Karácsonyi szerelem

Bakancslistához adom
A Holiday for Love
kanadai filmdráma, 105 perc, 1996

Értékelés:

31 szavazatból
Szerinted?

Jake Peterson élete java azzal telt, hogy a traktorgyárban felfelé küzdötte magát a ranglétrán. Elérte, amit akart, de meg is fizetett érte keményen, bármilyen sikeresnek is mondhatja magát, a magánéletben magányos. Ráadásul karácsony előtt két héttel, amikor már boldog-boldogtalan az ünnepekre készül, azt a feladatot kapja cégétől, hogy utazzon el szülővárosába, a nebraskai Athensbe és bocsásson el néhány embert az ottani gyárból. Amikor Jake megérkezik a városba, erőt vesz rajta a nosztalgia és az éjszaka kellős közepén nekiindul, hogy megkeresse a szülőházát. Így sikerül is azonnal magára vonnia a tizenegy éve özvegyen élő, gyermekeit egyedül nevelő Emma Murphy figyelmét. Emma a szó szoros értelmében letartóztatja az idegent és Jake csak akkor tudja meggyőzni az asszonyt arról, hogy nem bűnöző, amikor beszámol látogatása céljáról, arról, hogy nyolcvan traktort akar megrendelni a helyi gyártól. Ezek után szinte természetes, hogy hősként, a város megmentőjeként ünneplik mindenütt és Emma is megbocsát neki. Ám hamar vége a dicsőségnek, mert Emma apja, a helyi gyár vezetője tudomást szerez Jake látogatásának igazi céljáról. Jake - most először az életében - hagyja, hogy az esze helyett a szíve döntsön.

Stáblista:

Szereplők

Emma Murphy
Jacob (Jake) Peterson
Tom Uhll sheriff
Joe Marsdon

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Dörflinger máj. 03. 22:42:42 6/10
A címében minden benne van, ez is egy amolyan happy end-el végződő sztori.
Simán nézhető, néha csöpögős, néha komolyan vehető, néha pedig megmosolyogtató történet.
6/10
ALDO 2018 dec. 08. - 20:51:55
Egynek elmegy sokszor felhasznált, jól bejáratott, klisés történet, ahol már az elején tudod, hogy mi lesz a végén. A karakterek, a történetvezetés az egész teljesen meseszerű, de egy esős napon simán meg lehet nézni. Néha kellenek ilyen filmek is.
3/10
stupek2 2018 nov. 24. - 09:27:53 3/10
Hát ez egy mesefilm. Jön a herceg rossz szándékkal, megismerkedik a szolgálólánnyal és szerelembe keverednek. A hercegből király lesz a szolgálólányból talán királyné! Ki a franc fedi fel a titkát már az első éjszakán egy ismeretlennek? Mese!
Széles Ágnes 2017 ápr. 06. - 07:26:02
Suziy 2014 márc. 07. - 18:48:56
Már " soha nem fognak annyian újságot olvasni mint amennyien tévét néznek!"
Azt írják, hogy a konzervatívok a hosszú idõ alatt kialakult intézményekhez és eszmékhez való ragaszkodók, valahol a “haladás ellenségei”. Szerintem az egyetlen állandóság a változás, tehát haladni muszáj. Aztán azt is írták, hogy a konzervatív a hagyományok tisztelõje. ... Szerintem a hagyomány végtelenül fontos, egy nemzet identitását (önazonosságát) adja. Ha nem tudom honnan jövök, honnan a fenébõl tudjam, hogy hová megyek? Nem beszélve arról, hogy nekem szimpatikus az, hogy egy ország népe nem akar olyan lenni, mint egy másik ország népe. Ebbõl a szempontból konzervatív vagyok, nagyon is. Ha mindenki ugyanolyan lenne, ugyanúgy étkezne, öltözködne és kommunikálna, baromira unnám. :)
A liberálisról azt írták, hogy szabadelvû, nem szereti a dogmatikus (megkérdõjelezhetetlen meggyõzõdésre alapuló) gondolkodást, számára igenis minden lehetséges. Ez tetszett, mert én sem szeretem a dogmákat, amelyek igazsága tapasztalati szinten nekem hiányzik. Honnan tudjam, hogy az, amit évszázadok óta belénk akarnak verni, az úgy van-e? Hiszek a fejlõdésben és a tapasztalatból származó tudásban. Aztán a liberalizmusról azt is olvastam, hogy teljesen le akarja dönteni a régi mintákat (mint pl. a hagyomány) és újakat akar építeni helyette. Ez a része viszont nem jön be. Ahogy említettem, hiszek a tradíciókban. Aki olvasott már Hamvas Bélát vagy László Andrást, az tudja, hogy a tradíciókban lévõ tudás az (valahol) “varázslat”. Az ember teremtõ erõvel rendelkezik és sokszor úgy érzem, hogy a szabadelvû gondolkodás nem teremtõ embert, hanem fogyasztó, a rendszertõl függõ, kiszolgáltatott embert gyárt. De a dogmatikus gondolkodás olyan korlátok közé tesz, amitõl nem bírok elviselni. Az ember nem lehet annyira alázattól mentes, hogy elhiggye azt, hogy mindent tud és feltétel nélkül elfogadjon egy világnézetet csak azért, mert már elõtte sokan elfogadták azt. Leginkább azért, mert a fejlõdés leginkább azért történik meg, mert egyszer, valaki azt mondja: ez nem így van. Ugyanakkor ez nem egyenlõ azzal (számomra legalábbis), hogy az ember Istent játszik. (J.b)
offtopic
ildimix 2011 júl. 03. - 18:06:43 Előzmény SWENN
Sziasztok!

Nekem tetszett a film, a végét még meg is könnyeztem megható volt a találkozás. Nem írom ide mire gondolok, mert akkor elárulnám a lényeget, de mindenkinek szívbõl ajánlom a filmet.

Üdv: Ildimix
10/10
SWENN 2010 dec. 11. - 21:13:09 10/10
Hahó mindenki! A film Maeve Binchy regényébõl készült (amit még nem fordítottak magyarra, de remélem hamarosan ezt is fogják,
mint a "Ház a Tara roadon" , a Dublini vacsorák, a Vigasztalások éve....)
A filmet a Vaterán vettem meg orig csomagolásban, magyar szinkronnal, nem a legolcsóbb volt, de megérte!
Mindenkinek ajánlom figyelmébe.
Roxer 2010 dec. 11. - 20:02:16
Jó volt tetszett,karácsony környékén ilyen filmekre vágyik az ember lelke!Szimpatikus szereplõk,jó sztori!
6/10
Rahar 2009 dec. 25. - 19:57:20 6/10
Egyszer talán meg lehet nézni, de igazából tipikus klisékkel van tele, semmi újat, érdekeset, egyedit nem mutat be, de legalább pozitívan fejezõdik be. A több tucat karácsonyi alkotás közül semmiben sem tûnik ki. Csak a fanatikus karácsony film rajongóknak ajánlom, akik egy kicsit is a jobb filmeket kedvelik azok kerüljék el.
Babyface 2009 nov. 05. - 17:02:02 Előzmény Glorious
Végre sikerült megszereznem :)
Glorious 2008 nov. 23. - 08:37:19
Nagyon remélem idén leadják Karácsony tájékán, és felvehetem végre :)
Glorious 2008 szept. 23. - 17:33:31 Előzmény Babyface
Sajna nincsen, régóta vadászom, itthon nem jelent meg DVD-n...
Babyface 2008 szept. 23. - 11:16:27 Előzmény Glorious
Szia!

Neked megvan ez a film?
Régen láttam, és nagyon szeretném megszerezni.

Köszi!
Glorious 2008 szept. 06. - 08:46:43
Annyira imádtam ezt a filmet... vagy 100x láttam... Kitûnõ karácsonyi hangulatot ad át...