Karatés védőangyal

Bakancslistához adom
The Octagon
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai akciófilm, 103 perc, 1980

Értékelés:

33 szavazatból
Szerinted?

Scott James egykor karatebajnok volt. Mára már azonban visszavonult a sportágtól és boldogan éli életét barátnőjével és prominens szüleivel. Egy napon gyökeres változás áll be az életébe. Egy brutális merénylet következtében elveszíti barátnőjét és szüleit egyaránt. Scott kénytelen a saját kezébe venni a merénylők fölötti igazságszolgáltatás végrehajtását, azok ugyanis profi nindzsa harcosok. Az ilyen harcosokat pedig csak hasonló módszerekkel lehet legyőzni mint amit ők használnak.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
olahmiki1959 2014 júl. 15. - 08:20:31
Megnéztem...
Régen tetszett, ma pedig - sajnos - azt kell mondanom, hogy nagyon elavult, lassú, a színészi játék - meglepõ módon, nem is a férfiak, hanem inkább a nõk részérõl - borzasztó teátrális, a szövegek harmatgyengék, a nõk affektáló szinkronhangja pedig egyenesen katasztrófa!
Néhány értékelhetõ verekedés van benne, de sem a sztori, sem az akciók nem igazán jók.
Egyszer meg lehet nézni a filmet, - fõleg Chuck Norris iránti nosztalgiából, - aztán szépen el kell felejteni.
Egy, egyetlen egy pozitívuma azért van a filmnek.
Mégpedig az, hogy Norris itt még kaszkadõr nélkül csinálta a harcmûvészeti jeleneteket, - csak úgy, mint fénykorában Steven Seagal, - nagyon gyors és ügyes volt, és valóban jól bánt a legkülönbözõbb távol-keleti, szúró-vágó eszközökkel, de nagyjából ennyi, amit a filmrõl jó szívvel elmondhatok...:)

Hogy Lee Van Cleef, aki "A Jó a Rossz és a Csúf" címû klasszikus westernfilm ikonikus alakja volt egykor, hogy jutott odáig, hogy egy abszolút mellékszerepben felbukkanjon ebben a filmben, számomra örök rejtély marad...:DDD
cellasto 2014 jún. 30. - 20:26:53
én nem láttam még,most nézem
csek norrisz itt még nem annyira kemény :D
olahmiki1959 2014 jún. 30. - 20:22:45
Annak idején, a videózás hõskorában, - amikor még orrba-szájba másoltuk, meg vetettük fel a filmeket, listákról, hangalámondással, néha borzasztó minõségben, csak azért, hogy meglegyenek, - emlékszem, ez a film, (eredetileg Octagon címmel) mekkora sláger volt.
Nagyon régen láttam, ma leadja a Film+, meg fogom nézni. Kíváncsi vagyok, mostani szemmel fog-e tetszeni.
eynrg 2010 aug. 25. - 17:58:56
Ez a film annak idején Titkos társaság címmel jelent meg videokazettán.
Meglehetõsen idióta és gyerekes fordítás a Karatés védõangyal, mintha csak egy ifjúsági filmrõl lenne szó.De hát a filmek címének magyarra fordításának fantáziája nálunk mûvészi méreteket ölt.