Kilenc nap

Bakancslistához adom
Nine Days
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai fantasy, 124 perc, 2020

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Mi történik akkor, ha a születés nem a kezdet, hanem a cél? Will egy rendkívüli helyen, rendkívüli foglalkozással rendelkezik: egy, a valóság határain túl álló házban dönt arról, hogy egy kilenc napos kiválasztási folyamat után, mely lélek lesz méltó az élet, mással össze nem hasonlítható élményére és az emberré válásra. Aki a felvételi során elbukik, sosem lesz része az élet csodájában, aki pedig a páratlan utazás előtt áll, el sem tudja képzelni, mi vár rá.

A Kilenc nap Edson Oda első egészestés filmje. A film világpremierje a világ egyik legrangosabb filmfesztiválján, az amerikai Sundance Filmfesztiválon volt, ahol az alkotás elnyerte a legjobb forgatókönyv díját, s egyaránt hangos sikert aratott a szakma és a közönség körében. Az író-rendező korábban rövidfilmjeivel és videóklipjeivel is bizonyított már, amelyekért több díjat is nyert. A film főszereplői Winston Duke (Fekete párduc, Mi), Bill Skarsgård (Az, Deadpool 2.), Benedict Wong (Doctor Strange, Mentőexpedíció) és Zazie Beetz (Joker, Deadpool 2.).
Bemutató dátuma: 2022. január 6. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Péterrrrrr 2023 nov. 16. - 17:03:21 10/10 Előzmény Cinematic
Imádtam ezt a filmet, és megríkatott többször is. Számomra magával ragadó. Számomra a véleményed a beteg, a film semmiképp.
6/10
Cinematic 2022 márc. 17. - 09:36:15 6/10
Nagy csalódás nekem ez a film!
Önmagában már a lélek létezése egy nagyszerű és kimondhatatlanul boldoggá tévő tünemény.
Ehhez képest ez a film a lélek testbe költözését megelőző kiválasztódási folyamatát mutatja be olyan hihetetlen depresszív, nyomasztó, gyilkos és teljesen aberrált módon, ahol maga a kiválasztó sincs a helyzet magaslatán (miért is kap egy ilyen lélek akkor egy ilyen fontos feladatot???), hogy az ember esze megáll! Gyakorlatilag a lelki síkot és világot totális emberi hibákkal, földi gyarlósággal megfűszerezett földi síkkal prezentálja, ami szerintem totálisan fals, és még a nagy művészi szabadságban is azt mondom (persze, joga van a szerzőnek, hogy így képzelje el), hogy merőben szűklátókörűséget és eszement lelki belsőt mutat.
Sokkal többet és jobbat ki lehetett volna hozni ebből a kiváltképp fontos témából, de csak egy földhözdagadt, gyilkos, depressziós filmet kapott az ember.
Nekem a lélek földi leszületésével kapcsolatban nem ezek a fogalmak és jelzők jutnak eszembe, hanem a szabadság, a vágy, a lélek saját választása a mibe, és hova kapcsán is.
Terror felső fokon ez a film! Elmebeteg.
N_Csaba 2022 febr. 26. - 19:02:46
Igazi filmkülönlegességet alkotott a reklámszakemberből nagyjátékfilmes rendezővé váló Edson Oda, akinek első alkotása, a Kilenc nap az amerikai Sundance Filmfesztiválon elnyerte a legjobb forgatókönyvnek járó díjat.
https://afuzet.hu/kilenc-nap-lelkek-lelke-filmajanlo/