Karácsonyi ének

Bakancslistához adom
A Christmas Carol
15 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai fantasy sorozat, drámasorozat, 60 perc, 2019

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

A minisorozat a György-korabeli Angliában játszódik. A nyitó epizódban meghal a vállalkozó Ebenezer Scrooge üzleti partnere. Jacob Marley azonban, hála a langymeleg „áldásnak” esélyt kap a megtisztulásra, és a purgatóriumba kerül. A megváltást azonban csak azzal a feltétellel kaphatja meg, ha Scrooge-t is rábeszéli, hogy bánja meg a bűneit. A feladat nem egyszerű, lévén a kapzsi Scrooge gyűlöli az embereket, sőt az egész világot. Marley nem is reménykedik benne, hogy sikerül végrehajtania.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Ebenezer Scrooge
a múlt Karácsony szelleme
Jacob Marley
Bob Cratchit
Mary Cratchit
a jövő Karácsony szelleme
a jelen Karácsony szelleme
Franklin Scrooge

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Sátánistapistaapápista 2020 dec. 31. - 22:33:03 10/10
Nem tudom,hogy kik pontozták egy csillaggal ezt a filmet és kiváltképpen,hogy mi alapján,de én most néztem végig és határozottan tetszett!
Három óra hosszúságú és mégis könnyedén megtekinthető,noha a történet korántsem könnyed.
Nekem kifejezetten tetszett,hogy nem egy összecsapott,súlytalan fércmű,hanem rohanó világunkban is vállalja a hosszabb csendeket,a szótlanságot és a tekintetekkel,arckifejezésekkel való színészi játékot és kifejezést.
Ez senkit ne rémisszen meg,hiszen nagyon jók a szereplők és a mimikáik.
Ami szomorú,az az,hogy míg ez meghat(hat) és elgondolkodtat(hat) sokakat,addig éppen azokat,akik olyanok,mint a főszereplő,azokról lepereg és még csak meg sem érinti!
Hihetetlenül aktuális amúgy,ami benne van,éppen ez történik napjainkban is: a kapitalista és gonosz óriáscégek és vállalatok,lélektelen és profitorientált kizsákmányoló,rideg gépezete miképpen teszi tönkre a (kis)emberek életét.
Jaaa,és persze az örök trükk: a szándékosan tönkretett,csődbejuttatott kisvállalkozások potom pénzért történő felvásárlása.
Ismerős a helyzet netalántán?
Úgy látszik ezek csak ezt tudják.
Nincs új a nap alatt!