Kettős életek

Bakancslistához adom
Doubles vies / Non-Fiction
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia romantikus vígjáték , dráma, 108 perc, 2018

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Francia komédia hűtlen párokról, akik a munkájukban és a magánéletükben is változásokkal néznek szembe. A kifinomult Alain egy nagy múltú kiadóház feje, aki a könyvkiadásban zajló digitális forradalommal van elfoglalva, felesége Selena, egy népszerű tévésorozat sztárja – mindketten más ágyában keresnek vigaszt gondjaikra. Alain, cége fiatal és csinos digitális vezetőjével jön össze, Selenának pedig férje egyik barátjával van évek óta tartó viszonya. A félrelépések idővel egyre csak bonyolítják a kapuzárási pánikot, munkahelyi krízist és magánéleti zűrzavart.

A többszörösen díjnyertes Olivier Assayas (Démoni szeretők, Carlos, Sils Maria felhői, A stylist, Május után), magyar származású francia rendező új vígjátékának világpremierje a világ legrégebbi filmfesztiválján, az ’A’ kategóriás Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában volt. A Kettős életek ezután bejárta a világ rangos filmfesztiváljait, mások mellett Telluride, Torontó, Chicago, London, Mar del Plata, Rotterdam rangos mustráin szerepelt az alkotás. A film sztárja az Oscar-díjas Juliette Binoche (Az angol beteg, Sils Maria felhői, Csokoládé, Három szín: kék, Bébibumm, Godzilla), partnerei pedig mások mellett Guillaume Canet (Szeress ha mersz, Senkinek egy szót se, A part), és Vincent Macaigne (Eszeveszett esküvő, Ártatlanok, A világ nők nélkül) ebben a kacagtató komédiában.
Bemutató dátuma: 2019. augusztus 1. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
TralfZog 2019 aug. 18. - 10:00:39 8/10
A film elsőre unalmasnak tűnik, de utána órákig lehet róla beszélgetni, annyi mindenről szól. 8/10, mert a filmes eszközöket kevéssé használja.
1/10
londonner252 2019 aug. 16. - 19:06:48 1/10
Ennél a filmnél a "Bakancslistához adom" gombot kérjük levenni. A rém unalmas filmet senkinek sem ajánlom. Egy belterjes témát boncolgató mozi, értelmezhető történet nélkül.
3/10
Csiby Éva 2019 aug. 03. - 07:08:13 3/10
Nekem unalmas volt, sok sznob szöveggel. Könyvkiadóknak izgalmas vígjáték
3/10
strln888 2019 aug. 02. - 23:31:21 3/10
Milyen hatással van a technológia fejlődése és az internet (blogok, közösségi média, e-book olvasó stb.) a könyvkiadásra és az irodalomra? Erről beszélgetnek a szereplők... és ennyi. Egy merő fecsegés az egész film. Vártam, hátha valami izgalmas konfliktus kialakul, de nem volt. Állítólag vígjáték... 1 db poén volt benne.