Keleti nyugalom - A második Marigold Hotel

Bakancslistához adom
The Second Best Exotic Marigold Hotel
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai-angol vígjáték, 122 perc, 2015

Értékelés:

107 szavazatból
Szerinted?

Egy biztos: Sonny Kapoor (Dev Patel) nem szállodaigazgatónak született, de a Marigold Hotel valahogy mégis működik: idősödő angol lakói megszerették az örök rendetlenséget és felfordulást; élvezik mindazt, ami Dzsaipurban annyira más, mint otthon Angliában volt. De most Sonny házasodni készül: hamarosan elveszi élete nagy szerelmét, Sunainát.
Bemutató dátuma: 2015. április 2. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Sonny Kapoor
Sunaina
Evelyn Greenslade
Douglas Ainslie
Muriel Donnelly

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
Ahoj poplacsek aug. 30. 08:53:31 Előzmény DUNAWÖLD
Egy közönségfilm való mindenkinek. Azon belül is egy családi közönségfilm. Egy jó film nem feltétlenül.
7/10
cinemad aug. 30. 07:10:07 7/10
Összességében és főleg az első film ismeretében jó volt ez. Bár tény, hogy a folytatásos filmek tipikus problémájával küzd, erőltetett cselekmények, szituációk vezetik fel, mű konfliktusokkal. Mindehhez hozzájön az is, hogy Sonny itt a film első felében tényleg fullba nyomja a kretént, ami nem hogy nem vicces, de elég idegesítő. Richard Gere karaktere és egész szereplése gyengére, erőltetettre sikerült. Hiteltelen a történetszála is... Az egész Kushal szál szintén erőltetett. Sunaina is idegesítően viselkedik, csak hogy legyen valami konflikus (bár nem lehet nem megemlíteni, hogy továbbra is gyönyörű). Na de, hogy mégis miért jó? Mert a film felétől picit "lenyugodott" a sztori és elkezdtek tartalmas, mondanivalóval bíró gondolatok megjelenni, amiből a végére egyre többet és jobbakat adott. A showt ezúttal Maggie Smith viszi, aki kvázi a főszereplője ennek a résznek, hozzá tartoznak a legjobb és leghumorosabb jelenetek is. India továbbra is nagyon szép, látványos, élmény nézni a képeket. (Bár nekem azért erősen volt most egy olyan érzetem, hogy a készítők rendelkeznek némi felsőbbrendűségi érzéssel. Mert sokszor olyan, mint amikor leszálltak a britt istenek az elmaradott csóró indiaiak közé. A helyiek szolgalelkű, bárgyún bazsalygó, egyszerű emberek, akiknek hoznak kekszet a fejlett nyugati nagyságok - mondván ilyesmihez csak max ünnepnapokon jutnak hozzá -, akik amúgy is mindenben jobbak, mint a helyiek, akik jellemzően csak az uraságok riksáját vagy autóját vezetik, ha nem éppen a padlót súrolják a hotelben.) Jó volt a karakterek újabb kalandjait követni (de persze ez az előző részt látva értelmezhető). Illetve bár írják itt többen, hogy nem történik semmi, nincs sztori. Pedig van, csak ezek ahogy az előző részben is apróbb emberi problémákról, aggodalmakról, kétségekről szólnak, annak is azon aspektusairól, hogy mennyi ideje van az embernek hátra és ezt hogyan használhatja fel a legjobban, magányról, öregedésről, mire lehet még jó valaki 60 felett, stb-stb. Sok elgondolkodtató témát sikerült ebben is felvetni (mégha helyenként akár a giccses határát is súrolja egyik-másik).
DUNAWÖLD jún. 10. 15:57:15 Előzmény jesolo
Egy jó film mindenkinek való, amúgy meg szólàs- és véleményszabadsàg.
DUNAWÖLD jún. 10. 15:54:54 Előzmény Károly Keresztesi
Hamis, felületes, manipulatív, érzékenyítő.
Ez azért kevés.
Maggie Smith, az eltakarítónő rasszistànak beàllítva... Egy angol sosem mondanà ki, mit gondol... Az angolok találtàk fel a képmutatást, àlszenteskedést, ez náluk tradíció.
jesolo jún. 04. 09:40:46
Akinek nem való, ne nézze meg és főleg ne húzza le. Ilyen bölcs, bájos, finoman megalkotott 2 filmet /előzménye Keleti nyugalom/ ritkán látni. Az indiai szál valóban kicsit harsány, de akinek érzéke van hozzá, nem azt helyezi előtérbe, hanem az angolok történetét és játékát. Mint említettem az előzőnél, megfelelő korúnak kell lenni hozzá.
3/10
szindbad2020 2022 jún. 15. - 18:30:06 3/10
Szeretem az ilyen hangulatú, jellegű filmeket. Dench és M Smith a legkedvesebb színésznőim közé tartoznak, de ez bosszantóan gyenge film. Keresztes János lentebb tökéletesen jellemzi. Feltupirozott álproblémák, álkonfliktusok, de így is kevés, hiteltelen semmi, nagyon semmi.
10/10
Zebra73 2019 ápr. 07. - 00:43:20 10/10
Az egyik legjobb film, amit mostanában láttam. Azaz régóta nem láttam ilyen jó filmet. Azaz az első részt.
10/10
fclariss 2017 júl. 20. - 23:37:55 10/10
Kellemes, könnyed, az idõskor bajait megindítóan feledtetõ, parádés szereposztású film, egyáltalán nem csak egyszer nézhetõ. Sajnos, nem láttam, nem ismertem, de megnézném az elsõ Marigold -ot is.
3/10
Károly Keresztesi 2017 márc. 27. - 10:48:09 3/10
elõzõ hozzászólás folytatása:
Azért ez gáz egy olyan országban ahol annyi gyönyörû és érdekes épület található hogy ennyire semmit nem mutatnak. Az ország történelmébõl semmit nem tudunk meg! Pedig nagyon sok szép érdekes történet van amit bele lehetett volna szõni a filmbe.
Igazából nem tudja átadni azt az életérzést, hogy milyen lehet ott lakni. (Sok olasz romantikus film ezerszer jobban átadja azt a hangulatot. Pl: Napsütötte Toszkána)
A színészek egyébként jók benne, kivétel talán a szálódatulaj gyerek az irritáló (kicsit túl van pörögve mint aki sok speed-et evett).
Egyszer meg lehet nézi, de sokat nem kell tõle várni.
Vígjátéknak nem nevezném, akkor már inkább romantikus film, de nehéz besorolni, talán létre kellene hozni egy unalmas film kategóriát abba illene leginkább.
3/10
Károly Keresztesi 2017 márc. 27. - 10:45:57 3/10
Szerintem végtelenül unalmas és bugyuta film.
Gyakorlatilag a fimben szinte megáll az idõ, nincs igazi cselekvés, nem jutunk egyrõl a kettõre. Olyan mintha valami idõsek otthona 1 hét történéseibõl vágnák össze az izgalmasabb jeleneteket. Persze az izgalom szó az idõsek otthona szintjén értendõ.
Igazából az is nehezen érthetõ, hogy mirõl szól a film mivel annyi apró jelentéktelen történetszál van benne. De gyakorlatilag normális vezérszál nincs benne. Nem lehet azt mondani, hogy a szállodáról szól, vagy az esküvõrõl, vagy munkáról, vagy a párkapcsolatokról mert egyik sem emelkedik ki igazán a többi közül. És mivel nincs ami kiemelkedik, nem is igazán tudod beleélni magad a filmbe, van benne vagy 3-4 romantikus száll, persze ezek is elég felületessen kidolgozva, nem érezni azt a nagy szerelmet....
Igazából kulturális téren sincs benne sok látnivaló, egy pici ízelítõt ad India életébõl, de a jelenetek nagyrészt egy szálloda belsejében játszódnak. Például egy pillanatra mutatják a Szelek palotáját, de tényleg csak egy pillanatra kb.: 3 másodperc erejéig! Azért ez gáz egy olyan országban ahol annyi gyönyörû és érdekes épület található hogy ennyire semmit nem mutatnak. Az ország történelmébõl semmit nem tudunk meg! Pedig nagyon sok szép érdekes történet van amit bele lehetett volna szõni a filmbe.
Igazából nem tudja átadni azt az életérzést, hogy milyen lehet ott lakni. (Sok olasz romantikus film ezerszer jobban átadja azt a hangulatot. Pl: Napsütötte Toszkána)
A színészek egyébként jók benne, kivétel talán a szálódatulaj gyerek az irritáló (kicsit túl van pörögve mint aki sok speed-et evett).
Egyszer meg lehet nézi, de sokat nem kell tõle várni.
Vígjátéknak nem nevezném, akkor már inkább romantikus film, de nehéz besorolni, talán létre kellene hozni egy unalmas film kategóriát abba illene leginkább.
alizka53 2016 okt. 15. - 11:13:15
Nem bántam meg, hogy megnéztem. A színészi játék lenyûgözõ. 9/10
Pregnant Katie 2016 aug. 25. - 10:16:28
Az elsõ rész nagyon tetszett, ez a második nagyon gyengécskére sikeredett....
10/10
Zsivett 2016 júl. 10. - 11:20:38 10/10
Hogy ez a film gyenge lenne?? Sajnálom ha van olyan aki így érzi. Számomra többszörösen tízes. Már az elsõ rész is ajándék volt, de a második elmondhatatlanul sokat adott zenében, színekben, érzelemben, emberiekben. Csak nézze meg nyugodtan aki vonzalmat érez rá!
2/10
Gollam24 2016 máj. 13. - 11:12:09 2/10
Rettentõ gyenge sajnos, még az elsõ résznél is pedig az se egy filmtörténeti remekmû, dehát minek nézek ilyen marhaságokat. 2/10.
9/10
eIemes 2016 febr. 28. - 12:46:05 9/10
Érdekes, nekem tetszett.

Persze, látszott, hogy folytatás.

De a mondanivalója a helyén van.

A poénok meg ültek, ahogy M alkudozik a bebiflázott hindi mondattal, hát az nagyon ott volt :)
5/10
Makk Marci 2016 febr. 28. - 12:39:25 5/10
Az elsö részhez képest nagy csalódás, még Richard Gere se tudta feldobni, nálam 5/10.
10/10
mosolyok 2016 febr. 13. - 14:23:42 10/10
Láttam mind a két részt, nekem nagyon tetszenek!!!
Szeretek elmerülni e filmek hangulatában, színes meseszerûségében.
10 pont!! :)
2/10
S.O.R. 2015 dec. 20. - 23:04:36 2/10
Bántóan bugyuta és kiszámítható az egész film. Az emberi mohóság kiváló példája, ahogy az elsõ rész sikerén felbuzdult alkotók a pénz iránti vágytól vezérelve vezérelve kierõltettek magukból egy ilyen hulladékot, nem törõdve azzal, hogy sokan számítottak arra, hogy a film legalább valamennyire megközelíti az elsõ rész színvonalát. De sajnos nem így lett. Sajnálom azokat, akik erre jegyet váltottak a moziban.
Alig várom a harmadik Marigold Hotelt.
6/10
bbit 2015 dec. 17. - 18:59:22 6/10
Sajnos legalább 2 csillaggal gyengébb az elsõ részhez képest.
Aki azt látta elõbb, ez picit csalódás lehet...
1/10
Befektetõ 2015 dec. 16. - 19:56:50 1/10
Csatlakozom a csoporthoz, akiknek az elsõ rész tetszett, a második nem.
Sõt az elsõ rész kifejezetten jó, ez a második enyhén szólva gyengusz.
Összes hozzászólás