Ki ölte meg Lady Winsley-t?

Bakancslistához adom
Lady Winsley
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia krimi-vígjáték, misztikus film, 90 perc, 2019

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Holtan találják Lady Winsleyt, a híres amerikai írónőt az egyik kis török szigeten, Büyükadán. Isztambulból a híres detektívet, Fergant küldik a szigetre, hogy megoldja a gyilkossági ügyet. Az egyik helyi szálloda bérlőjével, a gyönyörű Azrának a segítségével Fergannak meg kell küzdenie az ország távoli régiójának jól őrzött titkaival, számos tabuval, erős családi kötelékekkel, ősi tradíciókkal, valamint az etnikai sokféleséggel, ami sokkal színesebb, mint az emberek gondolkodásmódja.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Eszter.Sz 2020 máj. 04. - 21:28:08 8/10
Megint sikerült remekül belőni a műfajt. Vígjáték? Valóban volt a filmben néhány jelenet ami megmosolyogtatott de azért nem ez volt a fő vonal.
Kriminek ha nagyvonalúak vagyunk akkor mondhatjuk de valójában a gyilkosság(ok) kibogozása csak a kerettörténet egy zárt és összezáró belterjes közösség szociális viszonyainak és a kurd-török ellentét érintőleges bemutatására.
Egy lassú folyású, érdekes hangulatú film egy olyan kultúráról amit kevésbé ismerünk, szerintem érdemes megnézni. De aki izgalmakban gazdag Agatha Christie-s jellegű (a cím pedig kicsit ezt sugallja) sztorit vár az csalódni fog.