King Curling

Bakancslistához adom
Kong Curling
16 éven aluliak számára nem ajánlott norvég vígjáték, 90 perc, 2011

Értékelés:

19 szavazatból
Szerinted?

Truls Paulsen, az egykori körlingbajnok valóságos megszállottja volt a játéknak. Ez odáig vezetett, hogy mentális problémái adódtak emiatt. Tíz éve, hogy a basáskodó felesége gondjaira van utalva. Az orvosai eltiltották attól, hogy találkozzon a korábbi csapattársaival, szerintük ez újabb összeomláshoz vezetne. Ám Truls megtudja, hogy az egykori edzője tüdőrákban haldoklik, és csak költséges operáció mentheti meg az életét. Véletlenül éppen most rendezik a pénzdíjas nemzeti körlingbajnokságot. A kockázatot vállalva Truls újra jégre lép.
Bemutató dátuma: 2012. július 26. Forgalmazó: Cirko Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
pinkaqua19 2013 ápr. 21. - 16:43:38
Elõször is bocsánat eme nemes sport szerelmeseitõl. Ebben a filmben édeskevés szerepe van a játéknak, azaz nem a curling népszerûsítése a cél, még csak nem is a játék bemutatása. Ez eszköz, hogy a fõszereplõ megszállottságát, kényszerességét közvetítse. A küzdelem sem vidám célért folyik, de mégis a szereplõk sok, olykor hiába való vergõdése ellenére vígjáték, nem is rossz. Én szerettem, ajánlom is, nekem többedjére megnézõs.
4427 2012 szept. 05. - 22:11:54
Jó kis film.
Mennyivel szokatlanabb, jobb a norvég humor, mint a legtöbb vígjátéknak álcázott, kiszámítható amerikai, magyar stb. film.
csumbavamba 2012 aug. 29. - 11:58:22 Előzmény efes
Egy kritika nagyon sokszor kritikán aluli. A megfogalmazás frappáns, tetszik. Az itt olvasható kritikáról nincs kemény ítéletem se pozitív se negatív irányban. A rengeteg interneten terjedõ kritika (például filmekrõl) azonban nagyon hullámzó minõségû, s ami a legfontosabb szubjektív. S ez így rendben is van, nem gép írta. Moziba menetelkor nem sokat segít (számomra) a kritikák elolvasása, sokszor félrevezet. A filmet valószínûleg ma megnézem, mivel éltem Norvégiában, ez sok pluszt tud adni. A kritika és a trailer nagyjából annyi "biztos" információt közölt hogy a film vicces.
6/10
offtopic
efes 2012 júl. 29. - 11:58:36 6/10
Hogy lehet egy kritika kritikán aluli? Úgy értsem, nem tetszik? Nem értesz egyet vele? Hogy lehet egy kritika rossz (már, ha nincs benne tárgyi tévedés, ebben azonban szerintem nincs ilyen...)? Ezt kifejthetnéd azért... Véleményszabadság, a vélemény kifejtésnek szabadsága. Mond ez valamit?
6/10
efes 2012 júl. 29. - 11:42:34 6/10 Előzmény kilgortrout
Mégis, hol látsz te fikázást? "elég gyorsan kinevethetjük magunkat a tükörsima jégen lomhán csúszó böhöm kõkorong elõtt eszelõs sebességgel sertepertélõ sportolók látványán, utána viszont a sportolók gyorsan elmebeteg takarítókká válnak szemünkben, feltéve, ha nem vagyunk az adott csapat belsõ köreibe avatva." felhívom a figyelmedet az utosó tagmondatra. Magyarul van. Nem vagyok beavatva, ezért mint laikus írtam azt, amit 10 laikusból 10 gondolhat: ez egy KÜLSÕ SZEMLÉLÕ számára nevetséges sportág.

Amúgy a "2/3" két mondat, és még csak nem is "fikázás". 2/3 az nem egyenlõ 2 vagy három (mondat). :)
pilinke 2012 júl. 29. - 07:05:52 Előzmény kilgortrout
A port-os filmkritika szerintem is kritikán aluli, legalább wikipediás szinten tájékozódhatna arról, amirõl ír.
Az értékelések szerint igéretesebb...
kilgortrout 2012 júl. 28. - 17:22:46
Kétharmad részben a filmtõl függetlenül fikáz egy nagy precizitást és stratégiai érzéket igénylõ játékot a kritika, csak mert fogalma sincs róla a kedves cikkírónak, ill. mert Magyarországon jellegénél fogva sem lehet igazán elterjedt. Nem olyan bonyolultak ám a szabályai sem, kb. egy fél meccset elég végignézni, hogy értse az ember, mi folyik. Ekkor izgalmassá és látványossá is válik. Van, mikor a gúnyolódó iróniája saját magára üt vissza.
...megjegyzem magam sem mûvelem, nem sérült az önérzetem!
...a filmrõl fogalmam sincs, nem láttam.:)
melinda77 2012 júl. 16. - 15:59:18
Truls Paulsen? a 2002-es norvég olimpiai bajnok skip (kapitány), Pål Trulsen-re hajazva? :)