Kisváros

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar tévéfilmsorozat, 26 perc, 1993

Értékelés:

235 szavazatból
Szerinted?

Van valahol Magyarországon egy tiszta, csendes, napsütéses kisváros a határ mentén. Mi kell még a boldogsághoz? Nos, kell Hunyadi, a kiképzőőrmester, egy kiképzetlen szakasz a határőrség akciószázadából, egy farkasétvágyú rendőrőrnagy az étteremből, egy akaratos, de mégis szeretnivaló kamaszlány, s még sok-sok kedves figura a kisvárosból és minden epizódban kaland és izgalom.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Rojita febr. 26. 19:12:40
Pénteken félbemaradt az m3-on egy többrészes bűnügy a Kisvárosban, ma hétfőn, meg már nincs műsoron a film. Micsoda műsorszerkesztés ez?
ferus50 febr. 22. 09:48:39
Járai ales és lelkes csapata Nyiregyháza és Sopron között cikáznak, egyik pillanatban itt, másikban ott, de van amikor Pécsett tűnnek fel, hihetetlen történetek nézői lehetünk...szép volt, jó volt, de elég volt...!
renitencs febr. 20. 15:05:14 Előzmény m.kaladze
Nem Nelli az a Hédi? (Dió,taxis...) :) Hédi a patikus.
Rojita febr. 16. 18:47:31
Régen nem láttam a sorozatot, a mostani ismétlés nekem az újdonság. Ijesztő volt, különösen az első években, hogy a rengeteg reklám adta a cselekvés nagy részét is. Nem csak teleragasztották a hátteret a magyar kereskedelmi plakátokkal, de a szereplők szóban is elmondták, hogy milyen terméket árusítanak és az milyen jó. Vagy vmi hazai biztosítónál, vállalkozónál történik egy bűnügy, amikor ismét többször elmondják a reklámozott termék kiválóságait. Borzasztó volt. Sajnáltam a színészeket. Dehát ilyen szörnyű volt a 90-es évek hazai filmhelyzete. Így volt csak pénz forgatni. Most már 2000-2001 körül tart az ismétlés, a reklámozásnak a korábbi ortopéd módja kevésbé érezhető.
Amiért nézem, az a magyar színészek 20 - 25 évvel ezelőtti arca, közöttük egész kiválóságok is, vmint a nyomokban felbukkanó (katona)humor és a kaland.
Érdekes, a színészek sokszor nyomorúságos helyzetét ismerve kissé érthető is, de nézőként mindenképpen zavaró, hogy 5-6 színész folyamatosan adta a bűnöző - elkövetőt. Ötven percen keresztül követtük a gyilkos, rabló, csempész futását, nyomukban a magyar katonaság - rendőrség, aztán az epizód végén elkapták a rosszakat, lelőtték őket, vagy börtönbe kerültek. Aztán 2-3 hónap múlva ugyanaz a színész ismét megjelenik, már más néven, más bűnügyben és ismét őt kergetik. (Ilyen kaméleon volt hirtelen Mázga Miklós, Szarvas József, Hankó Attila, Cserna Antal,...)
Miért nem hívtak újabb arcokat is ? 90-es évek fiatal kiválóságai: Rudolf Péter, Kaszás Attila, Bubik István ... sorolhatnám, - őket miért nem?
Sok állandó szereplőt kiírtak, kihagytak saját kérésre, más irányú elfoglaltság, betegség vagy vmi miatt. Eltűntek. (Usztics Mátyás, - vele az induló fiatal szakasza is, de Tábori Nóra, Hegyi Barbara, Szirtes Balázs,...)
A legfurcsább, hogy a 10 éven keresztüli helyszínt, a nyugati határvidékre gondolt Végvárt is elhagyták a főszereplők és a Nyírségbe költöztek át. Jelenleg itt tart az ismétlés. Ez meglehetősen furcsa forgatókönyvi ötlet. (Talán ide szerződött a főszereplő Hollósi Frigyes?) És így kihagyják a Végvárhoz kapcsolható többi szereplőt is? Meglátjuk. Már csak néhány epizód lehet hátra a végső elmulásból.


Caffee febr. 15. 15:13:08 Előzmény ferus50
Nem is fogod latni, Usztics anno kiszallt a Kisvarosbol.
ferus50 febr. 15. 14:52:27
Már nem kisvárosi bünügyek zajlanak, hanem Nyiregyházán történt események.Régóta nem láttuk Hunyadi fötörzsörmestert,de hiányoznak a "végvári" határőrség honvédei is.
uzi9mm febr. 13. 18:39:10
Századszor ismétli a Tv főműsoridőben ettől hányingerem van.Más műsoroktól elvéve a helyet.
m.kaladze jan. 18. 10:41:47
Az volt idegesítő amikor Hédi csakúgy a semmiből rájön hogy mégsem szereti Diót, bár már terhes és összeszűri a levet a taxis sráccal, amikor Dió elmenne Hédihez akkor úgy bánik szegény sráccal mintha gyilkolt volna, pedig a srác újra akarta csak kezdeni. Sokszor ilyenek a nők egyik nap szeretlek, átkattan és látni se akarlak már csakúgy komoly vita nélkül...amúgy a sorozat jó
Rojita jan. 13. 20:29:22 Előzmény Caffee
Kinek a pap, kinek a papné.
Én nagy élvezettel nézem Kozák Andrást, mint mindenben. Itt ilyen szerelmes-szívű a karaktere.

Rojita jan. 13. 20:20:08 Előzmény Jabba
3-4 epizódban is Ő volt az elkövető. Nem is tudtam, hogy vállalt filmszerepeket.
ferus50 jan. 10. 15:35:57
Legutóbbi epizódokat nézve ugy tűnik, Hunyadi (Usztics Mátyás) és lelkes határőr csapata
háttérbe szorul...vajon igy lesz ezután is ?
Jabba 2018 dec. 20. - 21:05:03
Eduárdo Rózsa Florez???? Hm....
Caffee 2018 nov. 17. - 10:34:59 Előzmény m.kaladze
Eleg nyiltan reklamoztak utazasi irodat es az Oriflame MLM halozatot, biztositot, fuvarozasi ceget.
Amin ledobbentem az az, hogy Kozak Andras mennyire rossz ebben a szerepben, nem is tudom, mit akart alakitani, nekem egy kicsit dilis, sohajtozo figura jott le, aki folyton mosolyog, mintha sajat magat nevetne ki ebben a szerepeben.
Usztics viszont szenzacios.
Megmosolyogtato az akkori divat, amit Piros Ildiko es Hegyi Barbara mutatott be, utobbi szelsosegekig eltulozva.
8/10
Lyra01 2018 szept. 02. - 08:02:48 8/10
Nem nagy szám, de még mindig klasszisokkal jobb, mint egy "mi kis falunk".
m.kaladze 2018 aug. 22. - 02:30:34
Imádtam föleg az elején az elsö 40 valahány rész még a határörökkel Dió, Kalap, Tolvaj, Idomár, Büvész, Pilóta, Gróf leszerelésük után hiányoztak késöbb is jó volt a sorozat de az elsö részek a hatátörség munkáját mutatták késöbb amolyan rendör sorozat lett bár a szinvonal maradt de mégis az eleje jobb volt.

146., 147. valamint a 172., 173., 174. részt kihagyta az MTV. forrás wikipedia...nem is tudom megtalálni ezeket a részeket... tudja valaki miért nem adták le???

Valaki nem tudja hogy Usztics Mátyás (Hunyadi) miért szállt ki a sorozatból? Valahol ezt olvastam Azt mondta, hogy azért vállalta el a szerepet az Angyalbőrben és a Kisvárosban, mert meg akarta mutatni, hogy egy erős és jó vezető egy léha bagázsból is edzett, egészséges csapatot tud kovácsolni. A Kisvárosból azért is lépett ki egy idő után, mert már nem erről szólt, hanem autó - és biztosítás reklámmá változott.
gaby8174 2017 máj. 06. - 16:45:40
Sajnos újra egy nagy színész távozott az élõk sorából.Nyugodjon békében Usztics Mátyás (Hunyadi fõtörzs).Olyan jól játszotta a katonatisztet,hogy azt gondolná a nézõ,hogy valamikor hivatásos katona volt.A rendezõk nem is találhattak jobbat mint Usztics Mátyást.Amúgy a film nagyon jól tükrözi a kilencvenes évek magyar társadalmát,beleértve a volt határörséget.A realitást és személyes tapasztalatomat megvalava abban az idõben nem voltak valami pozítivak a magyar határõrök és vámosok,de a film nagyon jó rendezés.
8/10
nikato 2016 aug. 16. - 15:49:13 8/10
Ez tényleg nem a legjobb. A sorozatban is amikor fellépett a színpadon, egyáltalán nem nyújtott jó alakítást!
offtopic
Anditos 2016 aug. 15. - 21:15:06 Előzmény nikato
1:50-tõl
offtopic
Anditos 2016 aug. 15. - 21:12:54 Előzmény nikato
Nem erre gondoltam, de ezt is fáj hallgatni. :) Volt néhány rész, amikor Lesznyák Katalin énekelt a végén a KGB helyett, ezt a dalt.
https://www.youtube.com/watch?v=xVSzNaTJgJQ
8/10
nikato 2016 aug. 04. - 17:08:20 8/10 Előzmény Anditos
Erre gondolsz? https://www.youtube.com/watch?v=K5N7FKMukog
Tényleg borzalmas ennek a nõnek a hangja! A sima KGB-Sose múljon el-t azt szeretem, de amikor ez a nõ beleénekel az nem jó!

A vége felé amikor máshol játszódott, meg volt egy mély hangú századosnõ benne, már nagyon ment lefelé a sorozat.
Összes hozzászólás
A Ghymes bemutatja: Szarka Tamás és zenekara újévi koncertje