Kiképzőtábor

Bakancslistához adom
Basic
16 éven aluliak számára nem ajánlott kanadai-amerikai-német akciófilm, 94 perc, 2003

Értékelés:

203 szavazatból
Szerinted?

Nathan West őrnagy az Egyesült Államok különleges osztagának egyik elit egységét vezeti. Az őrnagy módszerei hatékonyak, de agresszív viselkedése és heves vérmérséklete miatt katonái nem szívesen szolgálnak alatta. Egy látszólag rutin-bevetés során Panamában, egy hurrikán sodor végig a táboron, ahol West éppen az embereivel állomásozik. A vihar elvonultával az őrnagy négy emberét holtan találják, West pedig nyom nélkül eltűnik. Két túlélő katona maradt csupán, de mindketten más történetet adnak elő a nyomozásra kirendelt ex-kommandósnak, aki egykor szintén West alatt szolgált és aki időközben elsőrangú kihallgató-tiszt lett.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Midnight67 márc. 19. 23:42:10
Valóban zavaros egy film... Azt gondoltam, második nekifutásra - ha elég kipihent vagyok - élvezhető lesz. Hát, ehhez azt hiszem, még egy kicsit pihiznem kell, mert többször elkalandozott a figyelmem, így nem jutottam sokkal előbbre, mint első alkalommal, igaz akkor már a negyedénél feladtam.
8/10
sadrok jan. 17. 18:47:16 8/10
Hogy ez a film.... mekkora egy átverés... ! Már majdnem beírtam, hogy ilyen nincs, bajtársak lelőjék egymást... kizárt.. még jó, hogy kivártam a végét :-)
Judit Seregelyes 2019 jún. 28. - 01:23:34
Vincent & Julius reunion. :-)
durumdara 2018 szept. 16. - 14:06:53 Előzmény sznúp
Szia Sznúp! Én bírom, de akkor sem értem... :-)

[SPOILER]
A nyócker maszekol a főállás mellett. Ez már kissé zavaros, hogy valaki N évig dekkol egy helyütt, és közben senkinek sem tűnik fel a második melója...
Fordítsuk meg:
Én vagyok West. Tudom, hogy baj van és rám fognak mászni. 2 csúnya fiút és 4 sajátot viszek egy álküldetésre...
De nem lecsapom őket, hanem az egyiket meglövetem, a másikat meg meg hagyom futni, hogy pont akkor érje utol az egyik emberemet, amikor a mentőhelikopter látja... És ha nem látná?
Ez már ekkor sem tuti meló, nem jól tervezett. Túl sok a véletlen elem, túl sok ember sérülhet.
Az emberem elvállalja, hogy mindenféle maszlag történetekkel etesse az odarendelt másik emberemet és a külső, idegen tisztet (hölgy).
Rengeteg színjáték, holott már az elején világos, hogy kik a kábszer beszállítók.
Megint sok véletlen elem, a nő kopószerű kitartására apellálás, hogy mindig tovább lépjen.
Holott már az elején vallana a saját emberem, majd elengednék a háttérben...
Ezek után az orvos vallomása, a nagy száguldás, majd a propelleres előadás után "megtörik" és mindent elmond... Mindezt azért, mert így már elhiszik mások is???
Majd abban bízni, hogy pont hallgatózni fog a szőke ciklon és így elmarad bőrlyukasztás...
Végül pont olyan lassan menni, hogy odaérjen az új beavatott, és persze kidumálni előtte...
Ez így nekem nagyon nem tervszerű, precíz hadművelet, nem életszerű.
[/SPOILER]
Hematit 2016 aug. 01. - 20:39:50
:D
antibond 2016 aug. 01. - 19:59:21
Ezt a filmet meg lehet tekinteni lazán hátradõlve egy fotelban, de akkor túl sokat nem értesz meg belõle.
Ha hegyezed a füled, s nem lankad egy másodpercre sem a figyelmed, akkor lassan, két nap elteltével összeáll a kép - esetleg.
Ez nagyjából olyan, mint ha egy nõvel tölteném az éjszakát, s két nap elteltével jönne az élvezet...
7/10
sawyerx 2015 máj. 19. - 17:36:32 7/10
Kiskoromban Balcsin láttam egy szép kis éjszakán, azóta tegnap jött el az ideje, hogy felnõtt fejjel is megnézzem, mert a hangulata anno belém égett, és a végére is emlékeztem. Második blikkre kicsit zavaros, fõleg hogy ha nem jegyzed a neveket cseszheted a filmet. Zavarosan áll össze az egész, és sok a véletlen, az orvos vallomásától Travolta megmentésén át a "paklis" elszólásig... Talán még egyszer meg kéne nézni.

7/10
Csonger 2015 ápr. 07. - 12:12:42
Dumbar és Kendal
Pike felé tendál. :)
Karter 2014 febr. 10. - 15:28:37
értékelésem (spoiler lehet benne):

Azt kell mondjam a film kusza...fõleg a sok név miatt...a film elején nem gondolja az ember, hogy egy-egy filmbéli szereplõ nevének ilyen jelentõsége lesz, de amikor záporoznak a Pike, Dunbar, Nunez, Kendall stb. nevek, akkor fõleg az ilyen esõs éjszakai jelenettel induló filmnél elégé oda kell figyelni, hogy ki-kicsoda...pedig nagyon is kell tudni a neveket a film késõbbi megértése miatt.

Ugyancsak kusza az, ahogy a West meggyilkolást több vonalon bemutatják (nevekre figyelni!).

Kiemelten kusza, hogy a sátorban/táborban a dszungelben, amikor elkezdenek össze-vissza lövöldözni, akkor ki-kit talál el, ki, kinek a lövése miatt hal meg, melyik róható fel szándékosnak stb. (ugye ezen a ponton még nem tudjuk, hogy ez csak kamu).

A legnevetségesebb számomra az egész filmben, hogy a hölgy Osborne úgy veszi rá az exét, a dokit arra hogy beszéljen, hogy fejbe vágja egy telefonkönyvvel...:)))) bruhahahahahaha.....na neeeeeeeeee. Ha én nyakig benne vagyok egy drogügyben, akkor nekem keménykedhet még Chuck Norris is pörgõrúgásokkal, azt hétszent, hogy nem beszélek....és itt persze meg is bukik a film...mert ha a doki nem vall, akkor a Travolta gyerek feszíthet még napokat a fekete polójában, a csaj meg keménykedhet, a büdös életben nem járnak ennek az ügynek a végére és nem buktatják le a dokit.

Ja igen és az ezredes...a kis szöszi pont ott jár és piff-puff lelövi...na ne...Amúgy meg: ha én ezredes vagyok és sáros vagyok a dokival gyakig a drog témában, akkor azért a West gyerek hulláját csak megnézem és kivizsgálom, hogy az õ holteste megvan-e....mert ami még vicces a filmben, hogy attól, hogy esik egy dzsungelben, attól még miért kellene eltûnnie felnõtt férfiak 90-100 kgos testének? Eláznak?....na neeee....

6/10 kis jóindulattal.
magicvoice 2014 febr. 09. - 10:16:03 Előzmény jojo94
Moby - Natural Blues
6/10
makovecz1972 2012 aug. 05. - 20:44:47 6/10 Előzmény ariskerase
Osztom az elõttem szólónak a véleményét. Egyszer meg lehet nézni és még a sztori is érdekes kicsit. 10/6!
4/10
ariskerase 2011 jan. 09. - 13:35:36 4/10
Egyszer nézhetõ akciófilm. A történet egy picit még érdekes is.
jojo94 2009 júl. 21. - 21:17:36
Hello, a filmben szólt egy dal, aminek a címét szeretném tudni :D Egy férfi énekelte, asszem ilyen aláfestõ zene volt mesélt valaki.Úgy emlékszem, hogy 50 perc után van körülbelül. Jah és ezt a számot Dj Versus is mixeltte :D Remélem tudto ksegíteni :) Elõre is köszi :)
10/10
Csabence 2009 júl. 16. - 21:46:36 10/10
Szerintem iszonyat fordulatos érdekes film.Nem lehet rajta elaludni mert nagyon de nagyon érdekes.Ami idegesített hogy a két tanú neve nagyon egyforma kiejtésre ( Kendall,Dunbar,).Bevallom én a végét nem értettem.De ha még1xx megnézném akkor sztem megérteném :D
pozsizsuzsi 2009 júl. 16. - 19:24:31 Előzmény zenka
Tényleg az az X a legidegesítõbb. De gondolom, egy jól fizetett agytröszt-stáb már dolgozik a még figyelemfelkeltõbb inzertek kifejlesztésén. Esetleg hirtelen hanghatás mellé? Hm?
fordjee 2009 júl. 16. - 14:59:15 Előzmény acidphase
Már a film+-on is nyomatják ezt, gyorsan rászoktak.
10/10
zenka 2009 júl. 15. - 12:52:33 10/10
Ja, megértelek. De szerintem az RTL-es vibráló piros x betû sokkal rosszabb volt.
Hát én az ORTT helyében ezt büntetném. A vibráló jelzések köztudottan befolyásolják pszichikailag az embereket.
acidphase 2009 júl. 15. - 12:40:57
na pont az idegesitett engem is ahogy atment percenkent keresztbe az a sz.r, hat ne haragudjanak mar de ez majdnem annyira irrital mintha egy legy uszkalna a levesembe..

dogoljenek meg.
fordjee 2009 júl. 15. - 12:12:39 Előzmény acidphase
Azon a fáraó szaron én is végig idegeskedtem. Fõleg mikor átment a képernyõ tetején keresztbe, kb. ezerszer a film alatt. A következõ az lesz, hogy megfelezik a képernyõt és az egyik oldalon végig reklámok fognak menni a másikon meg a filmek.
Amúgy nem értem, miért bántják ezt a filmet sokan, szerintem rendben van a film, nem egy Oscar díjas alkotás, de bõven a többször nézhetõ kategória. Többször is kell, hogy megértsd:) 7/10
10/10
zenka 2009 júl. 15. - 11:44:38 10/10
:), azért láttam sokkal hatásvadászabb filmet is. De hogy mennyire szörnyûek voltak a villámok, azt nem tudom, én másra figyeltem.
Összes hozzászólás