Kártyavár

Bakancslistához adom
House of Cards
angol filmdráma, 204 perc, 1990

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Henry Collingridge miniszterelnök még nem tudja, de épp most követte el politikai karrierje legnagyobb baklövését. Francis Urquhart (Ian Richardson) bár nem úgy néz ki, mégis túl veszélyes ember ahhoz, hogy bárki is keresztezni merje az útját. A hatalomért folyó küzdelem során Collingridge meglebegtette előtte egy miniszteri poszt esélyét új kabinetjében. De tudjuk, hogy a politikai ígéretek stabilitása megkérdőjelezhető - és most sem volt ez másképp.

Urquhart, aki különben sem tartja sokra a miniszterelnököt, mérhetetlenül dühös. Ráadásul neje, Elizabeth Urquhart eltökélt szándéka, hogy a Downing Street 10-be költözzék. Persze ehhez előbb el kell távolítani onnan Collingridge-t.

Collingridge pedig máris nagy bajban van. A legutóbbi általános választásokon produkált gyalázatos szereplése, és az, hogy szükség volt egy bűnbakra, gyakorlatilag azt eredményezte, hogy a párton belül egyetlen támogatója sem maradt. Így aztán Urquhartnak - a politikai berkek minden mocskos kis titkának tudója, Whip segítségével - szinte már túl egyszerű dolga van; dühödt eleganciával áll neki, hogy minden politikai riválisát kiüsse a nyeregből. És teszi mindezt ugyanazzal a lenyűgöző könnyedséggel, ahogyan fajdra vadászik ősi birtokán.
Ellenlábasai szép sorban kidőlnek, és végül már csak Mattie Storin marad - a buzgó újságírónővel azonban nincs könnyű dolga, mert a hölgy már gyanút fogott?

Stáblista:

Szereplők

Francis Urquhart
Mattie Storin
Roger O'Neill
Henry Collingridge
Patrick Woolton
Ben Landless

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
dukakisz 2013 febr. 11. - 15:27:17 Előzmény Agnese
Hello!

nem tudja valaki megmondani, hogy hol tudnék ehhez a sorozathoz vagy könyvhöz hozzá jutni?
10/10
Agnese 2006 júl. 02. - 17:55:03 10/10
Van vki, aki ismeri ezt a sorozatot? Én már láttam egyszer, azóta rajongok érte. Hihetetlenül jó a sztori, és a színészi alakítások is. Ian Richardson fenomenális, az egyik legjobb színész, akit valaha láttam!