Kölcsönlakás

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar romantikus vígjáték , 95 perc, 2019

Értékelés:

341 szavazatból
Szerinted?

Nem is lehetne két egymástól jobban különböző férj, mint Balázs (Haumann Máté) és Henrik (Klem Viktor). Balázsnak a család fontos meg az otthona – amit éppen felújítanak. Henriknek viszont a csábítás fontos meg az otthon – amit a haverja éppen felújít, - hogy legyen hova meghívni legújabb hódítását. A két férj és feleségeik: a gyerekre vágyó Anikó (Balla Eszter) meg a férjén minden áron bosszút állni vágyó Linda (Martinovics Dorina), valamint a lakást felújító dizájner (Szabó Simon) és az őt rajongásával üldöző csaj (Kopek Janka) mind arra vágyik, hogy végre egyedül maradhasson a felújítás alatt álló lakásban, és belépjen a nagy Ő. De sajnos túl nagy az átmenő forgalom. Egyetlen, zűrzavaros napon egymásba botlik, akinek nem kéne, lebukik, aki ártatlan, és elcsábul, aki hűséges. Nagy szívű, ám még nagyobbakat füllentő hőseink vágyak, szerelmek, átverések hálójából próbálnak kikecmeregni, amibe egyre jobban belegabalyodnak. Néha, egy-egy pillanatra az őszinteséggel próbálkoznak – és abból lesz a legnagyobb bonyodalom...

A miniszter félrelép írójának színdarabjából vérbő, tarka és nagyon mulatságos vígjáték született – kiváló színészek segítségével.
Bemutató dátuma: 2019. február 13. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
Sau Dade máj. 09. 21:18:39 3/10
1 ora 37 perces vigjateknak nevezett ize es egyszer sem sikerult nem, hogy megnevettetni, de meg megmosolyogtatni sem. De a viccesnek szant felreerteseknel is idegesitobb a zeneje...pedig a cselekmeny is baromi kinos. Es sajnos valoban nem mentik meg a benne szereplo, egyebkent MASBAN (keves kivetellel) valoban remek szineszek sem.
Sophie_Western márc. 31. 17:11:11
Sajnálatosan unalmas.
buncow 2023 szept. 02. - 13:34:59
Kb. 90-es évek amcsi sitcom-jait utánozza, fényképezésben (képi világ), félreértésekben, díszletben, zenében, magyar viszonylatban igényesen megvalósítva, és többnyire jó színészekkel. Sajnos ettől még dögunalmas TV műsorra hajaz, talán ha kicsit több a kreativitás sztoriban, stb., érdekesebbek a helyszínek, akkor meg lehetett volna menteni.
5/10
The Cortez 2023 jún. 15. - 22:56:13 5/10 Előzmény Vik
Az ne beszéljen alacsony intelligenciáról, akinek egy ilyen középszar megüti az ingerküszöbét. Humorról meg főleg, ha tudott röhögni az itteni bárgyú poénokon.
9/10
Vik 2023 jún. 12. - 16:36:59 9/10
Én most néztem meg. Emlékszem, hogy anno lehúzták. Igazából érthetetlen, mert jó film. Talán egyszer volt benne egy rövidebb uncsi rész, viszont sok vicces rész volt. Úgyhogy eléggé alulértékelt szegényke. Könnyed szórakozás a házas élet viszontagságairól, sok poénnal. Aki ezt unalmasnak, poéntalannak gondolja annak se humora, és valószínűleg a magyar filmekhez is eleve "úgy" áll hozzá, illetve az intelligencia szintje alacsonyabb az átlag emberékénél, hogy egy faék egyszerűségű történetnél elveszti a fonalat.LOL.
Bonitó 2023 ápr. 11. - 19:42:45
Megnéztem a filmet, majd leírtam a véleményemet én is. Azonban elkövettem azt a hibát, hogy belefutottam az itteni első fórum véleményekbe, és ahelyett, hogy lapoztam volna, elolvastam. 
És töröltem az első blikkre megírt véleményem! Miért?! Azért mert annyira meglepődtem, a sok dicséreten, hogy azt hittem én voltam ennyire figyelmetlen, és lehet, hogy mégis én megyek szembe
a forgalommal?! 

A legnagyobb dicséret az volt - amin fennakadtam -, hogy ilyen fantasztikus filmet régen láttak már. Állírtólag könnyesre nevették magukat, mert annyira humoros volt. És remélik, hogy " Dobó Kata rendezőként világsikerrel robban be "  a művészvilágba,  " de már színészként is a legnagyobbakkal van egy lapon. És milyen jó nekünk magyaroknak, hogy " ilyen  kiemelkedő alkotásokra  jut a filmalapnak hála 350 millió forint az adóforintokból. És az idei év (2019) ) Oscar jelöltje Dobó, a rendezőzseni??!! "

A fentiek  és a pozitív vélemény után azért csak leírom, hogy nekem nem tetszett a film!
És azzal nincs is gond, ha nem egyezik a vélemény, mert nem vagyunk egyformák. Ráadásul én tiszteletben is tartottam mindig a mások eltérő véleményét. Most sem szeretnék megbántani senkit, és nem is tisztem ítélkezni sem. De akkor sem tetszett a film!

Nekem unalmas, poéntalan volt. Éreztem a színészek szenvedését, a karakterekben nem volt mit eljátszani. Vajon milyen lehetett  visszanézni magukat?!  A kevesebb több lett volna, mert bizony feleslegesen sokan is voltak. Szerintem. Ja, és éppen ezért, amikor próbálják "elmagyarázni," hogy ki kicsoda  a sok ember közül, egy pillanatra elvesztettem a fonalat. :)

Dobó Kata színésznőként sem úgy élt bennem, hogy egy sztár. Sem színpadon, sem filmben nem nyújtott olyan alakítást, hogy tudnám sorolni azokat. Többször láttam különféle show műsorokban.
A retorikája, a viselkedése sem imponált annyira, hogy megkedveltem volna. Pedig próbálkoztam vele.
A filmben szereplők már minden szinten értékelve lettek. Most nem említem őket.
Kivétel Kiss Ramóna akiből a kevesebb több lenne. A sok show-beli szereplése miatt esett ki a pikszisből, ott van minden kmkő-nél. Persze ettől még másnak lehet remek színésznő! 

Kíváncsi lennék, hogy az eltelt évek távlatából  Dobó Kata művésznő hogyan ítéli meg most a filmet?! Érzi vajon, hogy inkább bukás volt, mint siker?! Szerintem azért egy jó adag bátorság is kellett, hogy rendezőként megmutatkozzon?! És egy ilyen nagy költségvetésű filmet egyáltalán kézben tartson?!  Mások ha kérnek, sem kapnak még indulásnak sem  ilyen nagyságú összegeket.......
Sajnálom azokat a sokkal tehetségesebbnek tartott fiatal rendezőket  akik hiába várják a jó szerencséjüket az  induláshoz.....
1/10
DUNAWÖLD 2023 ápr. 10. - 23:36:00 1/10
Nem értem a témaválasztást, ez kinek szórakoztató? Megcsalàs, bujkálás, hazugság, egyéb finomságok. A színésznők mesterkéltek, ezt valahogyan nem találták el. A fiúk jól adják. A hangulat olyan színpadias, erőltetett. A zenei aláfestés sem sikerült.
Dobó Kata választhatna jobban is, a karrierjéről van szó. Vajon mennyire elêgedett az eredménnyel?
1/10
DUNAWÖLD 2023 ápr. 10. - 22:22:50 1/10 Előzmény The Cortez
Sikerült megnevezned a mai magyar filmek 2 leggusztustalanabb nevét. Az a szabógyő lemaradt, de sebaj.
5/10
The Cortez 2023 ápr. 10. - 12:06:28 5/10 Előzmény ligetiz51
Ez messze van a jótól vagy a kiemelkedőtől.
9/10
ligetiz51 2023 ápr. 10. - 07:06:26 9/10
"Hát Magyarországon nem tudnak vígjátékot csinálni...az elmúlt 30 évben". De tudnak, sőt sokkal jobbakat "mint a külföldi filmekben...." Ajánlom figyelmébe: Tímár Péter: Egészséges erotika, Csinibaba, Zimmer Feri 1-2, stb., Rudolf Péter: Üvegtigris 1-3, Goda Kriszta-Divinyi Réka filmjeit...és akkor "alapmű adaptáció": Dombrovszky Linda: A helység kalapácsa (Petőfi). És igen, ez a Dobó Kata film is jó vígjáték.
Filmek szerelmese 2023 jan. 21. - 19:31:55
Hát Magyarországon nem tudnak vígjátékot csinálni, de az elmúlt harminc évben biztosan nem sikerült. Keserédes komédia az megy, a drámák is elég jók, illetve a fikciós játékfilmek is. De vígjátékot csak elképesztően gagyit tudnak , még remek alapművekből is. Az összes újfeldolgozás csapnivaló. Semmi kellemes humor, jól feladott poénok, elegancia, ami azért a külföldi filmekben bőven van. Nem tudtam rajta nevetni egyszer sem. Jó, hogy nem moziban láttam, mert így legalább nem kellett kijönnöm, csak elkapcsoltam.
9/10
Maklari Gabor 2022 nov. 27. - 00:22:36 9/10
Méltó utódja a Hippolyt, Meseutó és Coming Out stb. féle magyar komédiáknak. Sajnálatos társadalomrajz ez a rengeteg fanyalgó, féltékeny komment amiben lehúzzák a filmet: szanalmas.hu . Aki laza vigjátékot akar, nézze meg nyugodtan. A szereposztás is szenzációs...
5/10
The Cortez 2022 okt. 23. - 18:04:39 5/10
Külföldi színdarabból készült, nagy részt helyzetkomikumokra építő, erősen túljátszott alkotás. A színészgárdából Szabó Simon a legszórakoztatóbb (ahogy mindig), karaktere viszont egyedül csak Oroszlán Szonjának van. A film nem lett annyira szar, mint amilyenre az agyonreklámozottság engedett következtetni. Akad benne 1-2 jobb poén és néhány valóban vicces szituáció, de a legtöbb inkább erőltetett meg kínos. A legmélyebb pont a stáblista alatt hallható, kellemetlenül primitív dal, a hozzá tartozó, bollywoodi mozikba illő táncolgatással-énekelgetéssel együtt.
Kuttyánszki 2022 jún. 05. - 23:01:23
Az első 10 percben irom: Klem Viktor mindenhol ott van, pedig a beszéde katasztrófa, érthetetlen motyogó hadarás. Az arca kifejezéstelen lárvaarc.
Martinovics Dorina ellenszenves gusztustalan, tehetségtelen trampli -itt is, mint a mostanában futó lökött sorozatban, (ahol még ráadásul plusz 10 kg kb.)
Haumann Máté anno az Apád-anyád idejöjjön-ben 10 éves kis kölyökként nagyon aranyos, ügyes volt,ahogy énekelt és táncolt..--mint felnőtt színész, nem annyira jó szerintem.
Azt még nem tudom, hogy végig nézem-e.
Olvasva a kommenteket, -hiszek nektek, az eddig látottak is azt ígérik. Utálom az olyan gagyi fércműveket, amelyeknek nincs más témája, mint az átb@@ás, meg@@ás... és hemzsegnek az alpári, közönséges szavak.
Ja, és Dobó Katát is utálom, tökéletesen jellemzi itt lejjebb BILLY WALSH.
1/10
DUNAWÖLD 2022 jún. 05. - 16:16:25 1/10
Kata, ez a casting melléfogás. Kár.
2/10
paul64 2022 márc. 14. - 20:21:43 2/10
Nézhetetlen katyvasz!
3/10
NHzsolt 2021 dec. 27. - 22:28:44 3/10
Csatlakozom azokhoz, akik szerint erre a filmre nem nagyon volt értelme időt szánni. Katyvasz, bár érthető, de annyira mesterkélten megírt, hogy sejthetőek a jelenetek végeredményei, szóval annak ajánlom,aki nem tud mit kezdeni magával és meg akarja mindenképpen nézni ezt a filmet. Én sírnék dühömben, ha moziban láttam volna, így a tv előtt egy hármasra értékelendően elviselhető szódával.
3/10
puding140 2021 dec. 27. - 20:35:52 3/10
csak a szokásos magyar vígjáték moslék.
2/10
KatnissEverdeen 2021 dec. 13. - 11:11:41 2/10
Hát, csak erős türelemmel rendelkezőknek ajánlanám, ill azoknak, akik a színészek miatt néznék. Én legalábbis ennek okán néztem végig + jelzem, megelőlegezett bizalommal Dobó Kata felé, de sajnos nem hazudnak a negatív kritikák. A szereplők külön-külön jók voltak, de nem állt össze a történet, ezért kellene érteni a filmkészítéshez (miként működhet filmen is az, ami színpadon).. A magyar viszonyok között teljesen irreális ez a keret (kizárólag mese-kiadásból ilyen egzisztencia.. hagyjuk már), és nem is értem, miért volt ilyen rongyrázásra szükség (nem a formára, hanem a tartalomra kellett volna hangsúlyt fektetni), teli van életszerűtlen helyzetekkel, körülményekkel, amitől erőltetett, élvezhetetlen, sajnálom.
6/10
Tonyka82 2021 máj. 18. - 17:25:59 6/10
Jó volt újralátni Balla Esztert és kellemes csalódás Szabó Simon is.Egyszer érdemes megnézni bár én kicsit többet vártam.
Összes hozzászólás