Kívülállók

Bakancslistához adom
Misfits
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol vígjátéksorozat, 60 perc, 2009

Értékelés:

84 szavazatból
Szerinted?

Egy csapat közmunkát végző fiatal, egy lepukkant angol kisvárosban, egyszer csak arra lesznek figyelmesek, hogy korábbi életük megváltozott, miután egy furcsa vihartól különleges képességeik lesznek és nem mindennapi megpróbáltatások elé néznek.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
fanaf1@vipmail.hu 2017 márc. 04. - 13:34:15 8/10
Mégis megnéztem az 5. évadot, jól tettem, mert sokkal jobb lett, mint a 4. Még néztem volna.
8/10
fanaf1@vipmail.hu 2017 febr. 26. - 20:03:13 8/10
Elsõ három évad szuper, negyedik elmegy, de az ötödikre nem szántuk rá magunkat.

SPOILER - Nathan karaktere nagyon hiányzik a 3. évad elején, de a 3-4. rész környékén rendesen beindul. A 4. évad sajnos az eredeti karakterek nélkül indul, csak Curtis maradt, de az évad közben õ is kihullik. Rudin kívül nem nagyon marad benne érdekes karakter vagy történés. Kár érte, mert sok lehetett volna ebben. - SPOILER
boom49 2015 márc. 18. - 19:07:12 Előzmény Béla Gubán
Amit te írtál az sznob, bigott, személyeskedõ.
És most még hazudsz is.
Különben ugye minek címeztél vóna nekem, minek idézgetnél imdb-pontszámokat évadonként(!), és miért gyakorlatilag szó szerint a hivatásos kritikák szavit szajkózod?

Önálló gondolat? Kacagnom kell.
Béla Gubán 2015 márc. 18. - 17:58:51 Előzmény boom49
Jó. Nem kezdek komolytalan vitába, ami vádaskodásba és sértegetésbe megy. Mert amit írtál, az elég sértõ. Képzeld el, amit írtam, az a saját véleményem. Amikor egy sorozatot elkezdek nézni, általában magamtól kezdem el, nem azért mert mondjuk divat. Mondjuk ez a Misfitsnél is így volt, kb. három hete tudok róla, hogy létezik, mert barátnõm angoltanulásra használta... ezalatt a 4. évad végéig megnéztük. Szóval, amit írtam, az a saját véleményem, nem a "sznobok" elõre gyártott véleménye, amit a hülye fogyasztó benyel és aztán sajátjaként állítja be. Szerintem ez a sorozat nem divatból csinálta, amit csinált, nem is lett azzá, és tetszik, és végig fogom nézni kétszer is. Van benne életérzés, humor, csak jó pillanatokat okozott.

Ismeretlenül beszóltál, az én hozzászólásom nem ment személyeskedésbe és hülyézésbe. De sajnos tuskó módon reagáltad le. :) Úgyhogy nem írok ide többet, csak hogy megnyugodj.
boom49 2015 márc. 07. - 18:04:28
1) De, komolyan gondolom.

2) Nem érdekel az imdb, megvan a magam véleménye. (az imdb-n a pontok helytt a két legjobb és két legrosszabb pontozású nézõi kritikát kell megnézni, az már valamennyire mérvadó)

3) Az, hogy koncepciózusanegyetlen jellemvonással rendelkeznek az 1. évadban az nem jelnti hogy jellmük van, vagy jó a megvalósítás. A kérdés mijen a karakterük összességében, nem válnak-e papírmassé-klisékké attól hogy egy jellemvonásuk felerõsödik, és hogy mit tudnak kezdeni az alkotók az adott jellemvonás rajzfilmszerûen túlzón való felerõítésével. Segítek: az elsõ két évadban nem sokat.
Ettõl függetlenül persze egyeseknek tetszhet...
De valószínûsítem inkább hogy csak visszaböfögöd a hivatásosak és sznobok elõtted már legyártott véleményét, akik mindössze statisztikák és nem megnézés alapján gyártották a "véleményüket".
Béla Gubán 2015 márc. 07. - 17:04:46 Előzmény boom48
Ezt nem gondnolhatod komolyan... az elsõ három évad volt az, ami igencsak jó volt (4. évad 4. része még oké, de az is csak Curtis miatt). Egyszerre volt jelen a sorozat elsõ 3 évadában a humor, az akció, a pszicho, morbiditás. Zseniális. A karakterek kiforrottak voltak, az erejükkel meg amúgy is a személyiségük egy tulajdonságát emelte ki a vihar, Simon ugye a zárkózott, aki láthatatlanná válik, az emberek szemében korábban is láthatatlan volt stb. Nathan erejének az elsõ megnyilvánulása szintén odavert.

A részek annyira megfogóak voltak, hogy egy délután alatt lerendeztem az elsõ évadot, nem tudtam abbahagyni, annyira izgalmas volt.

És ugye az imdb-n a 8,4 pont az nem gyenge. úgyhogy üzenem minden rosszindulatúnak, hogy a többségnek (köztük nekem is) tetszett a sorozat, fõleg az elsõ 3 évad, csak ész kell hozzá, hogy az ember felfogja a mondanivalóját.
boom48 2014 szept. 15. - 23:39:26
Nagyon kemény XD

Elmondom szeirntem miért lesz ez a sorozat egyre jobb:

Az elsõ évad semmi más mint az X-men britt kópiája. Nem tudják mit kezdjenek a karakterekkel, akik küözül a legtöbb amúgyis hazsnálhatatlan (különösen Nathan).
A 2. évad próbál valamit kezdeni végre a szuperképességekkel, de ez katasztrófába és unalomba torkollik.

A 3. évad ahol végre kezd magáratalálni az egész. Ugyebás a cím "Misfits", és kihágásokért közmunkára ítélt fiatal felnõttekrõl szól - azaz a társadalomba beilleszkedésre képtelen egyedekrõl.
Ennek megfelelõen a szuperképességeknek NEM szabad "hasznosnak", nagyszabásúnak, világmegváltónak lennie! Kicsinek, hasznotalannak, az alkalmazkodást még jobban megnehezítõ dolog kell legyen!

No és a karakterek is sokkal jobbak. Csak nézd meg Rudyt. Õ a kedvencem.

A 4. évad a 3. évadot viszi tovább (bár sajnálom Kellyt, de végülis õ happy end, hiszen õ többé nem Misfits!). kicsit abszurd, kicsit angol, és teljesen kerek.
No és végre látszik hogy ezeknek van életük, jönnek valahonnan, hazamennek valahova.

Egyszóval az egész egyre jobb.
boom48 2014 aug. 27. - 13:40:24
"De nem létezik olyan hogy ártatlan fiatalkorú bûnözõ, nemigaz?"
boom48 2014 aug. 11. - 19:18:44
Ye, 4. évad.
6/10
Atis88 2014 júl. 21. - 17:56:52 6/10
Az elsõ két évad még csak el is ment. A 3. is úgy ahogy. De a 4. évadra kifújt az egész. 6/10.
boom47 2014 jún. 01. - 19:13:58
Komolyan mondom hogy az 1-2 évad számomra nézhetetlen volt. A harmadik talán ment.
sarahangel 2014 jún. 01. - 10:52:18 Előzmény boom47
Igen, azt tudom, hogy lecsukták (bár az életfogytiglanra nem emlékszem), de mivel Nathan bûvész lett, így igazán kivarázsolhatta volna magát a cellából. ;)

Amúgy a 2. évad szerintem sokkal jobb, mint az elsõ (az is jó volt, de a 2.-ra érett be igazán a sorozat).
boom47 2014 máj. 27. - 00:32:23 Előzmény sarahangel
Lecsukták, életfogytig.

Btw, az 1. évad 2. része óta most nem unom halálra magam ezen a sorin.
Múltkor már a hangot is leszedtem, ezen a héten egyenest úgy kapcsoltam be hogy ha most sem lesz érdekes, akkor vége.
sarahangel 2014 máj. 24. - 11:45:58 Előzmény Dr. Apafej
Köszi szépen, elolvastam. ;)
A 4. évadig láttam egyébként, de gondoltam, milyen jó lenne, ha az 5.-ben esetleg utalnának valahogyan Nathan-re. Korábban már írtam véleményt a 4. évadhoz is: szerintem ahhoz képest nem volt rossz, hogy kicserélõdött a banda, de attól még persze az eredeti volt az igazi. :) A kedvencem a 2. évad, az annyira színvonalas. Jól megfér egymás mellett a hülyeség és a drámaibb vonal. Nathan, Kelly és a maszkos vonal a legjobbak szerintem (az meg most, második nézésre tûnik fel jobban, hogy a Simon-t játszó színész IS mennyire jó). Nekem egyébként Curtis-szel sem volt bajom, bár tudom, hogy sokan nem bírták.
10/10
Dr. Apafej 2014 máj. 18. - 05:33:51 10/10 Előzmény sarahangel
Elõre szólok, csak akkor olvasd ha baromira kíváncsi természet vagy!

****SPOILER****

Nos... most végeztem mind az öt évaddal, ennyit volt az egész sorozat, de Nathant le se csokizták Las Vegas után. Teljes vérfrissítés volt, akik még maradtak, azok vagy meghaltak vagy elmentek. (Kelly és Curtis, de Rudy marad mindvégig. Kelly elmegy a képességelszívós barátjával Afrikába aknákat leszerelni, Curtis meg sajnos fõbelövi magát.)
Szerintem már a 3. után az egész egy kínszenvedés volt szinte.. az 5. évadot tudnám egyedüliig kiemelni, gondolom eldurrogtattak pár ötletet zárás elõtt. Nem tudom, persze 10 pontot adtam, hisz' le a kalappal, de ebbõl még úgy érzem ki lehetett volna hozni valamit, enyhén hiányérzetem van.

****SPOILER VÉGE****
sarahangel 2014 máj. 06. - 22:40:43 Előzmény murdanom
Még nem láttam az 5. évadot, de remélhetõleg nem fogják a börtönben hagyni Nathant, vagy legalább utalhatnának arra, hogy mi lett vele... nagy arc volt, az biztos. ;)
sarahangel 2014 máj. 06. - 22:37:59
Olyan jó, hogy a Viasat6 ismétli a sorozatot. :) Már régóta vártam erre, így aztán nem vagyok rest hétfõnként hajnali negyed 2-ig fent maradni. ;) (Persze jobban örülnék, ha emberi idõpontban adnák, de hát ez van.)

Mivel az elsõ évadot még nem láttam, így persze kíváncsi voltam rá, és hát igen... jó nagyon. ;) De a kedvenc továbbra is a második évad, így tuti végig fogom nézni megint. Arra meg nem is emlékeztem, hogy mindjárt a maszkossal indítottak, ami egyébként az egyik legérdekesebb szál volt a sorozatban.

... és elõjött az egyik kedvenc felügyelõ tisztem is (a másik a negyedik évados, de még mindig nem sikerült eldöntenem, hogy melyikük a jobb ;)).
metan 2014 máj. 06. - 01:10:34
Vígjáték?
Valaki rohadtul berúgott
boom47 2014 ápr. 22. - 09:12:20
Anno nem sikerült túljutnoma 2. évad elején, de most hogy egyszerre nagyobb dózist adnak, talán.

A szperhõsök eddig:
Kelly = X-professzor (kopasz telepaták)
Gumimaci = Rozsomák (halhatatlan p*csfejek)
sötét luvnya = Vadóc (érintésre tudatbefolyásolás)

Hogy a jövõbelátó/futó és a láthatatlan dexter honnan jön, azon még gondolkodni köll.
9/10
murdanom 2014 márc. 14. - 11:53:33 9/10
A negyedik évadról(baleset folytán a gecsus felhasználón keresztül) már kifejtettem a véleményem, szal ahhoz csak annyit tennék hozzá, h az alpári humor és groteszk elemek terén talán egy kissé túllõtt a célon, de meg lehet szokni.Hasonlót vártam az 5. évadtól, amit meg is kaptam.Az 1. rész alapján olyasmi szinten van mint a 4., de a lényeg, h volt benne egy a apró, tök lényegtelennek tûnõ(remélem nem lesz valójában is az, de még simán lehet) visszakacsintás a 2. évadra, ami nekem nagyon tetszett.Ilyenekre vártam, csak jöjjön több és ne maradjanak szimpla célzások.Így a sztori végefele jó lenne a legtöbb nyitva maradt, vagy inkább úgy mondom, újranyitható történetszálat elvarrni. ÖHMMondjukvisszahozniNathantÖHM....Csak egy ötlet.:D
Összes hozzászólás
A Ghymes bemutatja: Szarka Tamás és zenekara újévi koncertje