Kill Bill 2.

Bakancslistához adom
Kill Bill: Vol. 2
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 136 perc, 2004

Értékelés:

557 szavazatból
Szerinted?

A Menyasszony végzett két egykori társával, majd tovább folytatja bosszúhadjáratát. A halállistáján Budd és Elle következik. Miután rendezi a számláját Bill öccsével és Elle-lel, aki a bérgyilkosokból álló csapaton belül a legfőbb vetélytársa volt, Mexikóba megy, hogy megtalálja utolsó áldozata rejtekhelyét. Már csak egyetlen cél lebeg előtte: megölni Billt, az egykori főnökét és szeretőjét, gyermekének apját. Közben kiderül, hogy lánya, akivel várandós volt a mészárlás idején, és azt hitte, hogy meghalt, mégis életben van.
Bemutató dátuma: 2004. április 29. Forgalmazó: Best Hollywood

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Díjak és jelölések

  • Golden Globe-díj

    2005
    Legjobb férfi mellékszereplő jelölés: David Carradine
  • Golden Globe-díj

    2005
    Legjobb színésznő - drámai kategória jelölés: Uma Thurman

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
cinemad 2023 szept. 23. - 02:37:15 8/10
Bár külön értékelni nincs sok értelme a két részt, de az tény, hogy egy picit más műfajt kapunk a kettőtől. Itt kevesebb az akció (mármint a széthasított emberek számát tekintve), de számomra ez nem hátrány, sőt, talán még az előnyére is válik. Hannah és Madsen nagyon jók, Thurman továbbra is szuper. Gyönyörű képek, és itt is nagyon látványos jelenetek. Egyedül talán a sírból "vakondozás" érthetetlen és teljesen röhejes (nem jó értelemben), illetve a film végi családi drámázás picit gejl, de ezeken kívül nehéz hibát találni benne. A sound track egy fokkal kevésbé erős, mint az első részben, de itt is klassz zenék vannak. Természetesen megosztó, groteszk, mint minden Tarantino film, de nálam a bármikor nézős kategóriába tartozik (egyben az első felvonással). Apropó jól láttam (vagyis, hogy éppen nem láttam), hogy azon ritka Tarantino filmek egyike, amiben a rendező nem jelenik meg egy cameo erejéig (egyik részben sem)? Viszont Samuel L. Jackson igen, kinek tűnt fel? :)
6/10
The Cortez 2022 febr. 27. - 17:14:57 6/10
Anno amikor először láttam a Kill Bill: Vol. 1-et, akkor egy vérengzős akciómozira számítottam. Ezt meg is kaptam. Vártam, hogy a Vol. 2 majd felülmúlja az elsőt, de hatalmasat csalódtam, baromira untam az egészet. Viszont azóta már – Tarantino rajongóként – teljesen más élményt ad a film, igaz még így is azt kell mondjam: sokkal ütősebb a Vol. 1!
Tarantino a 2 részt egyben akarta moziba küldeni, ám a stúdió kettécsapatta a hossza miatt, viszont ha akarjuk sem tudjuk 1 alkotásnak tekinteni őket. A folytatás kevésbé dinamikus, a sztori ugyan mélyebb, ugyanakkor kevesebb a durvulás meg az akció, helyettük van jóval több flashback + dráma. Nem lenne semmi gáz, ha megmaradt volna az arány és a komplexitás. Tarantino a The Bride vs Elle Driver fight jelenetben akarta überelni a Vol. 1 fináléját, amiben korábban kicsit magasra rakta a lécet.
A befejezés nyálas lett, méghozzá hollywoodi módra, s ez fájdalmasan rossz húzás volt a rendezőtő részéről.

Legnagyobb pozitívumok: The Bride vs Elle Driver, 1-2 dialógus, a kirakósként összeálló sztori, a csavar.
Legnagyobb negatívumok: Eltűnt a coolság meg az őrült hangulat, valamint a lezárást leszámítva alig szólnak a kiváló track-ek.
10/10
agathasirmio 2022 jan. 18. - 01:53:27 10/10
Filmklasszikus. A külön pontozását értelmetlennek tartom, ez egyetlen, nagy eposz.
A legerősebb pillanatai a filmnek még mindig a betétek. Az animációs betét O-Ren hátteréről, a Bill-monológok, Hanzo a kardokkal, a helyszínelés a templomban stb. A bosszútörténet maga viszonylag egyszerű (ízléses akciójelenetekkel tupírozva), ezekkel a csodás jelenetekkel válik az egész zseniálissá.

Az új szinkron (ami egyéb különbségekkel együtt érkezett, például Pai Mei jeleneteinél) egészen kriminális, hazavágja az egész filmélményt. Hiába maradt Für Anikó a főszereplő hangja, még az ő hangján is érződik, hogy nem kapta meg azt a törődést a szinkron, amit az eredetinél. A többiek még haloványabbak, Kőszegi Ákos mint Bill például olyan, mintha Törpapa olvasná fel kedélyesen a szöveget az emberek felszeleteléséről. Borzasztó.
Az élményt ahhoz tudom hasonlítani, mint amikor egy szobában a lemenő nyári nap fénye melegbarnákat és apró szívárványokat teremt két gyöngyödző testű szerelmes testének ívein - majd ugyanezt a szobát egy perccel később neonfényben kell már nézned, középen pedig ott van az ötvenet taposó húgod bundabugyiban meg a szomszéd bácsi klottgatyában egy zacskó csipszen feküdve.
Ha csak teheted, kerüld el és nézd a régi szinkronnal vagy az eredeti angol szöveggel.
kybuck 2022 jan. 16. - 01:49:54
Dehogy, eredeti: http://iszdb.hu/?audio=485 utángyártott: http://iszdb.hu/?audio=27536
Általában büdös a csatornáknak/újabb forgalmazóknak kifizetni a szinkronok jogdíjait, ezért újra megcsinálják, legtöbbszőr rosszabb minőségben. Csak abba nem gondolnak bele, hogy a pénzügyi vitájukkal mi nezők szívunk, mert a mi szórakozasunkat teszik tönkre, ami felháborító!
DUNAWÖLD 2021 szept. 19. - 20:10:45 Előzmény pikigeri
Egyetértek. Kuroszava szellemében.
Towner 2021 máj. 08. - 14:39:28
Na meglepődve latom hogy magasabb a pontszáma mint az 1 részének. Fiatalabbaknak az 1 idosodve a 2 rész a jobb. Tarantino legjobb filmje, Uma T hihetetlen jól jatszik.
Amennyiben Bill monológja Suparmanrol a saját fejéből pattant ki (zseniális micsoda gondolatmenet) akkor tényleg az van hogy ennek a palinak az agya speciálisan működik. Tényleg a párbeszédek királya..
Keló9 2021 febr. 14. - 23:38:26
Most nézem ezt a 2. részt, ami szerintem jobb mint az első. Gondoltam beírok, mivel a legjobb színésznek (Michael Madsen) más a magyar hangja, pedig zseniális volt. Olvastam az előző hozzászólásokat, de szerintem csak ő kapott új szinkront.
Miért...?
kybuck 2020 nov. 17. - 23:42:12
Szégyen-gyalázat, hogy meg egy ilyen nem túl régi filmet sem bírnak új szinkron nélkül hagyni! Rossz, ócska, nem jó! És ez nem a színészek hibája, hanem az eljárásé, ahol valakinek megint fel kell mondania, amit egyszer már felmondott, másnak pedig egy kolléga munkáját kell megismételnie! Mindenkin látszik, hogy semmi kedve hozzá, miközben tudják, hogy a közönség is pfujolni fog, pedig pont nekik kellene az elsőnek lenni! Kőszegi Ákos jó színész, de ha ezt a munkát Papp János már egyszer nagyszerűen megoldotta, akkor így is sz@r lesz!
8/10
sawyerx 2019 aug. 06. - 11:14:03 8/10
Kicsit lassabb az elsőhöz képest, de a minőséget itt is sikerült tartani. Továbbra sem lesz a kedvenc Tarantino filmem a szamurájkodás és konkrétan Uma Thurman & David Carradine miatt, de badass és 8/10!
10/10
pikigeri 2019 júl. 01. - 16:23:34 10/10
Klasszikus. Zseniális. Mestermű. Tökéletes casting. Frenetikus zene. Komoly mondanivaló. Aki eddig nem érdeklődött a japán kultúra, a szamurájok és a japán harcművészetek iránt az a film megnézése után garantáltan fog. Szigorúan egymás után közvetlenül rögtön érdemes nézni a két részt, tehát rá kell szánni a 4 órát. 10/10
Lackooo84 2018 márc. 28. - 00:27:41
Most mi a tököm ez a kavarás a szinkronokkal megint? Múltkor valamelyik csatornán adták a 2 részt egymás után, ott az első rész volt új szar szinkronnal, most a Paramounton a második... egyáltalán mi a pitonnak kellett új szinkron?! Az új hangok totál nem illenek a karakterekhez, főleg Billé pfff...
7/10
Sárkányírtó 2017 okt. 16. - 00:45:43 7/10
Elsõ részhez képest unalmas kissé.

A két rész együtt nem különösebben nagy szám, inkább egy normális Tarantino-féle iparosmunka. A japán leszámolás talán kivétel, a nagyon jó lett.
cellasto 2016 ápr. 17. - 23:51:29 Előzmény Bodellger
én úgy láttam,ahogy bemutatták anno a mozikban,szóval volt legalább egy év a két rész közt
nem húzom azért le nagyon ezt ,de az elsõ valahogy jobban ütött

(a machate 1-2-nél ugyanez volt az érzésem :)
Bodellger 2016 ápr. 16. - 20:45:09 Előzmény cellasto
Nos, ebben van valami. Az elsõ részt többször is láttam még régebben. Aztán ez év elején jött egy gondolat, hogy megnézem a 2. részt is, mert kíváncsi voltam, hogy is végzõdik a sztori. Úgy voltam vele, hogy akkor adja az egész, ha egyszerre nézem meg õket, szval egyfajta maratont tartok. Végül úgy alakult, hogy felelevenítésként megnéztem az elsõ részt, aztán közbe jött valami és a 2.at már nem kezdtem el. Utána hetekig görgettem magam elõtt ezt a filmet, míg végül 2 hónap különbséggel, de megnéztem. Ez is közrejátszhatott abban, hogy ezt karcsúbbnak találtam.
cellasto 2016 ápr. 14. - 09:54:02
szerintem konkrétan azért van sokaknak(nekem is)felemás érzésem a 2.résszel kapcsolatban,mert azt késõbb láttuk
ha egyben hagyja tarantino és nem vágja két fele a filmet,akkor sokkal jobb lett volna

persze akkor kapunk egy majd 5 órás mozit,ami meg tényleg durva :P

viszont,ha valaki új nézõként leül és betolja mindkét részt egymás után,annak más érzései lesznek(szerintem)
Rövid G. atya 2016 ápr. 14. - 09:39:35
Spoiler




Azérr a kígyó a bõröndben jelenet se rossz. Ahogy a csaj olvassa a harapás következményeit... :)
Bodellger 2016 ápr. 14. - 03:47:33
Nehez a Kill Billt nem egybe nezni, szval a ket reszt kulon venni es nem egyben ertekelni. Mindenesetre az elso resze nekem jobban tetszett. Elveztem. A masodikat inkabb untam.
Spoiler: a kedvenc reszem, de talan minrket reszt figyelembe veve az az, amikor Uma Thurman kikapja Deryl Hannah egyetlen szemet. En konkretan visitottam a nevetestol. Nem tudom miert, de az unalombol az razott fel, es valamiert igy reagaltam. Talan, mert picit olyan erzesem lett, mintha a fekete lovagot latnam a Gyalog Galoppbol.Spoiler vege.
Na, mindenesetre nem rossz ez a masodik fele sem, a kislanya nagyon aranyos sztem. Nalam ez egy 7es, a part 1 pedig egy 8,5
10/10
sáfrányka 2015 jún. 16. - 20:42:54 10/10
Abszolút kedvenc filmem! Sokat értékeltem tíz pontosra, de ha lehetne erre adnék kétszer annyit. Az elsõ részhez képest jobb sokkal, de elõször mindenképpen azt kell megnézni, egyrészt mert szuper, másrészt meg a fél sztori abban van :) (vagyis inkább a harmada, tekintettel véve azt a közel tíz perces harcjelenetet:D). Sokan fanyalognak amiatt, hogy kevesebb benne az erõszak, meg a látványos harcjelenetek és több beszélgetés van benne. De szerintem ez egyáltalán nem baj. Sõt. Ettõl tetszik nekem jobban. Mert bár nincs annyi vér, amitõl nekem felfordulna a gyomrom, de az a rész, az sok volt. Nem az erõszak miatt, hanem egyszerûen vontatottá vált. Nekem sokkal inkább bejöttek a kisebb verekedések (Vernita vs Menyasszony, vagy Elle vs Menyasszony), amik persze sokkal kevésbé látványosak, de szerintem sokkal dinamikusabbak, érdekesebbek.
Egyébként volt egy olyan korszakom, amikor hónapokon keresztül minden egyes nap megnéztem egy legalább fél, de inkább háromnegyed vagy egy órát a filmbõl. Azóta volt Ponyvaregény korszakom, és most a Jackie Brown van terítéken. Szerintetek ez már beteges?
8/10
ceia 2014 márc. 15. - 11:08:31 8/10
JóóóÓ! Persze az elsõ rész után fõleg, de ha valaki nem látta még azt, önmagában is OK.
borkasztik 2014 febr. 05. - 20:39:40
Örök kedvenc marad. Nem sok filmrõl tudom elmondani, ami ennyi megnézés után is még mindig a képernyõhöz vonz. Pedig még DVD-n is meg van. De egyszerûen nem tudom megállni, hogy ha meghallom a jellegzetes zenéjét a reklámokban ne akarjak újra belenézni. Kill Bill 1-2. Számomra mindig nagyon fontos lesz.
Összes hozzászólás