Királyi kórház

Bakancslistához adom
Casualty 1906 - London Hospital
angol filmsorozat, 2006

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Szerelem, életmentés és történelem keveredik ebben az életteli, hangulatos történetben, mely a száz évvel ezelőtti londoni királyi kórház orvosainak, nővéreinek és betegeinek dokumentált eseteiből állt össze.
Történetünk az East End szívében játszódik, borzalmas veszedelmek és kínzó szegénység közepette. Az olyan betegségek, mint a tuberkulózis, a tüdőgyulladás, a kanyaró, a diftéria és a szifilisz ebben az időben mindennapos fenyegetést jelentettek, de a Whitechapel-negyed kórházában gyakran felbukkantak erőszakos támadások áldozatai, öngyilkosok, iszákosok és drogosok is.
A sorozat hőseinek történetein keresztül a korszak társadalmi és egészségügyi állapotáról is összetett képet kaphatunk. A sürgősségin dolgozó nővér, Ada Russell például komoly döntéshelyzetbe kerül: hozzámenjen-e James Walton doktorhoz? Figyelembe véve, hogy az ápolónői munka szent hivatásnak számít, a kollégák közötti bensőséges kapcsolat pedig tiltott, egyiküknek biztosan távoznia kell a kórházból, ha viszonyukra fény derül.
Eva Luckes főnővér élete sem egyszerű, krízishelyzetek egész sorával kell szembenéznie. Az egyik nővér belehal egy olyan kórba, amivel az egyik beteg fertőzte meg, egy másik ápolónő pedig idegösszeomlást kap. Mindeközben Sydney Holland, az intézmény elnöke folyamatosan az anyagi nehézségek megoldásán fáradozik, hogy életben tarthassa Nagy-Britannia legjelentősebb kórházát.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Matron Eva Luckes
Minnie Piatkov
Spencer nővér
Sydney Holland
Rafferty ápolónő
Ada Russell ápolónő

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?