Kínai történet

Bakancslistához adom
Wong Fei Hung
16 éven aluliak számára nem ajánlott hongkongi akciófilm, 134 perc, 1991

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

A 19. századi Kínában, Kanton tartományban Wong Fei-hung a harcművészetek legendás mestere felveszi a harcot mindenki ellen, aki szűkebb és tágabb hazája ellen tör. Wongnak veszélybe kerül saját harcművészetet oktató iskolája, ráadásul még meg is kell védenie távoli rokonát, a szépséges és teljesen elnyugatiasodott Yee "nénit" is, aki nemrég tért vissza az Egyesült Államokból. Yee varázsa nemcsak Wongot, hanem segítőtársát és asszisztensét Chungot is megérinti. De Wongnak nem sok ideje jut a szerelemre, hiszen külföldi hódítók és helyi kiskirályok ellen egyszerre kell felvennie versenyt. A heves küzdelemben még Yee is kénytelen megkérdőjelezni nyugaton elsajátított elveit. A kérdés már csak az, hogy kung fuval fel lehet-e venni a harcot a fegyverek ellen.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
katyusa53 2013 szept. 18. - 08:54:37 Előzmény DocMartin
a mást nem is látott benne, csak a "verekedést", akkor tényleg kár volt megnéznie.
Ha szeret olvasni, ajánlom e témában James Clavell Tajpan-ját. Utána talán mást is meglát majd egy ilyen témájú filmben.
10/10
vuist 2013 febr. 02. - 12:58:42 10/10 Előzmény DocMartin
Nem verekedtek,hanem kung-fu-ztak.Elég meglepõ ez egy kung-fu filmben...
Szerintem minden idõk egyik legzseniálisabb kung-fu filmje.Sajnos a második rész már korántsem ilyen jó,a harmadik meg már csak idegbeteg csapkolódásból áll.
1/10
DocMartin 2012 aug. 09. - 15:49:08 1/10
Ebben a filmben mást sem csináltak 2 órán át csak verekedtek. Idõpocsékolás volt megnézni.
The Man Who Laughs 2011 jan. 23. - 23:57:35
Élvezetes kung-fu film a legendás mesterrõl és népi hõsrõl, Wong Fei Hungról (a cselekmény azonban nem szigorú életrajz történet). Jet Li élete egyik legnagyobb sikerét és legjobb alakítását produkálja Hung mesterként. A film egy roppant érdekes idõszakban játszódik (Nyugat térhódítása Kínában a XIX. században), az egész nyugat kontra kelet téma adja a film sava-borsát (nem véletlen volt bemutatása idején az egyik legnépszerûbb film, kifejezetten hazafi alkotás, de nem olyan giccses mint a sok amerikai film). Szerencsére a film nem esett abba a hibába mint néhány wuxia, hogy túl sokat akar elmondani túl kevés idõ alatt így a cselekmény jól követhetõ. Persze az ember ilyen filmet fõként a harcok miatt néz, azok pedig nagyszerûen vannak meg koreografálva. Egyetlen hibája talán, hogy kicsivel hosszabb a keleténél (kb.: 20 perc). Õsszegésében azonban roppant szórakoztató film.

Az viszont szarjon sün aki kitalálta, hogy a DVD kiadáson letterboxban legyen a film és a fekete része legyen a felírat, hogy ne lehessen teljes képernyõre javítani.

8/10
10/10
Teemeah 2010 aug. 22. - 14:19:17 10/10
Az egyik legjobb filmje, csodálatos látvány, kiváló koreográfia, gyönyörû mozdulatok, vicces jelenetek, Jet pedig elképesztõ, nagyon illik hozzá a figura. A "nénikéjével" játszott jelenetek nagyon aranyosak. Magyar szinkronnal is kapható DVD-n, nekem megvan. (Bár a szinkron néhol elég gáz...)