Kinder Garden

Bakancslistához adom
magyar filmdráma, 72 perc, 2005

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Mikor válunk felnőtté? Miért vagyunk képtelenek megszabadulni azoktól az emlékektől, amelyek gyerekkorunkban váltak meghatározóvá? Miért másabb az életünk, ha teljes kötöttségben, vagy ha teljes szabadságban éltük gyerekkorunkat?
A film két, párhuzamos történeten keresztül követi nyomon a felnőtté válás folyamatát. Az egyik történet két főszereplője Esther és Alex, akik Manhattanben élik az életüket. Esther tragikus betegsége miatt hazatér szülőhazájába, Magyarországra, s nem sokkal később fia is követi őt. Rövid, közös múltjuk - a fiú 14 éves koráig élt együtt az anyjával - fájdalmas, s ugyanakkor emberi helyzeteket idéz fel bennük abban a lakásban, ahonnan az anya gyerekkori játszóterének pusztuló képét látjuk.
A másik történet főszereplője Farkas Theodóra és lánya, Baba. A lány vak. Az anya feláldozza életét lánya érdekében, ami miatt olyan szoros kötelék alakul ki közöttük, hogy képtelenné válnak az egymás nélküli létre.

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • 36. Magyar Filmszemle

    2005
    Diákzsűri Első Játékfilmes Fődíja: Szekeres Csaba

Hozzászólások

Szerinted?
x-tro 2007 márc. 05. - 16:00:55 Előzmény czepe
Nem emlékszem erre a pacákra, ezért hadd ne ÉN égjek....
czepe 2007 márc. 01. - 15:20:49 Előzmény x-tro
Ajánlanám neked, hogy figyelmesebben gondold át, miket írsz.
Az, hogy nem tetszett a film, a te véleményed, amit nyugodtan kifejthetsz, ez nem baj.
A baj csak az, hogy CSabának eddig a filmig csak doksijai készültek, így ez az elsõ magyar játékfilmje.
Beégetted magad, de tanulsz az esetbõl remélhetõleg... ez van.
x-tro 2006 nov. 03. - 12:05:50
Legjobb elsõfilm díját nyerte ez a film a diákzsüritõl a tavalyi(?) filmszemlén. Most nézem, a port.hu szerint Szekeres Csaba pontosan 14 db.(!!) filmet rendezett e film elõtt. Mondjuk egyik címe sem mond semmit...
Nyilván úgy gondolják, ha valaki a tökéletes érdektelenségnek csinál 14 db. filmet, akkor a 15-ik is lehet az elsõ filmje. CCCC!
Kérem szépen éppen EZÉRT beteg a magyar film! Miért adnak újabb lehetõséget olyan rendezõnek, aki már 14szer bebizonyította alkalmatlanságát a filmrendezésre? Csoda, hogy a 15-ik sem lett fényes?
Ja, kapott egy díjat, és levetítette a Duna TV. Persze, a film producerei Buglya Sándor és Durst György voltak, akik tudvalevõleg szoros szálakkal kötõdnek a Duna Tévéhez....:) Így megy ez, kis magyar mutyi, már megint.

Maga a film egy tragikus véget érõ anya-fiú kapcsolat története, meglehetõsen érdektelenül elmesélve, egy rakat abszolúte tehetségtelen színésszel. Valamint egy feleslegesen artisztikus képeket komponáló, ám eléggé izzadságszagú, operatõri munkával (az amúgy tehetséges Dobóczy Balázs, wannabe h.s.c. munkája, aki már lehet h megkapta a tagságot...). A film tök unalom, öncélú mûvészkedés, remélhetõleg utoljára.