Kasmír lelke

Bakancslistához adom
Sheen
16 éven aluliak számára nem ajánlott indiai kalandfilm, 142 perc, 2004

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Sheen családjával együtt kénytelen hátrahagyni szülőföldjét és egy menekülttáborban folytatni az életet, miután Kasmír pakisztáni törzsi fegyveresek terroristamegszállása alá került. Bátyját meggyilkolták, szerelmét, Manut foglyul ejtették, Sheen viszont elszántan küzd a megszállók vezetője, gyerekkori barátja, Shaukan ellen. Amikor Sheen Manu keresésére indul, a szerelmesek a megszállók fogságában találják magukat... Sheen, akinek nevének jelentése hó, a tisztaságot, ártatlanságot jelképezi, Kasmír lelkét szimbolizálja.
A történet valós eseményeken alapszik: Az első indiai-pakisztáni háború azután robbant ki, hogy a Pakisztán északnyugati határán lévő tartományból törzsi fegyveresek lerohanták Kasmírt 1947 októberében.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Humpy 2008 júl. 26. - 10:33:40 Előzmény Szerzõ
Igazad volt. Tíz percig tudtam nézni. A szépséges kasmíri lány fátyoltánca a hegyekben, kacsintgatása az epekedõ szívû nézõre, hát ez lehet akármi, csak nem filmmûvészet. Kikapcs neki.:))
Szerzõ 2008 júl. 25. - 08:16:08 Előzmény bree-gee
Nem akarom lebeszélni az indiai kézmûves film-mûvészet, nyilván könnyes-könnyed alkotásáról, de ha igazán "kíváncsi" Kashmir tragédiájára, olvassa el Salman Rushdie Sálímár Bohóc c. könyvét. A könyv után minden ilyen romantikus tragédia puszta idõveszteség.
bree-gee 2008 júl. 11. - 18:05:34
DUNA TELEVÍZIÓ: július 25. Péntek, 23:00
Nagyon kíváncsi vagyok rá.

Látta valaki?
bree-gee 2008 júl. 11. - 18:03:13
"Sheen családjával együtt kénytelen hátrahagyni szülõföldjét és egy menekülttáborban folytatni az életet, miután Kasmír pakisztáni törzsi fegyveresek terroristamegszállása alá került. Bátyját meggyilkolták, szerelmét, Manut foglyul ejtették, Sheen viszont elszántan küzd a megszállók vezetõje, gyerekkori barátja, Shaukan ellen. Amikor Sheen Manu keresésére indul, a szerelmesek a megszállók fogságában találják magukat...
Sheen, akinek nevének jelentése hó, a tisztaságot, ártatlanságot jelképezi, Kasmír lelkét szimbolizálja.
A történet valós eseményeken alapszik: Az elsõ indiai-pakisztáni háború azután robbant ki, hogy a Pakisztán északnyugati határán lévõ tartományból törzsi fegyveresek lerohanták Kasmírt 1947 októberében.
"
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu