Kínzó történelem

Bakancslistához adom
Surviving History
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai dokumentumfilm sorozat, 60 perc, 2008

Értékelés:

19 szavazatból
Szerinted?

Vajon hogyan működtek a történelem leghírhedtebb fegyverei, kínzóeszközei és kivégző alkalmatosságai? A régészek és a történészek eddig nem rendelkeztek beható ismeretekkel a letűnt korok eszközeiről. Ám kísérleti régészek egy csoportja arra vállalkozott, hogy elkészíti a múltban megannyi fájdalmat okozó szerkezeteket - és ha már kész vannak, ki is próbálja őket. Szerencsére csak azért, hogy a tévé előtt csodálkozhassunk, milyen találékonyak voltak a letűnt korok feltalálói.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
éljen május 1.! 2019 márc. 10. - 14:28:55 1/10
Súlyos elmebetegek készítették ezt a sorozatot. Látszik a szereplőkön, hogy élvezik...
10/10
nikato 2014 okt. 13. - 17:38:21 10/10
Nagyon jó mûsor! :D
szalapala 2014 máj. 30. - 11:29:16 Előzmény Heathcliff
off

Ja õ az a Málnási Ödön, aki elõtte a Tanácsköztársaság katonája volt és utána Szálasi katonája lett.
Figyelj... Málnási nem történész, hanem egy pszichopata, akinek bárki - hogy Tanácsköztársaság vagy Szálasi, az mindegy -feladatot ad a gyilkolásra, azt élvezte.
webulon 2014 máj. 07. - 09:16:38 Előzmény Heathcliff
Elkészült már ez a film ?
Semmit nem találtam róla ..
1/10
anonymus977 2014 máj. 06. - 23:07:01 1/10
Egy újabb az erõszakot népszerûsítõ, értelmetlen ÁL-dokumentumfilm...
Gratulálunk a kultúrabutító sorozat adásra tûzéséhez!
Ha eddig nem volt elég hülye a földön, akkor most ezzel a mûsorral legalább sok erõszakos hülyét lehet kinevelni...
stanmore 2013 jan. 24. - 22:29:26 Előzmény Heathcliff
Na mit mondtam.:)
offtopic
Heathcliff 2013 jan. 22. - 20:15:16
Nos, a tényleges „megsemmisítés”-rõl, „népirtás”-ról, vagyis az 1945 után a Gulágokon, Recsken át egészen az Andrássy út 60-ig történtekrõl, (...) körömletépésekrõl, szájba vizelésekrõl, perverz kínzásokról valóban volna mit informálni, sõt kellene is a nemzeti identitás, mármint a magyar részeként. (...) dr. Málnási Ödön történész könyve (Magyar Mártyrok, 1958) idevágó fejezete idézésével. Íme:

„A tízezrével elfogott hazafiak 20 körme alá 10-10 gombostût vertek, s azután gumibottal
összes körmeiket leverték, lemanikûrözték. Vagy az áldozatot seprûnyélre kötve, talpával
lefelé fordítva, talpait órákon át gumibottal addig csépelték, míg kétszeresére dagadt,
aztán arra kényszerítették, hogy vödör hideg vízben áztassa lábait. Vagy az áldozatról lehúzták harisnyáit, szájába nyomták, hogy ne tudjon ordítani, még egy gázálarcot is kötöttek rá hangfogónak, azután hozzáfogtak a legkülönfélébb „munkához”: nemi szervét gumibottal cafatokra verték, vagy vékony üvegcsövet nyomtak bele, és vaskalapáccsal addig verték, míg az üvegcsõ apró szilánkonként belepréselõdött. Az ilyen áldozat két év múlva is sírt, ahányszor örökké gennyezõ nemi szervén vizelnie kellett. (Rosenberg Ibolya vezette be ezt a kínzási módszert.) Vagy az áldozat nemi szervét íróasztal fióknyílásba tördelték. Vagy az áldozat nemi szervére 2-3 gumiforrasztó sallert kötöttek, meggyújtották és így a nemi szervet teljesen leégették. (Dr. Farkas Ferenc ügyvéden kipróbált módszer, azután általános.) Ha nõ volt az áldozat, akkor nemi szervét addig döfködték gumibotokkal, míg véresen kifordult, és az áldozat hónapokon belül szörnyû kínok között meghalt. Vagy az áldozatot hátrafektetve lekötötték, hasára vaslábos alá patkányt kötöttek, a másik vaslábosba föléje égõ parazsat tettek, és így a patkányt arra késztették, hogy az áldozat hasán keresztülfúrja magát és elmeneküljön a megsüléstõl. (Dr. Böhm Ferencen kipróbált módszer.) De a leggyakoribb az volt, hogy az áldozatot nagyon sokan megrohanták, földre gyömöszölték és végtagjaira állva, gumibotokkal csoportokban váltva egymást, órákon keresztül addig csépelték, míg egész teste, feje csupa seb és vér volt. Ilyen kínzások közben egyedül a budapesti központjukban, az Andrássy út 60-ban naponként legalább 30-40 halt borzalmas mártírhalált.”
http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=61184

A mostani Rubiconban van egy cikk (Zsidók és kommunizmus címmel), ami szerint a gyömrõi járás összes vezetõ embere eltûnt, Révay József klasszika-filológussal meg egy gróffal együtt; egy tóban találtak meg 16 holttestet sokkal késõbb, a többit meg a földbõl ásták ki - az áldozatok talpába patkószöget vertek, nemi szerveiket levágták, élve eltemették õket. Az ügyet eltussolták.
10/10
Értetlenke 2012 ápr. 29. - 22:43:16 10/10
Hmmmm engem a tartalomjegyzék alapján ez a mûsor nagyon emlékeztet a Discovery Worldön futó halálgépek címû mûsorra. De kíváncsi vagyok rá hiszen az elõbb említett mûsor nagyon tetszett.
2/10
peterapo 2012 febr. 02. - 15:58:01 2/10 Előzmény Nehallgass
Rosszul tudod, kedves "Nehallgass":
"II. János Pál pápa 2000-ben - nagyböjt elsõ vasárnapján - szentmisét mutatott be és bocsánatot kért az Úrtól és az érintett emberektõl is a katolikus egyház a múltban és a jelenben elkövetett összes eddigi bûneiért. A pápa a katolikus egyház az "igazság szolgálatában" elkövetett bûnökért, többek között az inkvizíció, a kereszteshadjáratok és a katolikus egyház zsidóellenes cselekedeteiért kért vasárnap elnézést." (Origo)

Ami a sorozatot illeti: az alkotók létrehoztak egy új mûfajt, amelyikben keresztezték a dokumentumfilmet az óvodai játszóházzal...

A téma iránt érdeklõdõknek ajánlom Lewis Lyons: A büntetések története, James Bland: Kivégzések könyve és Géczi Zoltán (Torrente del Bosque): Kínzások és kivégzések címû munkákat.
ceia 2012 jan. 16. - 00:21:45
Érdekes a mûsor, lehet rajta hüledezni, borzongani.. sajnálatos, hogy ilyesmikre is képes az ember. De tudni kell róla, mert ez is hozzá tartozik ahhoz, hogy milyenek is vagyunk.
Nehallgass 2012 jan. 15. - 21:58:57
És ne feledjük, hogy a kínzó és kivégzõ eszközök egyik zászlóshajója a katolikus egyház. És mindmáig nem kértek még csak bocsánatot sem a megbecsülhetetlen számú kínzásért és kivégzésért, ellenben képmutató módon mindmáig van arcuk állítani, hogy õk keresztények.

És akkor nem csoda, ha az emberek csalódnak a kereszténységben. Legalábbis Európában ez nagyon így van. Alig párszázezer keresztény vna, mert ma is módszeresen, csak már nem ilyen fizikai eszközökkel, de mindent megtesznek a keresztények ellehetetlenítéséért, a pornográfia, bálványimádás terjesztéséért. Persze az ítélet nem marad el, de ez nem jó hír. A jó hír az, ha kijönnek az emberek ebbõl, és a világból, és az ítélet helyett megmenekülnek. Isten terve az emberrel nem a bûn, gyûlölködés, törvénykezés, kínzás, kivégzés, paráznaság, bálványimádás, betegségek, nyomorúságok, csapások, hanem a szeretet, a bûnbocsánat, az egészség, a prosperitás, a szabadság, az üdvösség!
Béciman 2 2012 jan. 08. - 22:20:03 Előzmény ceia
És ha szexrõl... :-)
ceia 2012 jan. 07. - 21:33:21
Az emberi elme különösen szárnyal, ha kínzóeszközök, kínzási vagy kivégzési technikák kiagyalásáról van szó :/
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu