Kertvárosba száműzve (A kondom el van vetve)

Bakancslistához adom
Suburgatory
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai vígjátéksorozat, 21 perc, 2011

Értékelés:

139 szavazatból
Szerinted?

Kényelmes házak. Gondosan ápolt gyep. Kedves szomszédok. Ki az aki ne ilyen kertvárosi, középosztálybeli otthonról álmodna? A tizenhat éves tini, Tessa aligha. Az apja, George Altman egyedül neveli őt, mindent megtesz, ami tőle telik. Tessa igazi vagány városi lány, New Yorkban nőtt föl, könnyedén kiismeri magát az aszfaltdzsungelben. Ám amikor George bontatlan óvszert talál a lánya hálószobájában, úgy gondolja, itt az ideje, hogy a lányát egészségesebb környezetbe nevelje. A kertvárosba való költözést Tessa valóságos sokként éli meg.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
veko 2016 ápr. 12. - 22:17:23
Sziasztok! SPOILER SPOILER Valaki esetleg tudja, hogy a Dalia fiókjában talált George és Dalia fotóknak mi a jelentõsége? Szerelmes lett Dalia Georgeba vagy apafiguraként szerette meg? Köszi! SPOILER VÉGE
ceia 2016 febr. 11. - 18:43:42
Na, valami kimaradt: (miért nem szerkeszthetõek a hsz-ek??) Nekem tetszik a címe, végülis ez történt Tessaval. De van ahol hozzá van még csapva (vagy éppen elé) hogy "A Kondom el van vetve". Hol ott van, hol nincs - remélem, ezt nem gondolták komolyan, hogy ez (is) a címe, mert így viszont egy kretén, zs kategóriás cím lenne!?
ceia 2016 febr. 11. - 18:34:25
Volt pár rész ami tetszett, mert hangsúlyosan csak Tessaról szól, azok egész jók. Szép, tehetséges, és a kedvenc magyar hangom a magyar hangja. (Nemes Takách Kata) Néztem én már a Tini titánokat is emiatt a tökéletes hang miatt :)
ceia 2016 febr. 02. - 12:37:06 Előzmény siberia
Igen, a Jim szerint a világ-ban humor van, a hivatalban humor NINCS. Andy karaktere szerintem is gáz, nem kéne a sorozatba - legalábbis nem így. Állandóan hiányos öltözékben mutogatják, ami undorító és proli dolog. De a többi karakter kiváló. Én nagyon kiváncsi lennék hogy viselkedel, amikor nézed a Hivatalt. Megnézném egy rejtett kamerával :) Nem hiszem, hogy nagyokat nevetnél rajta. Nem tudom elképzelni, hogy humor, poénok híján, a száraz, unalmas dialógusokon nevetgélnél - mert akkor ugye nem lennél normális - egy bolond mindenen tud röhögni.. Nem, szerintem te azt hiszed, ha valaki jókat nevet egy sorozaton, az proli, és te a sznob, csak az irónikus és szatirikus, fanyar megjegyzéseken derülsz kényszeredett félmosolyokkal. Csakhogy az nem humor! A humortól felröhög az ember. A Kertvárosban sincs sok humor. 5-10 percig dögunalom, aztán pár másodperces villanás, és kezdõdik ugyanez elõlrõl.
Most éppen jót nevettem egy poénon, megjelent Carmen Elektra és azt mondta egy fickónak, hogy õ a valódi anyja, erre a pasas: Mindig tudtam, hogy Elektra vagyok! :) Na ez jó volt, de elõtte és utána is csak néztem ki a fejembõl, mert semmi érdekes nem volt. A Jimen pedig folyamatosan mosolygok és gyakorta felnevetek, mert teli van poénokkal. Egy amerikai középosztálybeli család karikatúrája viccesebb (lásd még Rém rendes család, mekkora siker!), mint egy hivatalnak az unalmas munkától agonizáló értelmi s*ggjei. Bár a Városfejlesztési osztály egész elviselhetõ volt, köszönhetõen Amy Pohlernek és Aubrey Plazanak. De azon nem nevetsz, amin akarsz. ,) Csak leírtam a véleményem.
8/10
Akara 2015 okt. 07. - 21:31:59 8/10
Tényleg hozza a Ginger naplója feelinget, meg általában a "tinisorozatok" koncepcióit, bár érettebben. A tõsgyökeres chatswimi karakterek nagyon ki lettek sarkítva, közben pedig a New York-iak hihetetlenül realisztikusak. A fiatal szereplõk (Tessa, Lisa, Dalia karakterét alakító színészek) tehetségét külön kiemelném, nagyon jól hozzák a szerepüket, tényleg.
Viszont a második évadban történt szakítás után iszonyatosan depresszív is lett a sorozat, amit az itt-ott elõbukkanó közepes, és néha óriási poénok sem tudtak ellensúlyozni. Kemény, elgondolkodtató témákat kezdett el feszegetni az író, ami már szerintem kiemeli a humor kategóriából a sorozatot.
Veki7 2015 jún. 10. - 11:47:37
Nagyon Rossz hogy vége lett az volt az egyik legjobb sorozat aki be szüntette azzal elég rendesen el beszélgetnék!!!
Lengabor 2015 jún. 06. - 17:05:20 Előzmény Dj. Csébé
Ennek az az oka, hogy az amerikai ABC csatorna 2014. május 9-én törölte a sorozatot, így három évad után véget ért. Nem lesz folytatás.
Dj. Csébé 2015 jún. 05. - 01:52:43
hali, most értem el a 3.-évad 13.-részhez. azonban sehol sem találom a folytatást. és így most azért érthetetlen pár dolog, mert a 3/13.- annak ellenére h nagyon jó volt, bután lett lezárva, tud valaki valamit a folytatással kapcsolatban??
siberia 2015 márc. 23. - 23:22:17 Előzmény ceia
Ööö...Hivatal (Office), mint rossz sorozat, de a Jim szerint a világ (proli, alsó kategóriás erõlködés) meg humoros szerinted?

Uh, hát ez tényleg durva. :DD
ceia 2015 márc. 22. - 20:34:06
Belenéztem az elsõ részbe. Az egyetlen karakteres szereplõt (Jane Levy-t) leszámítva jellegtelen karakterek, semmitmondó dialógusok, a humor teljes hiánya jellemzi, és szokás szerint még egy homár is van benne. Láttam már rosszabbat (pl. a Hivatal), de ez is odatette magát ezen a vonalon.
10/10
yxx 2015 febr. 10. - 23:22:07 10/10
Kár hogy vége a sorozatnak
Csoncsi 2014 máj. 25. - 23:01:05 Előzmény MoziRozi
A fõcímdalt és egyéb, a sorozatban elhangzó dalokat letöltheted innen:
https://mega.co.nz/#!tk9DxaRJ!euhzd6SDS6L-HUikmYosdQaejXq1adZeZLn31LjvJk8
Rozalin 2013 okt. 01. - 21:35:16
remélem ennél a sorozatnál nem úgy lesz mint jó pár korábbinál, hogy nem adják le végig az évadokat, nekem nagyon bejön, isteni karakterek vannak benne
MoziRozi 2013 aug. 30. - 21:32:16
meg van: The B-52's - Rock Lobster
MoziRozi 2013 aug. 30. - 20:58:58
Filmzene: Milyen dallal indul "A kondom el van vetve" (Suburgatory) 1. évad,12. epizód? Nagyon jó zene. Mi lehet ez?
1/10
a1b2c3d4 2013 jún. 14. - 20:18:57 1/10
MÛ-FOS
uüvwxyzzs 2013 jún. 14. - 09:37:39
Nagyon jó sorozat, tetszik! =) Kíváncsian várom milyen lesz a harmadik évad. Vicces, hogy ugyanaz az írója a sorozatnak, mint a Ginger Naplójának, és a tartalma és a szereplõk is hasonlóak. =)))
Krisztina69 2013 máj. 26. - 10:54:27
Nekem tetszik. Tegnap kezdtem el nézni a neten. Pihentetö és kikapcsol.
Misker 2013 márc. 15. - 20:51:29 Előzmény Crazy Horse
Ezen én is gondolkodtam, amikor elkezdtem nézni a sorozatot (második évad közepén járok), hogy a "purgatórum" szót a magyarban nehéz lenne úgy eltorzítani, hogy a külvárossal összekombináljam, azután kiderült, hogy elvileg mégis lenne megoldás. Ugyanis a "szuburbanizáció, szuburbán tér" magyarosított fogalomként is létezik:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Szuburbanizáció

Ebbõl következõen az angol cím kitalálóinak szándéka magyarosítva (általam): purgatórium -> szuburgatórium.

Más kérdés, hogy ilyen címmel nálunk érdekes lenne eladni a sorozatot, nyilván nem egy jó ötlet, tehát mindezt én is csak az érdekesség kedvéért említem.
1/10
-greghouse- 2013 márc. 09. - 03:31:14 1/10
Egy ideig a péntek esti mûsor a Két pasi... - nak a gyenge Walden-es folytatása volt péntekenként. Gondolom (majdnem biztos vagyok benne), hogy a fordítással, és/vagy a szerzõi jogokkal, díjakkal még nincsenek tisztában és lerendezve, ezért van öszvér megoldás, hogy elõkapnak valamit, amit úgyis terveztek és megvettek, és hagyják egyelõre pihenni Waldent és társait (nem mintha Charlie után nagy baj lenne).
De két hasonló, elsõ évfolyam egyes (tehát itthon még nem tesztelt) tini csajos film bedobása a nyolc órás fõmûsorba Charlie-ék helyett (még ha csak Waldenes is)... nem csak kockázatos, hanem szerintem mûsorszerkesztõi hiba.
Ugyanis ilyenkor a TAaHM közönsége ült le a tévé elé, és az messze nem ugyanaz, mint a a most bedobott két tini csajos dolog.
....Persze, lehet, hogy bejön. Minden esetre nagy a kockázat.
Vagy csak nem volt elég pénzük, hogy idõben leszinkronizálják a TAaHM folytatását.
A Jóbarátok verhetetlen sikerérõl ne is szóljak, az miért is nem mehet pénteken?
Összes hozzászólás