Kemény motorosok

Bakancslistához adom
Sons of Anarchy
amerikai krimisorozat, 45 perc, 2008

Értékelés:

227 szavazatból
Szerinted?

Az Anarchia Gyermekei motoros bandát Jax apja alapította, azzal a szándékkal, hogy a bandatagok lázadó mivoltukat így is kifejezhessék. Az évek során azonban a fegyverek, a kábítószer és a bűnözés minden válfaja megjelent a motorosok világában is. Árulással, bosszúval átszőtt, bandaháborúk tarkította világ a kemény motorosoké.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
klesx jan. 24. 11:12:14 7/10
Vegyes érzelmeim voltak a sorozat nézése közben. Maga a történet nem rossz, de szerintem túlságosan elnyújtott, telis-tele nyomták értelmetlen töltelék jelenetekkel, helyette 4 évadban pörgősebben hatott volna. Néha elég izzadságszagú és vontatottként mutatkozott, de a legnagyobb probléma az vele, hogy iszonyatosan egyhangú volt az egész, ugyanazokat a köröket futották minden évadban. Valamint amikor pár méterről gépfegyverekkel soroznak valakiket és semmi, és több alkalommal semmi, azt úgy elég gáz már eladni. A legjobb esetben is csak max 10/7.
10/10
füles104 2023 nov. 10. - 15:03:24 10/10
Rendkívül, izgalmas, lebilincselő, érdekfeszítő
nick név 2021 márc. 07. - 13:02:44
Az ódák ellenére csalódás ez a sorozat. Valami mindig is visszatartott attól, hogy belevessem magam, talán a rendkívül látványos és menő motoros szubkultúra miliője, ezen a benyomáson pedig nézés közben sem a forgatókönyv, sem Charlie Hunnam játéka nem segített túllendülni. Beszédesnek érzem, hogy az ifjú Herkules meglehetősen túlidealizált karakterét nem csak én láttam helyenként kirívóan hiteltelennek, a koncepció is kérdőjeles, ahogy a színészi megvalósítás is. Bizonyos pontjain kifejezetten felszínesnek és gyengének érződik a széria, általában pedig inkább középszerűnek. Még "csak" 1 évadon vagyok túl, de ha csak ezután indul be a sorozat, akkor meglehet ezt nélkülem fogja megtenni, persze ezt még erősen latolgatom.
,,A drog rossz'' bűnözői etikett A keresztapából, olykor pedig kifejezetten Banshee-s beütés (igen, ez volt előbb, úgyhogy valójában fordítva), egy erőszakos bűnszervezet bemutatásánál engem nem is az erőszakosság zavar, hanem a karakterek viszonyában megjelenő következetlenség, vagyis inkább irrealitás (adoniszi főhősünk az 1. évadban úgy váltogatja a csak papíron feleségét és a régi szerelmét, mintha a zoknijai lennének, de ez látszólag egyik nőt sem zavarja közülük, vagy a beolvasztott motorosbandában lévő apró lány, aki rögtön a díványra fekszik az új főnöknek, aztán később kikéri magának hogy kurvának tekintik, az egyik bandatag felesége pedig úgy vált oldalt érzelmileg, mintha kalapból húzták volna).
Érdekes, hogy 2008-ban kezdődött a sorozat, akkoriban igen jó szériák futottak, még a közkultúra etikettje sem volt olyan prűd és pc mint ma és nálam ez mégsem működik, pedig ha jól tudom kultstátusza is van. Valakiknek biztosan nagyon tetszik, nem tartozom közéjük.
10/10
Mayuli 2021 febr. 25. - 00:54:01 10/10
Szerintem a sorozatok királya! Csúcs, hihető sztori, a szereplőket egy zseni válogatta össze! Brutális jelenetek, +18 karikás! Totális nagybetűs amerikai film! Csak úgy nézd, ha meg van mind a hét évad, mert nehéz abbahagyni!Semmi reklám, ez alatt a film alatt nem fogsz nasizni! Sosem fogom törölni, szerintem újra nézem pár év múlva! 10/10 ez nálam ritka! (hatvanas nőként) Csak pasiknak ajánlom! Ez nem egy összbújós film! Egyedül nézd, mikor semmi nem zavarhat! De nézd! ❤️
offtopic
zetevar 2021 febr. 10. - 15:19:32
Akkor a Game of Thrones sem? Nekem eddig a Homeland-et nem tudta überelni semmi, de folyamatosan próbálkozom, hátha... :D
offtopic
zetevar 2021 febr. 10. - 14:05:27
Nah, hát a BB-t én nem bírtam sokáig :) És akkor mit szeretsz?
zetevar 2021 febr. 10. - 13:47:56
Megnézted az összeset és közben utáltad??? Nagyon unatkozhattál, mert annyira azért nem rövid :D . Hát nem tudom, az elején én sem bírtam túlságosan, túl suhancosnak találtam a játékát ehhez a szerephez. Mintha vmi kamasz bandában szerepelne. De aztán megszerettem, voltak jelenetek, amikben kifejezetten jó volt pl. amikor szavaznak arról, hogy elengedjék-e nomádnak, vagy amikor meglátja az elrabolt kisfiát.
zetevar 2021 febr. 10. - 13:34:16
Mennyit láttál belőle?
zetevar 2021 febr. 10. - 12:32:24
Igen tényleg nekem is az az érzésem időnként. Máskor meg az, hogy bizonyos szempontból nagyon is jó. Elgondolkodtat, hogy az USA belső vidékein lévő kisvárosokra vajon mennyire jellemző az a közeg, amit a sorozat bemutat. Lehet, hogy annyira nem is veti el a sulykot a forgatókönyv... Nem fogom végignézni, mert kb. a harmadánál tartok, de máris úgy érzem, nem megy tovább.
zetevar 2021 febr. 10. - 12:04:06
Nézem ezt a sorozatot. Nem igazán a kedvencem ez a vérengző , nőket tárggyá lealacsonyító stílus. Tegnap pont az jutott eszembe, hogy a legtöbb férfi szereplőnek valszeg ez volt a non-plus-ultra: 7 éven keresztül motorok, fegyverek, nők...
Nagyon nehezen fogadtam el Charlie Hunnam-ot, valahogy nem illett a képbe, sokat gondolkoztam azon, vajon szörnyen, vagy épp nagyon jól hozza a karaktert, hogy vajon a rendező utasítására játszik úgy, ahogy, de végül sikerült megszoknom.
Tudom, hogy ez egy pasi sorozat, de nagyon fájó az, ahogy az intim kapcsolatokat is ábrázolja. Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy amellett, hogy a Jax és Tara kapcsolata nélkülöz minden logikát, hogyan engedhették Maggie Siff-et Tara szerepének a közelébe. Az ember egyszerűen nem érti, mi tartja össze ezt a 2 embert. Mert vmi nagyon erős kémiának kellene kettőjük között lenni, hogy a társadalom 2 végéről származó embert összetartson, de ebből a mindent elsöprő szerelemből a színészek szinte semmit sem képesek visszaadni.
Katey Segal sokkal-sokkal jobban hozza a figurát, mint Siff.
Ennek ellenére a történetvezetés sztem zseniális és a megcélzott közönséget egészen biztosan fotelhez szögezi.
Ne várjon senki az első évad kirobbanó indulást, a történet később, a 2. évadban kezd igazán beindulni.
10/10
szendi73 2020 júl. 15. - 10:33:43 10/10 Előzmény Drizari
Az a szó, hogy fantázia mond neked valamit? Ez a nagyképű csinovnyik elmélet is fantázia szülte, csak szólok :)
3/10
Drizari 2020 ápr. 19. - 08:12:05 3/10
Kétség nem férhet hozzá: minden kis csinovnyiknak hatalmas élményt nyújt ez a sorozat. Minden kiszolgáltatott, hétköznapi figuráknak kielégülést ad, akik a munkahelyi ranglétra alsó fokain kénytelenek eltűrni feletteseik sokszor megalázó és lealázó viselkedését.
A sorozat valódiságtartalmát csak tippelni tudom, mert nekem az jön le, hogy az USA bűnüldözése egy tesze-tosza, korrupt, tehetetlen bagázs, akiknek az illetőségi területén a bűnözők tartják fönn a rendet. A börtönökben is az elítéltek szabják meg a "házirendet", ahol a korrupt fegyőrök között találhatók pszichopaták és szadisták is. Vagyis az amerikai igazságszolgáltatás az ügyészeivel, és az FBI és CIA közreműködésével a törvényen kívül tevékenykedő bűnözőket segíti. Ismétlem, ez a tippem, mivel nem ismerem az USA bűnüldözési tevékenységét, a működésüket előíró jogszabályokat. A sorozatban láthatók olyan cselekmények, amik kizárólag bűnüldöző szervek hiányában történhetnének meg.
Ezért a valódiságtartalma miatt 3/10
4/10
macska78 2019 aug. 12. - 17:35:54 4/10
Mielőtt elkezdtem nézni azt hittem,hogy na ez nekem való lesz.Hát nem lett. Kicsit túlzottan művinek megrendezettnek tűnik.Egy két színésznek a játéka szintén.Többet vártam.Engem nem fogott meg.
10/10
Mxplanet81 2019 márc. 05. - 15:10:51 10/10 Előzmény DeathAdder
Te maradj a haboru es bekenel.
DeathAdder 2019 febr. 21. - 00:58:45
Mi ez az alpári sorozat?
5 részen túl vagyok, ennyiből azt hiszem le lehet szűrni némi tanulságot, tehát ha jól értem: van egy tucat középkorú bőrkabátos kotvány roncsokat hajkurászó agresszív alkoholista lakókocsiszökevény asszonyerőszakoló bűnöző, aki rettegésbe tart egy várost, miközben olyan komoly erkölcseik vannak hogy "a család az első" és csak "semmi kábítószer" mert a kábítószer az rossz, miközben ártatlanokat késelnek halálra, verik agyon őket, és illegális cuccokkal kereskednek a legnagyobb alvilági drogdílerekkel? :DDD És ezt demózzák folyamatosan. Hol létezik ilyen emberi anyag, könyörgöm? :D Sok félével találkoztam már, de ilyen bűncselekményekből válogatós ami ezeket kollektíven jellemzi biztos hogy nem létezik. Egy az egyben a pankráció hazugsága jut róla eszembe, amit szintén zabál az amerikai tömeg.
De ugyanakkor ezek az kivénhedt bőrkabátos bohócok nem tennének érte hogy kivakarják a szeretteiket a koszfészekből, hamár a "család az első", csak játsszák a nagylegényt a teljesen értelmezhetetlen öntörvényességükkel, amilyen a világon nem létezik. Pofám leszakad, és tényleg ezt zabálja a nép? Egyszerűen képtelen vagyok komolyan venni ezeket a pojácákat a teljesen értelmezhetetlen erkölcsös öntörvényűségük miatt.
Ez valami rendkívül gyenge Corleone utánzat...
offtopic
Törolt Felhasznaló 2016 máj. 22. - 22:07:45
Azt sem "vàgod" mit írtál korábban?
Törolt Felhasznaló 2016 máj. 22. - 20:28:52
A fõszereplõk egy amerikai MC tagjai. Erre nem mondanám, hogy legkevésbé.
1/10
Rövid_G. atya 2016 máj. 21. - 17:26:07 1/10
A Rotten és az IMDB szerint a Star Wars 7 is jó film xD
Ez pedig akkor is egy szemét.
Törolt Felhasznaló 2016 máj. 21. - 17:15:09
Az érdekes az, hogy pl a "Barátok közt" szerinte jobb sorozat (a logikája alapján). :)
Törolt Felhasznaló 2016 máj. 21. - 15:58:07
Annyira ótvar, hogy az imdb-n 8.6, a rottentomatoes-on 89%. :)
Összes hozzászólás