Kísértés

Bakancslistához adom
Breathe In
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai filmdráma, 98 perc, 2013

Értékelés:

47 szavazatból
Szerinted?

Ahogy a nyár őszre fordul, Keith Reynolds zenetanár (Guy Pearce) az éhező művészként megélt régi napjain mereng. Miközben felesége, Megan (Amy Ryan) és lánya, Lauren (Mackenzie Davis) a lány középiskolai utolsó évére készül, Keith azokba az estékbe kapaszkodik, amikor egy neves manhattani szimfonikus zenekarnál helyettesíthet csellistaként. Megan úgy dönt, a család befogad egy külföldi cserediákot. Sophie (Felicity Jones), az angol középiskolai végzős könnyen beilleszkedik, de hamarosan nagy kihívás elé állítja a családi kapcsolatrendszert. Felszínre hozza Keith személyiségének impulzivitását, mellyel a látszólag tökéletes családot ismeretlen területekre taszítja.
Bemutató dátuma: 2014. február 6. Forgalmazó: JIL Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
kmera 2017 aug. 15. - 20:51:42
Na, ezt bírom, mikor azzal mentegetik a dolgokat, hogy az érzelmeirõl senki nem tehet... Ó, komolyan?! Igenis, egy döntés, hogy ha meg is érinti a vonzalom, nem kell tovább menni, ha egyszer el van kötelezõdve, a szerelem idõvel mélyül el, nem az elsõ idõben, amikor még le lehetne állítani józan ésszel - mondjuk ehhez kell felnõttnek lenni... Az egy külön téma, hogy milyen volt a házasság, azért az asszonykát - aki önmagában nekem sem volt szimpi - kár szidni, ezt a házasságot ketten térdelték ki kopottra, a férj hagyta, hogy kivegyék a kezébõl a döntést a saját életével kapcsolatban, hát így járt. Ha nem tud magáért sem megküzdeni, ugyan mit kéne sajnálni rajta? A lányuk épp úgy viselkedett, mint ez a korosztály általában, durci, mert nem az van, amit én akarok...Mellesleg én is úgy gondolom, hogy a fiatal lánykák sem kisgyerekek már, és csapjanak bátran a saját kezükre, mikor kikezdenek valakivel, akinek családja van. Nem kell ám akkora "áldozatot" hozni ahhoz, hogy az ember uralkodjon az érzelmein. Mellesleg ez az életkor eléggé kiszolgáltatott is, a hatalmát gyakorolja, és hízeleg a hiúságának, hogy egy válságos idõszakban/helyzetben lévõ férfi hogyan reagál rá - de a tapasztalatlanság miatt a legtöbbször végül ezekbõl sem lesz sikeres kapcsolat (késõbb õket is ugyanígy át lehet verni a palánkon, de ezt valahogy elfelejtik belekalkulálni)
10/10
end33 2017 jan. 28. - 12:43:21 10/10
Ami nagyon tetszett benne a hangulat, - a történések tökéletes együttélése a filmzenével. - \"Überkirály\" atmoszférája van! Drake Doremus nagyon jó rendezõ!
tortura 2015 ápr. 29. - 10:39:02 Előzmény Yodamest
Szó szerint egyetértünk.
SPOILER LEHET!

Én is sajnáltam ezt a befejezést. Nekem is ugyanez volt az érzésem, hogy a pasi most megadta magát a sorsának és tovább evickélhet a langymeleg kakiban - boldogtalanságra ítélve. Bár a családcentrikusoknak nyilván ez a befejezés kellett, meg azoknak, akik szerint a csaj egy szemét dög (vagy a pali). Szerintem is egyikük sem az. Emberek vagyunk, érzelmekkel, amelyeket még - hála az égnek - nem lehet beprogramozni, úgy mint szinte már minden mást, ami bennünket körülvesz.
Egyáltalán nem a "farka" után ment a pali - ahogy valaki fogalmazott. Ugyanis - én úgy láttam - nem teljesedett ki az együttlétük, az a végén lett volna. Ráadásul elõször nem is a lány külseje fogta meg, azt csak késõbb vette észre, mikor az egyik "barát" (akinek a nevét sem tudta és vendégül látta õket) felhívta rá a figyelmét. Inkább a zárkózottsága, titokzatossága, szenvedélyes zongorajátéka, érettsége fogta meg. Csak késõbb kezdett hozzá vonzódni fizikailag is. Ehhez kellett az is, hogy legyen egy olyan felesége, amilyen. Számomra nagyon ellenszenves nõ volt, meg a lányuk is, aki egy elkényeztetett kis majom volt. Szülinapra kocsi, amit részegen összetört, ha otthagyja egy pasi, akkor nem tud belenyugodni.
Amikor a végén a pasi hazacuccolt és ott ült a lány kisírt szemekkel, a nõ úgy nézett rá, mint egy véres késre. A pasi nézésében sem egy szerelmes férfi tükrözõdött, hanem akkor már egy szigorú apaként tekintett a lányra, ahogy addig sosem. Én innen vettem le, hogy vége lett köztük annak, ami igazából el sem kezdõdött.
Yodamest 2015 márc. 30. - 21:43:39 Előzmény Újvállalkozó
Nem lehet hibáztatni se a pasit sem a csajszit. Az érzelmeknek nem lehet parancsolni és attól, hogy valaki mondjuk 45 éves még simán beleszerethet egy 25 éves diáklányba.
***spoiler pótolva***
A vége nem lett happy end sajnos, és örültem volna, ha a naplementében elkocsikáznak. Sajnos a pacák megadta magát végül és maradt a langyos vízben, ami sem neki sem pedig a családjának nem jó. Én sajnálom, hogy ez lett a vége.
3/10
Újvállalkozó 2015 márc. 15. - 02:03:43 3/10 Előzmény Gina424
3/10

Nem csak a pasik szemetek, hanem azok a csajok is, akiknek egy 20-30 évvel idõsebb családos férfi kell. A "kor nem számít" egy nagy hülyeség...az ilyen embereknél valami probléma van fejben.
Gina424 2014 dec. 23. - 21:21:50
Az ilyen szemét dög pasiktól mentsen az Isten. Ez sem a fejével gondolkodott, az biztos...
pihes 2014 okt. 05. - 15:16:15
Meglehetõsen, nehezen bontakozott ki a film. A végére nem hagytak semmi különös történést.
1* nézhetõ, ha nincs semmi.
Mathos75 2014 szept. 21. - 14:04:53
Jó kis film, amolyan Dunán nézem és ráragadok típus. Nagyon finoman adagolja az érzelmeket, mert nem a nyalifali a lényeg, hanem az összenézések és az elsõ finom érintések. Nagyszerû film a férfiklimax miatti meghülyülésrõl, az hogy egy középkorú pasas mennyire nem tud ellenállni egy hamvas 18 éves lánynak aki pont a lányával egyidõs, de lássuk be Felicity Jones pont alkalmas erre a szerepre és ha az én családomba jönne mint cserediáknak, hát a feleségek helyében az elsõ pillanattól rajta tartanám a szemem.

Pálmai Anna hangja szerintem kicsit túl mély volt a kiscsajnak...túl dögös, de persze nem ejtek könnyet érte. Stohl hozza a megszokott magas színvonalat.

10/6
Morten 2014 szept. 08. - 10:35:02
lassú film volt, de a szó nemes értelmében...
kifejezõ szinészi játékkal
finom témavezetéssel...
lekötött
megérintett...
Mûködött!!
tetszett!
Anteris 2014 aug. 26. - 12:05:28 Előzmény k11zoltan
semmi baj nem volt vele, finom kis film, kellõ érzelmi intelligencia, jónéhány megélt év és tapasztalat kell az átéléséhez. Fõszereplõ csaj hozzáértõen hozta az érzékeny és titokzatos lány - kedvenc típusom - figuráját.
georgeee 2014 máj. 07. - 11:17:11 Előzmény k11zoltan
Nagyon jó film, pedig sokszor a 8,8/10-es filmeket se bírom, de ez lekötött. Akinek nem tetszik biztos nem tudja átélni, vagy 16 éves tinike.
k11zoltan 2014 ápr. 04. - 22:37:06
Hát ez olyan semmilyen volt.
Conor Oberst 2014 jan. 25. - 15:02:16 Előzmény Harry_Angel
:DDDDDDDD
Harry_Angel 2013 dec. 26. - 09:00:02
A szereplõk felsorolásából éppen csak a fõszereplõ Guy Pearce maradt ki.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu