Két találkozás

Bakancslistához adom
magyar dokumentumfilm, 46 perc, 2004

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

A 60-as évek nagyhírű magyar filmkorszakának különleges alkotása a szovjet-magyar koprodukcióban készült "Csillagosok katonák", amelyben Jancsó Miklós szerepeltette az akkor fiatal színész-rendező Nyikita Mihalkovot. Évtizedek múltán Budapesten találkozott a két világhírű filmrendező. Szilágyi Ákos filmesztéta segítségével betekintünk az egykori filmes kulisszák mögé.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
adamnagysweetmovie 2011 szept. 22. - 11:18:09 Előzmény feketevipera
Nekem a furcsa szerkezete tetszett, hogy Jancsó egy Mihalkovval készített interjút nézett a tévén és azt kommentálta. Valamint a két riporter egyike sem látszott, s Mihalkov szavait hol feliratozták, hol Szilágyi Ákos fordította Jancsónak. Nem biztos, hogy nem a kényszerszülte megoldás, de lekötötte legalább a figyelmem, hogy kövessem, ki mit mond éppen ebben a négyes játékban.
Mihalkov, ahhoz képest, milyen filmeket készít mostanában, egész összeszedetten beszélt. Jancsó meg Jancsó, kevés már az ilyen vagány, mai filmjei pont annyira zavarosak, mint a korunk.
Pár gondolatot talán részletesebben is kfejthettek volna, de ez a fragmentált szerkezet ezt nem segítette elõ.
feketevipera 2011 márc. 05. - 19:48:21
Valamikor régebben láttam ezt a dokumentumfilmet, amely emlékeim szerint elég jóra sikerült, sok információt megtudhatunk Jancsótól és Mihalkovtól. Szerintem érdemes megnézni, de ehhez nem ártana némileg emberibb idõpont is, mint a hajnali fél három.