Karate tigris 5.

Bakancslistához adom
Force: Five
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai akciófilm, 97 perc, 1981

Értékelés:

23 szavazatból
Szerinted?

Raven Lee egy sátáni szektának a vezetője. Magas szintű harcművészetével és sajátságos tanaival magához láncolja az embereket. Jelképük egy bikafej. A bika végez mindazokkal, akik ellenszegülnek a szektának. Raven és William régi ellenségek. William egy bérgyilkost bíz meg Raven likvidálásával, mert lánya is a szekta tagjává vált. A terv nem sikerül. William ekkor egy régi barátjához fordul, aki öt harcedzett emberrel indul a szekta felszámolására.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
5i 2019 jún. 02. - 03:23:44 1/10
Zseniális remekmű minden tekintetben! :-) Forgatókönyv, színészek, koreográfia!!! :-)
lotto 2014 jún. 04. - 11:04:07 Előzmény Attila G.
Karate tigris 1. - Nincs irgalom
(No Retreat, No Surrender)1985, ez volt az eredeti amiben ugyan Van Damme még csak mellékszerepet kapott, de õ törte el az elején a srác apjának a lábát és a végén a final fight is vele volt!
A többi rész már csak gagyi sablon, aminek semmi köze az elsõhöz, ugyanez a felállás pl. a Kickboxer-nél is.!
Attila G. 2014 jan. 21. - 03:48:54 Előzmény smash01
Egy kicsit helyesbítek. Az az 1989; 1985 vagy 1986 lesz. A port az egyik, az imdb a másik évszámot tette a Karate tigris mellé.
Másfelõl JCVD-nak igen csak nyúlfarknyi szerepe volt abban az elsõ részben - hirtelen nem is emlékeztem rá, hogy játszott benne; szóval amikor olvastam a hozzászólásod, az elsõ mondatod második fele megzavart kissé. S azt hittem, itt valami tévedés lesz.

Viszont... Amikor utánanéztem a dolgoknak, én is meglepõdtem.
Igazából nekem a film angol címe furcsa. Mert például ugye az elsõ 3 résznek más volt a címe: "No retreat, no surrender". - A 4. rész már nem is viselte ezt a címet. - Ezért is lepõdtem meg, amikor most a film kezdetén megláttam és hallottam a címet.
Feltételezésem szerint ez a film viszonylag sokáig "el volt rejtve"; s a magyar cím alkotók hozzácsapták a másik 4 filmhez.

Egyébként eddig nem is tudtam, hogy van 4. rész is.
Mármint... Eddig az elsõ 3 részt láttam szintén film+-on, és elszórakozgattam rajtuk. - A 3. részben volt egy zseniális jelenet, amin szakadtam a röhögéstõl. -

Ezért keltette fel az érdeklõdésem ez a film is, s kíváncsi lennék a 4.-re is.

Amúgy próbáltam találni közös pontot a többi résszel. Hát talán a zenében, és a stílusban van némi hasonlóság; stábban viszont valahogy nem találtam.
smash01 2011 dec. 09. - 00:43:37
Hát nem érdekes? A Karate tigris 5. 1981-es film, de Jean-Claude Van Damme 1989-ben forgatta az elsõ részét. Eddig többnyire fordítva volt egy ilyen jellegû folytatás, elõbb volt pl a Véres Játék vagy a Kickboxer elsõ része és ezután jöttek a néha sílányabb folytatások. Ez számomra érdekes.
feketevipera 2011 szept. 29. - 23:19:55
Nahát, micsoda gyöngyszemre bukkantam a Hálózaton! Ha már kapcsolgattam a tévét, gondoltam, belekukkantok, legalább röhögök egy jót, de annyira igénytelen, hogy képtelen vagyok hosszabb távon nézni. Vajon ki volt az, aki pénzt áldozott egy ilyen izé leforgatására? És vajon ki volt az, aki megvásárolta és szinkronizáltatta? Egyébként meg örvendezzünk, egy magyar származású úriember is részt vett a sztori kiötlésében (Farkas Emilrõl van szó). Annak idején a Szív Tv-n mentek hasonlóan színvonalas produkciók, bár az még gyerekkoromban volt. Úgy tûnik, visszatér az az idõszak.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu