Film

Kísértetek vonata

magyar kalandfilm, 65 perc, 1933

Értékelés:

24 szavazatból
Szerinted?

  Egy kis angliai vasútállomáson az a hír járja, hogy húsz éve, egy nagy vonatszerencsétlenség óta minden éjjel 11-kor erre jár egy kísértetvonat. Egy alkalmilag összeverődött társaság lekési a csatlakozást, és a váróteremben kénytelen tölteni az éjszakát. A várakozás során fény derül egy bűnbanda üzelmeire és a kísértetvonat titkára.
  A film az Arnold Ridley színműve és Bíró Lajos forgatókönyve nyomán 1931-ben készült The Ghost Train című, Walter Forde által rendezett angol film remake-je, mely az eredetiből átvette a katasztrófa-jelenetek snittjeit. A Lázár Lajos rendezte magyar filmet 1933. április 12-én mutatták be.

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:

  Szereplők

  Alkotók


  Vélemény:

  értékelése: 6/10
  2016 jan. 19. - 19:49:09

  Lázár Lajos szinte egy az egyben lekoppintotta az 1931-es angol filmet, a végén a vonatos-hidas jelenettel nem is bajlódtak, az eredeti filmbõl van beillesztve. Törzs Jenõ figuráját én is túl ripacsnak találtam, de ez sem a magyar változat "találmánya", a Jack Hulbert által megformált figura is ilyen.

  2014 febr. 25. - 03:58:18

  Ritka nagy marhaság. Sok régi magyar filmet láttam már, sok tetszett is, de ez nem.

  értékelése: 9/10
  2013 nov. 03. - 14:15:46

  Jó film volt...
  Jó színészekkel, jó rendezéssel.
  A hangulata is ott volt.

  2009 dec. 06. - 18:50:19

  Nos, a technikai megoldásokat nem szabad mai szemmel nézni, de ahhoz képest viszonylag jó volt a film ilyen szempontból. A sztori nem lett volna rossz, helyenként még hátborzongatónak is lehet nevezni. Egyedül Törzs Jenõ idegesített igazán, a film jó részében azt a figurát láthatjuk tõle, aki elõször még talán szórakoztató is lehet, de utána már inkább fárasztja és bosszantja az embert az állandó idétlenkedésével, humorosnak szánt beszólásaival. Gyaníthatóan Békeffy keze lehet a dologban, én legalábbis így sejtem.