Karácsonyi félhold

Bakancslistához adom
Zimtstern und Halbmond
16 éven aluliak számára nem ajánlott német vígjáték, 89 perc, 2010

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Gottfried Hinrichs, német hajóskapitány csak vonakodva hajlandó nyugdíjba menni. A hullámokhoz szokott morózus öregúrnak csak az jelenthet megnyugvást, hogy rég nem látott lánya, pilótaként dolgozó, ezért sokat utazó Barbara is hazatér. Üröm az örömben, hogy kiderül, hogy a lány megtalálta párját, akivel szemben Gottfriednek már úgy is rengeteg ellenvetése van, hogy nem is ismeri. Felesége, Lisbeth tanácsára (parancsára?) azonban türtőzteti magát, s megfogadja, hogy előítéletektől mentesen fogadja Barbara párját, akit a lány meg is hív a karácsonyi vacsorára. Mikor azonban kiderül, hogy a lány szerelme egy munkanélküli, palesztin suhanc, aki ráadásul pilóta állásról álmodik, már Lisbeth sem képes véka alá rejteni megrökönyödését.

Stáblista:

Szereplők

Gottfried Hinrichs
Lisbeth Hinrichs
Barbara Hinrichs
Kamal Abu Khalil
Pfarrer Josef

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Rojita 2021 dec. 14. - 21:16:48 9/10
A youtube-on találtam ezt a német filmet. Bár, sok helyzetkomikum van a történetben, valóban, nem egy vígjáték, - hanem, hol drámai, hol romantikus, de elgondolkoztató felnőttmese.
Az eltérő kultúrából érkező szerelmespárnak minden történelmi korban különböző nehézségekkel kellett megküzdeniük: a szüleik, barátaik, a vallási vezetőik, de még saját maguk előítéleteivel is szembesülnek. Így van ez napjainkban is. Természetesen, a történet aktualitása a mai Németországra jellemző.
Nagyon jó a szereposztás, jó a rendezés.
A film cselekménye karácsony - Szilveszter környékén játszódik, ráadásul főszerepet játszik Palesztina hajdani és legújabb kori szülötte. Így a film remekül illeszkedik a karácsonyi hangulatot árasztó filmek sorába. Kellemes, szórakoztató másfél óra. Minden korosztályú nézőnek ajánlom.
4/10
dosalaszlo 2019 nov. 02. - 20:41:03 4/10
Vígjátéknak egyáltalán nem mondanám!!