szólt, ebben a saját érzelmekről és az ezzel kapcsolatos értékrendről és felfogásról. Abban a filmben több esély volt arra, hogy ha a vitában el is tér két ember felfogása, attól még lehetnek egy pár – ebben ez az esély feleakkora sem volt.

A berendezéssel kapcsolatban Wendy és Adam teljesen egy húron pendül. Priscilla véleménye ezzel szöges ellentétben áll, de felismeri, hogy (legalább látszólag) be kell hódolnia, és azt hazudja, hogy neki is ugyanaz tetszik, és már hárman vannak. Mivel az egész film szinte csak a berendezésről szól, Priscillának esélye sincs arra, hogy ne derüljön ki az igazság… :-)

Abban, hogy ki hogyan látja a világot, milyen értékeket kell megőriznie a hagyományokból és miktől kellene már megszabadulni, nem lényegtelen részt képviselt a Karácsonyi ének, bár kevés szó esett róla, azért az alapok rá épültek. Én elég öregen „láttam” először az Isten pénzét, de vele együtt azóta vonz a Karácsonyi ének „szelleme” (nem a három szellem közül az egyik! :-) ), ez is növelte nálam a film értékét.

Mint egy Rejtő-könyvből, így ebből sem tudok idézni poénokat, de voltak. Talán majd ha legközelebb megnézem a filmet, több megragad :-). Wendy két lökött barátnője is kedves és vicces volt, nem durvultak el, még akkor sem, amikor aztán tényleg keményen elhatározták, hogy belenyúlnak az életébe :-). Egyáltalán nem éreztem, hogy ők csak azért vannak, mert egy filmbe mindig kell két lökött alak, akiken legalább lehet jókat röhögni.
8/10
dandelion83 2018 júl. 29. - 15:07:19 8/10
Bűbájos, szívet melengető karácsonyi film egy kis romantikával megfűszerezve. A főszereplő srác nekem nem igazán tetszett, de a film végére még vele is megbarátkoztam. Szerintem teljesen nézhető kategória, szerencsére nem ment el a bugyutaság irányába, mint sok romkom.
zora 2018 jan. 07. - 10:19:14
Nagyon aranyos film.
7/10
fclariss 2017 dec. 22. - 22:55:37 7/10
Szerintem is egy könnyed karácsonyi film, a \"törölt felhasználó\" ne nézzen ilyen filmeket, ha ennyire negatív, neki bizpnyára sohasem olvastak esti mesét...
8/10
fanaf1@vipmail.hu 2017 jan. 03. - 11:39:58 8/10
Jó kis karácsonyi film.
8/10
alien1976 2012 jún. 12. - 18:26:59 8/10
Kedves kis romantikus film volt, annak ellenére, hogy sokszor volt olyan érzésem, hogy ezt már láttam.
Igaza van az elõttem hozzászólónak, ez totál "dolgozó lány", de így is nézhetõ, megmosolyogtató film.
Olyan vasárnapi összebújós, pihikézés melletti film.
7/10
MoziRozi 2012 máj. 27. - 22:16:25 7/10
Kedves kis film, nekem tetszett :)
vénasszonyok_nyara 2011 dec. 25. - 16:28:18
hat bõrt egy témáról: Ezt már egyszer megfilmesítették "Dolgozó lány" címmel.
Azzal a különbséggel, hogy abban jó színészek játszottak.
Ebben a változatban a férfi fõszereplõnek kiköpött bûnözõ feje van. Tökéletes lenne Patrick Bateman szerepére az "Amerikai pszycho-ban.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu