Karesz végakarata

Bakancslistához adom
magyar dokumentumfilm, 44 perc

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

A Gáspár család önzetlen és önkéntes közreműködésével, valamint a felajánlott családi filmanyag felhasználásával készült film a droghalálban elhunyt 21 éves Gáspár Karesz leépülésének folyamatát követve a szenvedélybetegségek elhatalmasodásának okait tárja fel. Mindezeken túl bemutatja azt is, hogy a drog rabságából sokszor a legjobb szándékkal sem tud szabadulni a beteg. Erre utal Karesz édesapjának a filmben elhangzó vallomása is, amely a film készítése során vállalt személyes közreműködést eképpen indokolja. "- A droghalálban elhunyt fiam, a Karesz, tiszta pillanataiban gyakran mondogatta, hogy ő úgy szeretne segíteni "testvéreinek", akik olyanok, mint ő, akiket egyszer szintén rabul ejtett a heroin és nem tudnak tőle szabadulni. Számomra ez Karesz végakarata, amelyet teljesítenem kell." Gáspár Károly.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
talpfaszamlalo 2016 júl. 21. - 08:10:57
Egyáltalán nem igaz, hogy mindenki aki valaha füvezett biztos erõsebbek után nyúl. A filmet megnézve világos ,hogy egy milliomos elkényeztetett gyerekrõl van szó, akinek mindig mindene megvolt, mindent megkapott, amit csak akart mindig csak érnie kellett, és hát ez sem volt neki elég még többet akart így nekiállt drogozni.

A szülõk is maximálisan hibásak, ott mutatják a filmben, hogy ahelyett ,hogy segítettek volna neki meg szakemberhez fordultak volna akár külföldi rehab klinikához, hiszen megengedhették volna maguknak azt is, ott röhögtek rajta mikor belõve azt se tudta merre van az elõre és beesett a fotel meg a kanapé közé, közben kilószám fõzték neki a mákteát is, ha legalább megkérdeztek volna egy szakembert, akkor ilyet biztos nem tettek volna, hiszen nemhogy nem segít de csak ront a helyzeten. Már akkor cselekedni kellett volna mikor elõször megtudták ,hogy heroinozik egy másik drogprevenciós filmben pl. elküldik egy óceánjáró hajóra a gyereket, hogy ott biztos nem jut droghoz és annyi munka van ,hogy rágondolni sem lesz ideje.

A filmben mindenki elõadja a nagyhalált, hibás itt mindenki csak õk maguk nem, de a kedves szülõk hol voltak akkor mikor nevelni kellett volna a gyereket? Hol voltak mikor elkezdett drogozni?
7/10
luijani 2010 jan. 14. - 01:02:50 7/10 Előzmény wagnera
Így van!Sajnos a srác nem tudta hol a határ és mi a mértékletesség,és ezért szokott rá a kemény drogokra!De ez ember és környezetfüggõ!!!Én is szívtam már 1-2 füves cigit!Na és?Tudom,hogy nem helyes,de ennyibe nem halok bele,nem kívánom sem a füvet,sem keményebbet(nem azt jelenti,hogy soha többet nem szívok el egyetlen füves cigit sem)!Szóval tudni kell,hogy hol a határ!És ez nem csak a drogokra vonatkozik!Ennyi
wagnera 2009 dec. 06. - 10:42:37 Előzmény luijani
Miért? Nem? Minden a mértékletességtõl függ. Ha napi 10 feles károsít, akkor napi 10 sör is. Ugyanis kevesen tudják, hogy egy üveg sörben ugyanannyi alkohol van, mint egy felesben. Sok autós baleset is ezért van. Nem gondolkodnak egyesek. Amúgy pedig ha valaki egy "enyhe" drogra (már ha egyáltalán van ilyen) kap rá, az elõbb-utóbb a legsúlyosabbikig is elmegy. Aztán már csak attól függ, meddig bírja a szervezete. Az alkohollal is ez van, csak az legális kábítószer. Abba is bele lehet halni. Csak nem híják fel rá a figyelmet. Túl sokan vannak.
7/10
luijani 2009 máj. 15. - 22:47:34 7/10
Én sajnálom a srácot!De a film mondanivalójával nem értek egyet!A füves cigi a heroinhoz,majd a halálhoz vezet???Ennyi erõvel azt is mondhatnák,hogy aki megiszik egy sört az májnagyobbodásban fog meghalni...
1/10
madaf 2009 febr. 10. - 17:46:43 1/10
Ez a film egy fos.***SPOILER*** Csakis kizárólag a szülei a felelõsek a gyerek haláláért. Ez a Karesz gyerek egy elkényeztetett pöcs volt (sorry) Tele volt aggatva arannyal, meg volt mindene és mindig többet akart - így járt. Csak az apja nem bírja felfogni, hogy leginkább õ a hibás, érthetõ is. A felelõsség elõl elzárkózik és a kábitószerre fogja. Ezért csinál egy ilyen filmet.***SPOILER VÉGE***
Ezen nem tudtam hogy sírjak vagy nevessek: "Ezt a kábítószert kínálhatja neked egy barátságos idegen. Ez a halálos marihuana nevû gyilkos drogot tartalmazza, ami kemény kábítószer és gyilkossághoz, õrülethez, halálhoz vezet!"
Szóval nem hinném, hogy ezt bárhol is mutogatni kéne, mert az egész hazugság.