Katie Fforde: A pokolba Daviddal

Bakancslistához adom
Katie Fforde: Zum Teufel mit David
német romantikus vígjáték , 2011

Értékelés:

24 szavazatból
Szerinted?

Polly Cameron, a csinos és határozott fiatal lány visszatér szülőfalujába, a tündéri Cherry Cove-ba, hogy szülei egykori panzióját átvegye és felvirágoztassa. A kezdet ígéretes, de sajnos Polly álmai gyorsan szertefoszlanak, mikor kiderül, hogy az üzletember David Locking, a falu polgármesternőjének támogatásával egy modern jachtkikötőt tervez a régi kikötő helyére, és fel akarja vásárolni a lány panzióját is. Bár Polly és David között az első pillanattól kezdve kölcsönös a szimpátia, a lány nem hajlandó lemondani álmairól.
FEA2 FEA2

Stáblista:

Szereplők

Polly Cameron
David Locking
Melissa Teerpack polgármester asszony
Bridget Mayflower
Patrick Field

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
grosz_i 2020 nov. 12. - 09:56:39 9/10

Katie Fforde: A pokolba Daviddal - Katie Fforde: Zum Teufel mit David (2011)

Polly Cameron ahogy megszerezte a szálloda-ügyintézői végzettségét, visszatér a gyerekkora színhelyére, egy New York közeli idilli halászfaluba, Cherry Cove-ba, ahol a barátnője, Bridget segítségével átveszi a szülei házias hangulatú panziója vezetését. Polly sok munkát fektetett be a „Sunflower” (napraforgó) csinosításába, modernizálásába és bizakodik, hogy már az első szezonja is sikeres lesz.

A kezdet sokat ígérő. Egy partin a polgármesternő, Melissa Teerpack találkozót hoz létre Polly és David Locking üzletember között. Polly és a férfi között azonnal kölcsönös vonzódás alakul ki, amit ugyancsak rossz néven vesz Melissa - aki a sikertelen házassága után -, már régen szemet vetett a sikeres egyedülálló Davidre.

Sajnos meglepően gyorsan szertefoszlik Polly minden álma, mert rájön, hogy David együtt Melissával egy hatalmas épületprojektet tervez: azaz a Cherry Cove-ot, egy megépítendő jachtkikötő és egy mesterségesen kialakított üdülőfalu kedvéért el kell tüntetni a föld színéről. Polly vívódik önmagával, egyrészt az erős Davidhez fűződő érzelmi szálak, másrészt viszont ennek a férfinak a céljai számára teljességgel elfogadhatatlanok.

Polly ugyanakkor nem lenne Polly, ha nem állna ki olyan dolgokért, amelyek számára jelentőséggel bírnak. Együtt Bridgettel nekifognak, és mozgósítják Cherry Cove valamennyi lakóját Melissa és David ártó szándékú tervei ellen. Az új jachtkikötő elleni küzdelmükben, váratlan segítséget, támogatást kapnak Patrick Fieldtől, egy New Yorkból érkezett fiatal rádióriporter személyében. Polly, úgy tűnik, már majdnem elérte a célját, amikor Melissa - talán féltékenységből, talán amiatti aggódásából, hogy elveszítheti a közelgő választást -, előhúzza az utolsó, nagy aduját a zsebéből. Polly úgy érzi ez itt a vég. Örömére viszont ott van David, akit mindez nem hagy hidegen…

Ps.: Senki ne nézzen végig olyan filmet, amikor nem biztos abban, hogy ezt a filmet máskor is szívesen megnézné. Ha pedig végignézte, akkor gondoljon a Delphi jósda feliratára: Nosce te ipsum. (Γνῶθι σεαυτόν - Gnóti seauton)
8/10
fclariss 2019 jan. 17. - 13:16:57 8/10
Kellemes 1x megnézhető bestseller-történet, de a port.hu miért nem közli újabban a szereplők nevét? Más filmeknél is ezt tapasztalom újabban.
8/10
sadrok 2017 szept. 20. - 20:12:08 8/10
Romantikus vígjáték kategóriában egy kedves kis film... nem rossz a történet, és az alakítások is eléggé jók, szerintem :-) De mindenek elõtt a helyszín viszi a pálmát, mert csodálatos helyen, egy gyöngyszem tengerparton játszódik. Álomszép vidék, csinos kis panzió, hangulatos kikötõ... ideális tengerparti kép! Nem az a verõfényes, napernyõs, lubickolós tengerparti feeling... de ez is a van olyan jó! :-)
8/10
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu