Kisváros

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar tévéfilmsorozat, 26 perc, 1993

Értékelés:

237 szavazatból
Szerinted?

Van valahol Magyarországon egy tiszta, csendes, napsütéses kisváros a határ mentén. Mi kell még a boldogsághoz? Nos, kell Hunyadi, a kiképzőőrmester, egy kiképzetlen szakasz a határőrség akciószázadából, egy farkasétvágyú rendőrőrnagy az étteremből, egy akaratos, de mégis szeretnivaló kamaszlány, s még sok-sok kedves figura a kisvárosból és minden epizódban kaland és izgalom.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Járai Béla őrnagy/alezredes
Hunyadi János főtörzsőrmester/hadnagy
Balog Máté
Zolnay Miklós főhadnagy/százados
Komlósi Mari
Barna László ezredes/dandártábornok
Szakács úr/polgármester
Forgács Andrea
Bence, taxis
Somorjai Péter
Dióssy Nelli
Szunyogh 'Bűvész' Bálint
Békés 'Pilóta' Imre
Hunyadi Erzsi
Pákozdi Tamás
Lukács Péter
Szarka Gábor
Bakács Zsuzsa tanárnő
Kerényi 'Kalap' Sándor
Kóti Éva őrnagy

Hozzászólások

Szerinted?
Anna Dé 2021 jan. 07. - 14:28:21
Pedig ez egy jó sorozat volt. Vagy lehet hogy csak az emlekek miatt. Apu, anyu, teso, en mind egyutt neztuk. Mondjuk a Szomszedokat is. Ja, es meg a zeneje is megvolt kazin. Sot asszem egy konyvem is volt. :)
1/10
Andrea4378638467587 2021 jan. 07. - 14:25:23 1/10
Egyetlen részt láttam, de nem hozta meg a kedvemet a többihez. Végtelenül vontatott, és unszimpatikus az összes szereplő. Olyan bugyuta poénok vannak benne, hogy a taknyos hadnagy félti a szép ruháját, amit természetesen többször is leöntenek, és amiatt késik el a munkából, mert fodrásznál volt.

****************spoiler****************

A meggyilkolt nőt a szemetesbe kell dobni, hogy könnyű legyen megtalálni?
Szilva mamát az ufo-k erőszakolták meg, vagy mégsem? Jaj. Mellesleg miért egy öregasszonyt erőszakolnak meg, ha már...?
ERDÕBARÁT 2019 dec. 27. - 05:14:45 Előzmény Rojita
Igen a folyamatban lévő utolsó ügyet lezárták,a szereplők esetében nem tudom elvarrták e a szálakat,de az alapgárdából úgyis kevesen maradtak a végére.Az utolsó jelenet biztosan az,hogy Járai ebédelni indul.
Rojita 2019 dec. 26. - 23:31:27 Előzmény Lyanos1
Látta vki hajdanában a sorozat végét? Úgy értem, lezárták a folyamatban lévő bűnügyet és a szereplők történetét? A tavalyi ismétlést néztem csak és többször olyan volt a forgatókönyv, h 2-3 epizód múlva zártak csak le egy esetet. Így történt az utolsó ismétléskor, h nem tudtuk meg az utolsó eset végét. Lehetséges, h le se forgatták az utolsó történet végét? Vagy az ismétlésnél ezt már nem figyelték és egyszer csak kellett a hely a műsoridőben másra?

Nem hiszem, h lesz türelmem újból nézni a rengeteg reklámmal feldúsított történetet. Ugyanakkor a bűnesetek jók, hihetők voltak és jó volt látni a sok remek magyar színészt.
Lyanos1 2019 dec. 26. - 16:07:11 Előzmény Rojita
Ilyen :-(
Közben újra ismétli, szintén az M3. Hátha majd most levetítik az összes részt, és kihagyás/megszakítás/technikai baki nélkül.
Rojita 2019 febr. 26. - 19:12:40
Pénteken félbemaradt az m3-on egy többrészes bűnügy a Kisvárosban, ma hétfőn, meg már nincs műsoron a film. Micsoda műsorszerkesztés ez?
ferus50 2019 febr. 22. - 09:48:39
Járai ales és lelkes csapata Nyiregyháza és Sopron között cikáznak, egyik pillanatban itt, másikban ott, de van amikor Pécsett tűnnek fel, hihetetlen történetek nézői lehetünk...szép volt, jó volt, de elég volt...!
renitencs 2019 febr. 20. - 15:05:14 Előzmény m.kaladze
Nem Nelli az a Hédi? (Dió,taxis...) :) Hédi a patikus.
Rojita 2019 febr. 16. - 18:47:31
Régen nem láttam a sorozatot, a mostani ismétlés nekem az újdonság. Ijesztő volt, különösen az első években, hogy a rengeteg reklám adta a cselekvés nagy részét is. Nem csak teleragasztották a hátteret a magyar kereskedelmi plakátokkal, de a szereplők szóban is elmondták, hogy milyen terméket árusítanak és az milyen jó. Vagy vmi hazai biztosítónál, vállalkozónál történik egy bűnügy, amikor ismét többször elmondják a reklámozott termék kiválóságait. Borzasztó volt. Sajnáltam a színészeket. Dehát ilyen szörnyű volt a 90-es évek hazai filmhelyzete. Így volt csak pénz forgatni. Most már 2000-2001 körül tart az ismétlés, a reklámozásnak a korábbi ortopéd módja kevésbé érezhető.
Amiért nézem, az a magyar színészek 20 - 25 évvel ezelőtti arca, közöttük egész kiválóságok is, vmint a nyomokban felbukkanó (katona)humor és a kaland.
Érdekes, a színészek sokszor nyomorúságos helyzetét ismerve kissé érthető is, de nézőként mindenképpen zavaró, hogy 5-6 színész folyamatosan adta a bűnöző - elkövetőt. Ötven percen keresztül követtük a gyilkos, rabló, csempész futását, nyomukban a magyar katonaság - rendőrség, aztán az epizód végén elkapták a rosszakat, lelőtték őket, vagy börtönbe kerültek. Aztán 2-3 hónap múlva ugyanaz a színész ismét megjelenik, már más néven, más bűnügyben és ismét őt kergetik. (Ilyen kaméleon volt hirtelen Mázga Miklós, Szarvas József, Hankó Attila, Cserna Antal,...)
Miért nem hívtak újabb arcokat is ? 90-es évek fiatal kiválóságai: Rudolf Péter, Kaszás Attila, Bubik István ... sorolhatnám, - őket miért nem?
Sok állandó szereplőt kiírtak, kihagytak saját kérésre, más irányú elfoglaltság, betegség vagy vmi miatt. Eltűntek. (Usztics Mátyás, - vele az induló fiatal szakasza is, de Tábori Nóra, Hegyi Barbara, Szirtes Balázs,...)
A legfurcsább, hogy a 10 éven keresztüli helyszínt, a nyugati határvidékre gondolt Végvárt is elhagyták a főszereplők és a Nyírségbe költöztek át. Jelenleg itt tart az ismétlés. Ez meglehetősen furcsa forgatókönyvi ötlet. (Talán ide szerződött a főszereplő Hollósi Frigyes?) És így kihagyják a Végvárhoz kapcsolható többi szereplőt is? Meglátjuk. Már csak néhány epizód lehet hátra a végső elmulásból.


Caffee 2019 febr. 15. - 15:13:08 Előzmény ferus50
Nem is fogod latni, Usztics anno kiszallt a Kisvarosbol.
ferus50 2019 febr. 15. - 14:52:27
Már nem kisvárosi bünügyek zajlanak, hanem Nyiregyházán történt események.Régóta nem láttuk Hunyadi fötörzsörmestert,de hiányoznak a "végvári" határőrség honvédei is.
uzi9mm 2019 febr. 13. - 18:39:10
Századszor ismétli a Tv főműsoridőben ettől hányingerem van.Más műsoroktól elvéve a helyet.
m.kaladze 2019 jan. 18. - 10:41:47
Az volt idegesítő amikor Hédi csakúgy a semmiből rájön hogy mégsem szereti Diót, bár már terhes és összeszűri a levet a taxis sráccal, amikor Dió elmenne Hédihez akkor úgy bánik szegény sráccal mintha gyilkolt volna, pedig a srác újra akarta csak kezdeni. Sokszor ilyenek a nők egyik nap szeretlek, átkattan és látni se akarlak már csakúgy komoly vita nélkül...amúgy a sorozat jó
Rojita 2019 jan. 13. - 20:29:22 Előzmény Caffee
Kinek a pap, kinek a papné.
Én nagy élvezettel nézem Kozák Andrást, mint mindenben. Itt ilyen szerelmes-szívű a karaktere.

Rojita 2019 jan. 13. - 20:20:08
3-4 epizódban is Ő volt az elkövető. Nem is tudtam, hogy vállalt filmszerepeket.
ferus50 2019 jan. 10. - 15:35:57
Legutóbbi epizódokat nézve ugy tűnik, Hunyadi (Usztics Mátyás) és lelkes határőr csapata
háttérbe szorul...vajon igy lesz ezután is ?
Caffee 2018 nov. 17. - 10:34:59 Előzmény m.kaladze
Eleg nyiltan reklamoztak utazasi irodat es az Oriflame MLM halozatot, biztositot, fuvarozasi ceget.
Amin ledobbentem az az, hogy Kozak Andras mennyire rossz ebben a szerepben, nem is tudom, mit akart alakitani, nekem egy kicsit dilis, sohajtozo figura jott le, aki folyton mosolyog, mintha sajat magat nevetne ki ebben a szerepeben.
Usztics viszont szenzacios.
Megmosolyogtato az akkori divat, amit Piros Ildiko es Hegyi Barbara mutatott be, utobbi szelsosegekig eltulozva.
8/10
Lyra01 2018 szept. 02. - 08:02:48 8/10
Nem nagy szám, de még mindig klasszisokkal jobb, mint egy "mi kis falunk".
m.kaladze 2018 aug. 22. - 02:30:34
Imádtam föleg az elején az elsö 40 valahány rész még a határörökkel Dió, Kalap, Tolvaj, Idomár, Büvész, Pilóta, Gróf leszerelésük után hiányoztak késöbb is jó volt a sorozat de az elsö részek a hatátörség munkáját mutatták késöbb amolyan rendör sorozat lett bár a szinvonal maradt de mégis az eleje jobb volt.

146., 147. valamint a 172., 173., 174. részt kihagyta az MTV. forrás wikipedia...nem is tudom megtalálni ezeket a részeket... tudja valaki miért nem adták le???

Valaki nem tudja hogy Usztics Mátyás (Hunyadi) miért szállt ki a sorozatból? Valahol ezt olvastam Azt mondta, hogy azért vállalta el a szerepet az Angyalbőrben és a Kisvárosban, mert meg akarta mutatni, hogy egy erős és jó vezető egy léha bagázsból is edzett, egészséges csapatot tud kovácsolni. A Kisvárosból azért is lépett ki egy idő után, mert már nem erről szólt, hanem autó - és biztosítás reklámmá változott.
gaby8174 2017 máj. 06. - 16:45:40
Sajnos újra egy nagy színész távozott az élõk sorából.Nyugodjon békében Usztics Mátyás (Hunyadi fõtörzs).Olyan jól játszotta a katonatisztet,hogy azt gondolná a nézõ,hogy valamikor hivatásos katona volt.A rendezõk nem is találhattak jobbat mint Usztics Mátyást.Amúgy a film nagyon jól tükrözi a kilencvenes évek magyar társadalmát,beleértve a volt határörséget.A realitást és személyes tapasztalatomat megvalava abban az idõben nem voltak valami pozítivak a magyar határõrök és vámosok,de a film nagyon jó rendezés.
Összes hozzászólás