Kéjutazás

Bakancslistához adom
Joy Ride
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai horror, 96 perc, 2001

Értékelés:

211 szavazatból
Szerinted?

Csak viccnek indul az egész! Lewis (Paul Walker) Vennáért (Leelee Sobieski), a barátnőjéért indul egy régi autón, és ha már úgyis arra jár, felveszi bátyját, Fullert (Steve Zahn) is, aki épp akkor szabadul a börtönből. Talán ez az első hiba, amit elkövet. A nyughatatlan Fuller (Steve Zahn) ugyanis a a CB-rádión elsütött durva poénokkal próbálja elűzni a hosszú út unalmát. A legjobban sikerült tréfa az, amikor egy kamionost lányhangon felcukkolnak és randevút adnak neki egy út menti motelben. De ezzel véget is ér a játék. A vicc kedvéért megnevezett szoba lakóját az éjjel brutálisan meggyilkolják, a kamion sofőrje pedig hamarosan újra jelentkezik.
Bemutató dátuma: 2001. december 6. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Fuller Thomas
Venna Wilcox
Danny Rosado
Charlotte Campbell
Akins rendőr

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
sawyerx jan. 09. 10:48:20 8/10
Remek film jó dinamikával, hangulatban is nagyon egyedi.
Végig hangulatos, de egyben sötét és ott a feszültség a levegőben.
A magyar szinkron is nagyon el van találva.

8/10
10/10
arpi0110 2019 szept. 21. - 13:21:25 10/10
10/10 - Egyik kedvenc filmem. Érdemes megnézni ha valaki még nem látta, de nem a 2-es szinkronnal a FILM+-on vagy Coolon esetleg az RTL-en ha adják majd. Ezt a filmet is kétszer szinkronizálták. Megnéztem eredeti nyelven is a filmet. Rozsda egyáltalán nem félelmetes. Az 1-es számú magyar szinkron sokat dob rajta.
agnyieszka 2016 nov. 01. - 03:47:43
Nem szabad játszani olyan dolgokkal, ami -esetleg - másnak sokat jelenthet . Íme , volt aki ezt nem bocsátotta meg.
A " Játék" épp ezért lett ....
8/10
Xxy92 2016 ápr. 09. - 21:14:43 8/10
Végig a képernyõ elé szegezõ, feszültségekkel teli, bár fordulatokban nem túlzottan bõvelkedõ film, melynek fõszereplõjének színészi értékét csak tragikusan fiatalon bekövetkezett halála után kezdem fölfedezni.
10/8
frenchbullie 2014 júl. 02. - 04:50:35
Üdv! Szerintem ez az elsõ rész az immár trilógiává nõtt történet legjobbja. A másik kettõ inkább csak a vérözönre koncentrál.

Spoiler
A harmadik részben mintha tisztelegni kívántak volna Paul Walker emlékének, nekem legalábbis úgy tûnt... Ez szép gesztus, viszont a történet maga egyre morbidabb ötletekkel operál. A befejezés pedig totál hihetetlen, bár megmagyarázható:-)
LoveBite 2014 júl. 01. - 22:44:36
Nekem tetszett a film. Van benne izgalom bõven.
lindav24 2013 júl. 31. - 00:48:06
Csak én érzem úgy, hogy ez a film erõsen túlértékelt? Szerintem végig kiszámítható, hogy mi fog történni, a végén a "csavar" is csak a régi klisé. Nálam legfeljebb egy harmatos 4-est érdemel.
9/10
gimbiikeeh 2013 febr. 23. - 02:45:38 9/10
Nagyon tetszett ez a film. Rég láttam ennyire jó, feszültséggel teli thrillert. Csodálom, hogy eddig kimaradt az életembõl. Az biztos, hogy többször is nézhetõ.

9/10
8/10
Sadenal 2013 febr. 02. - 12:14:11 8/10
Igazán jó kis film volt, pár éve láttam, de jó volt felidézni. A 2. rész viszont valami kibas*ott szarul sikerült. :O8/10
sylas 2012 dec. 20. - 00:07:23
Vhogy eddig kimaradt, amikor elõször megláttam két fõszereplõt, Paul Walker-nek sztem nagyon különbõzõ karakter nem illik, kb hasonló mit a halálos iramban, igaz itt kicsit visszafogottabb, Steve Zahn a Nemzetbiztonság Btbõl volt ismerõs, ööö sztem jól hozza ezt a kicsit rossz útra tévedt bátyó szerepét.
Filmrõl annyit,feszültséget jól megoldótták, tartották is, de sokszor kiszámítható mi jön. Másik vannak benne olyan dolgok, amire azt mondja az ember de, hogy... :), direkt, nem spoilerezek, titkos szolgálatoktól azt mondom sima ügy, de egy magányos farkas na ne :), bár lehet én nem tettem olyat, mint az ismeretlen fõszereplõnk, de akkor is van pár szitu... :D
10/7
Egyszer nézhetõ, mondjuk ebben a kategóriában nem sok filmnek adott több nézõset.
Edmond Dantes 2012 nov. 14. - 16:50:06 Előzmény M.Zs.F
Lett belõle folytatás, ez:
http://www.port.hu/kejutazas_2._-_holtsav_joy_ride_2:_dead_ahead/pls/fi/films.film_page?i_film_id=110673
Nem láttam, de címe szerint kapcsolódhat az elsõhöz. Az elsõ vagyis ez pedig sztem vállalható, sõt annál kicsit jobb is. Igen, egy szokásos thriller és egy szokásos road movie összegyúrva, nem elõször, nem utoljára. Én kerülném a szélsõséges jelzõket: "király", "szuper", másfelõl meg "sz*r", "ilyen pocsékat még nem láttam" stb. Persze nem tilos, csak ennél a filmnél egyik véglet sem ül. Ami meglepett, az a gyártás éve: csak utólag láttam, hogy 2001, ehhez képest mobiltelefon sehol, fõszereplõ a CB, azaz mintha a 80-as években játszódna. Azért elmegy.
rockqueen 2012 nov. 11. - 13:00:27
Ha jól emlékszem, felcserélték a magyarhangokat, amikor mondták a színészek neveit, mert Steve Zahn-nak (Fuller) nem Csõre Gábor volt a szinkronhangja, hanem Boros Zoltán, és Paul Walker-nek (Luis) nem Boros Zoltán, hanem Csõre Gábor.
bubble 2012 nov. 10. - 19:08:10 Előzmény olahmiki1959
Ízlések és pofonok. :) Sajnos én annyira nem bírom a leányzót, hogy nálam nagyon rányomta a fimre a bélyeget. Ha másik színész lenne helyette, akkor biztos pozitívabb lenne a véleményem a filmrõl. Na meg a másik, hogy leadják havonta és már ez is zavaró. Egyszer azért nézhetõ, viszont nekem nem egy top film, de még csak többször nézhetõs sem.
6/10
M.Zs.F 2012 szept. 19. - 01:47:17 6/10
Azért jó kis film ez hejjjj, és még nagy színészek sincsenek benne. Olyan nagyon nem vágytam rá, de gondoltam mi baj lehet, aztán egészen meglepõdtem. Végig lekötött, izgultam rendesen, és ki volt ez azért rendesen találva. Nem is értem hogyhogy nem lett belõle folytatás....pláne a befejezés miatt.

10/6
1/10
Viki1080 2012 aug. 16. - 14:29:19 1/10
Azért én kíváncsi lennék arra,h a készítés elõtt elkérték e Spielberg papától az eredeti forgatókönyvet,vagy csak hasraütés szerûen koppintották le a http://port.hu/parbaj_duel/pls/fi/films.film_page?i_film_id=1980&i_city_id=-1&i_county_id=-1&i_topic_id=2 párbaj c filmet,ami tegyük hozzá klasszikus,ez meg kegyetlenül el lett rontva.....Szegény Spielberg,ha ezt tudta volna tuti nem adja oda a fimjét:)
8/10
King Diamond 2012 júl. 22. - 00:07:59 8/10
Úgy szeretem, amikor megmondja a 'tutit' egy-egy hozzászóló, aki szinte csak azért regisztrál be, hogy egy-egy filmet lehúzzon, aztán nem is ír többet. Az ilyen majmokat törölni kéne a faszba egy idõ után. Mert, ahogy elolvasgattam a hozzászólásokat, ennél a filmnél is van egy jó pár ilyen faszkalap. A hozzászólók egy részének tetszik a film, a másiknak annyira nem. Kábé 50-50% ahogy néztem ennek aránya. Nem volt ez pedig rossz, sõt, nekem kifejezetten bejött a története. Az, hogy lerágott csont lenne, én még speciel nem láttam hasonló cselekményû thrillert/horrort. Bár, inkább thriller ez, mintsem horror. Jók voltak a szereplõk is, Rusty Nail hangja szerintem a magyar szinkronban remek lett, Kránitz Lajos nagyon eltalálta a beszédét, állati volt. Én ugyanis az elsõ szinkronnal láttam. Végig lekötött, izgalmas volt, és nagyon vártam, hogy mikor derül ki, hogy ki is Rusty Nail.
Többen is írták itt, hogy 'elaludtam, írja már le valaki a végét'...stb. Pedig ha visszaolvasnának egy kicsit, akkor látnák, hogy már korábban leírták, csak basznak visszaolvasni a majmok. Pedig nem 1000 kommentet kell.
SPOILER!!!
Én is olvastam a wikipedia-n, hogy több alternatív befejezést is készítettek a DVD-re, és azok közül mindegyikben meghal Rusty Nail. Csak a hivatalos verzióban nem. Sajnos ezeket nem tudtam megnézni sehol, pedig érdekelnének. Kíváncsi vagyok, hogy a folytatás valamilyen módon kapcsolódik-e az elsõ részhez, mert így, hogy nem halt meg a gyilkos, még akár kapcsolódhatna is. Holnap megnézem azt is.
8/10
Véleményem 2012 júl. 09. - 14:04:50
Rengeteget bénázik a két srác, ennek ellenére nekem tetszett a film, csípem Paul Walkert is. Egy kamiont azért rém egyszerûen le lehet rázni. Persze ha nem bénáznának az áldozatok akkor nem lenne belõle film, minden thrillernek ez a lényege...
olahmiki1959 2012 jún. 28. - 03:04:35
Régebben már láttam, most megint megnéztem, és azt kell mondjam, hogy veled ellentétben nagyon jó filmnek tartom.
Messze kiemelkedik a mostanában játszott thrillerek közül. Végig izgalmas, állandóan történik valami, ráadásul a fordulatok kiszámíthatatlanok, újabb-és újabb csavarokat rakott bele a filmbe a rendezõ.
Sõt, még a végén, a csúcsjelenet után, amikor már azt hinnénk, hogy ezt már tényleg nem lehet fokozni, ott is van még egy újabb, megint csak nem várt fordulat.
Gyakorlatilag hibátlan film. Izgalmas, fordulatos, feszült.
bubble 2012 jún. 28. - 00:34:41
Nem hiszem el, hogy már megint ez.. Még, ha jó film lenne, de nagyon nem az!! Ha még egyszer leadják kivágom a tv-t az ablakon. :D Komolyan lassan már inkább törlöm a film+t a csatornáim közül, mert csak felidegesít.
olahmiki1959 2012 máj. 31. - 17:13:53
Nagyon jó film, már csak azért is, mert tökéletesen bemutatja a buta, felületes, az egész életet hülyéskedésnek, poénkodásnak vevõ, másokkal szórakozó amerikai fiatalokat, akik baromira meglepõdnek, amikor egyszer csak megfordulnak a szerepek, õvelük kezd macska-egér harcot játszani valaki, és a végén õnekik kell az életükért menekülniük.
Az amerikai társadalom helyében én elgondolkodnék azon, hogy hogyan lehetséges az, hogy szinte minden filmben ilyen idiótáknak ábrázolják a rendezõk ezeket a fiatalokat, nincs ott valami nagyon nagy baj?...De ez csak egy zárójeles megjegyzés.
Nekem nagyon tetszett a film, gyakorlatilag az elsõ néhány percet leszámítva a feszültség töretlenül végighúzódik az egész filmen, egyre súlyosbodik, egyre komolyabbá válik az elején még csak egy ártatlan ugratásnak induló történet, míg a végén egy õrült gyilkos elõl való kétségbeesett, eszeveszett menekülésben csúcsosodik ki a film, váratlan fordulatokkal, látványos jelenetekkel, tökéletesen felépített dramaturgiával.
A "Kéjutazás" az utóbbi idõk egyik legjobb horror-thriller-krimi-akciófilmje, remek szórakozás, látvány és feszültség egészséges arányú keveréke, mindenkinek ajánlható, aki szereti az izgalmas filmeket. 9/10.
Összes hozzászólás