Kivétel és szabály

Bakancslistához adom
Rules Don't Apply
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai romantikus vígjáték , 127 perc, 2016

Értékelés:

37 szavazatból
Szerinted?

Hollywood, 1958. Marla Mabrey, kisvárosi szépségkirálynő és baptista szűzlány színésznő szeretne lenni. Vágya teljesülni látszik, amikor a milliárdos filmes, Howard Hughes szerződést ajánl neki. Mabrey Los Angelesbe utazik, ahol Hughes sofőrje, Frank Forbes várja, aki metodista és vőlegény. Első pillantásra egymásba szeretnek, ami nemcsak a vallásos meggyőződésüket teszi próbára, de ellenkezik Hughes szabályával is, miszerint a munkavállalóinak nem lehet semmiféle kapcsolata a színésznőivel.

Stáblista:

Szereplők

Marla Mabrey
Frank Forbes
Howard Hughes
Sarah Bransford
Bob Maheu
Lucy Mabrey
Vernon Scott
Gene Handsaker
Levar Mathis
Noah Dietrich
Mr. Bransford
Mrs. Bransford
Nigel Briggs

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
Ildikó Nóra 2023 júl. 12. - 17:43:12 5/10
Jobb filmre számítottam a szereposztás, történet alapján, unalmas volt, idegesítő karakterekkel, vártam, hogy vége legyen. A helyszín, filmzene, ruhák, kiegészítők tetszettek. A szinkron nem volt jó.
10/10
DcsabaS 2021 jan. 27. - 00:46:28 10/10
Hát én már csak Lily Collins miatt néztem meg a filmet - és nem csalódtam. Neki elég csupán önmagát adnia.
7/10
InteriorLulu 2020 nov. 29. - 17:14:57 7/10
Egy megtörtént események köré kerített, kitalált love story, amely egyébként nem vígjáték. A keret persze Howard Hughes, az ő 1958 és 64 közötti figurája és harcai, amiket az Aviatorból már jól ismerhetünk. A két filmet épp ez alapján lehet összehasonlítani, és ebben magasan a Scorsese-Leo-páros teljesít jobban. Warren Beatty változatának persze nem Hughes a főszereplője, így nem is várható el tőle a karakter Aviator-beli mélysége, de emellett a történetmesélése sajnos kissé poros, avíttas, és némileg unalmas is. Ezzel együtt sem rossz film, talán leginkább mert Hughes figuráját sikerül mindvégig érdekesnek láttatnia.