Kirikou és a boszorkány

Bakancslistához adom
Kirikou et la sorciére
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető francia-belga-luxemburgi rajzfilm, 74 perc, 1998

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Kirikouról, az afrikai kisfiúról már születése pillanatában kiderül, hogy nem mindennapi teremtés. Azonnal tud beszélni, járni és rögtön felfogja, hogy szülőfaluja elkeserítő helyzetbe jutott. A nyomorúság okozója Karaba, a boszorkány, aki elapasztotta az éltető forrásokat, eltünteti a férfiakat, és minden módon sanyargatja az embereket. A kis Kirikou vállalkozik rá, hogy megmenti szülőfaluját a pusztulástól. De mielőtt harcba indul, szeretné megfejteni, hogy mitől ilyen gonosz a boszorkány? A választ bölcs öregapjától tudja meg és ez el is dönti a harcmodort...
Bemutató dátuma: 2001. április 26. Forgalmazó: Budapest Film

Stáblista:

Szereplők

Kirikou hangja
nagybácsi hangja
öreg ember hangja

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
zolf 2017 márc. 19. - 11:24:38 10/10
Gyerekkorom egyik legkedvesebb meséje. Elõször TV-ben láttam, aztán minden erõmön azon voltam, hogy megszerezzem VHS-en. Soha nem felejtem el, a Libri könyvesboltban akadtam rá és 2000 Ft-ot (az összes spórolt pénzemet) ráköltöttem. Annyira jó, meseszerû feelingje van, hogy az ember egybõl bele tudja élni magát. Mintha egy igazi afrikai népmesét látna az ember. Hihetetlenül autentikus.
Csak azon kiakadni, hogy az újszülött Kirikou már akkora zseni, hogy képes körülötte mindenkit überelni? Pont ez a szép a mesékben, hogy elrugaszkodottak a valóságtól. :)
9/10
Alekto 2010 febr. 12. - 14:26:49 9/10
Én kiakadtam,h Kirikou már egybõl szalad meg zseni.Egyszerûen agybajt kaptam a végére meg már megszerettem.XD "Kirikou n'est pas grand, mais il est vaillant. Kirikou est petit, mais c'est mon ami."
Rika 2009 aug. 15. - 19:48:09
Megér egy misét, izé...topikot:)
Aki látta, sikítson!
Már nagyon régóta vártam rá, azt hiszem Isten ujja vezérelt abba a könyvesbolta, ráadásul a leárazott szekcióhoz. 400 Ft VHS-en, felnõtteknek, gyerekeknek egyaránt ajánlom.
Azon ritka filmek egyike, amit folyamatosan végig tudtam nézni.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu