Kifulladásig Los Angelesben

Bakancslistához adom
Breathless
amerikai akciófilm, 97 perc, 1983

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Jesse Lujack szinte csak percről-percre él, abból, ami éppen adódik: kocsilopásból, tolvajlásból. Életét három dolog befolyásolja: az "Ezüst Szörfös" című képújságból vett eszmék, Jerry Lee Lewis dalai és Monica, a megejtően hamvas, ugyanakkor felzaklatóan izgalmas francia építészhallgató lány iránt érzett vágya. Amikor egy szerencsétlen pillanatban, egy talált fegyverrel lelő egy zsarut, már gyilkosságért üldözik. Felkeresi Monicát, akinek teljesen más képe van a jövőről, s elképzelhetetlen számára a Jesse melletti élet, a menekülés Mexikóba; ugyanakkor a szexuálisan izgalmas kalandor hatása alól nehezen szabadul. A film a neves francia filmrendező, Godard Kifulladásig című filmjének motívumain alapul.

Stáblista:

Szereplők

Jesse Lujack
Monica Poiccard
Birnbaum
Paul Silverstein professzor
Parmental őrmester
Tony Berrutti

Hozzászólások

Szerinted?
Billl Carson 2020 ápr. 15. - 02:30:01
Klasszisokkal jobb, mint Godardé. Persze egy abszolút skálán ez se jó film.
Tenebra Mors 2011 márc. 05. - 00:13:09
Ez nem rossz film, viszont az eredeti "coolságát" nem tudta megragadni. Jó, persze, elsõ próbálkozás, meg Godard köztudottan filmszemétbõl dolgozott, de az elsõ mégis rendelkezik egy olyan atmoszférával, ami örökérvényû. Nincs jobb szó rá, egyszerûen és természetesen cool. Ott a fõhõst abszolút szerettem, szimpatikus volt, átéreztem helyzetét. Egy igazi lézengõ antihõs volt.

Itt viszont Richard Gere egy kurva idegesítõ ripacs szerintem. S bár megpróbálnak egy izgalmas akciósztorit kerekíteni köré, de eléggé erõltetett volt. Persze tele van utalásokkal ez is, de nagyon érzõdik rajta, hogy fel akar nõni az eredetihez. Szerintem kicsit vissza kellett volna venni az amcsi nagyarcból, és akkor sikerül egy hasonlóan simulékony történetet kreálni.
De igazából nekem tényleg a fõhõs nem állt össze, abszolút unszimpatikus volt, nem tudtam vele azonosulni. Egyszerûen idegesített ez az illegetése, meg tollászkodása.

A csaj viszont hasonlóan jó volt, mint Patricia. Kinézetre is. ;D

Ami nagyon tetszett, az a vége. Tudom, ellõtték már ezerszer, meg minden, de akkor is nagyon tetszett ez a képkimerevítõs megoldás, és az utolsó feszült pillanatok. Nagyon helyesen tették, hogy ebben viszont semennyire nem követték az eredetit, így legalább volt valódi újdonságélmény is.

Én olyan 6,5/10-re értékelném, melyet fõként Richard Gere miatt adok rá, minthogy szerintem ez a szar erõltetett sablonmacsó amcsi karakter húzza le a filmet. Amúgy nem lenne rossz.
10/10
Bolond Pierrot 2010 okt. 27. - 16:58:15 10/10
Amit jegyezzük csak meg csak Godard miatt tartanak számon egyáltalán...