Kölykök

Bakancslistához adom
Kids
amerikai filmdráma, 95 perc, 1995

Értékelés:

66 szavazatból
Szerinted?

Kőkemény mozi a New York-i kis generációról.

Amatőr szereplőkkel forgatta filmjét Larry Clark, a neves fotográfus, aki teljes munkásságát annak szentelte, hogy hiteles képet mutasson a nagyvárosok tizenéveseinek életéről.
Forgalmazó: Mirax

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Cannes-i fesztivál

    1995
    Arany Pálma jelölés: Larry Clark

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
AdiRicka 2022 márc. 28. - 13:49:32
Ez a film nyilván egy szélsőség még az is lehet, hogy nem mindenki tudja átélni, mert teljesen más buborékban élte a fiatalkorát. De aki valamilyen szinten érintkezett egy viszonylag züllött környezettel, azt bizonyos aspektusai a filmnek megérinthetik és attól, hogy ez nincs meg mindenkinek, a jelenség még létezik és igaz, tehát nem a semmiből jön a film.
Sokmindenkinek nem jött be, de ez a legszarabb film valaha? Mert sokan 1 pontra értékelték. Pedig 10 és 1 között léteznek még számok, a 4 már viszonylag rossz, de nem egy Álom.net és a 7 meg viszonylag jó de nem egy Keresztapa. Tehát ez annyira nagyon szar film? Rosszabb, mint mondjuk a 9.-es terv a világűrből? Nem kell válaszolni, csak költői kérdés volt, isten ments, hogy bárkivel trollharcba keveredjek. Én általában kedvelem a nagyon megosztó filmeket.
1/10
Mitlattam 2022 márc. 27. - 23:02:38 1/10 Előzmény AdiRicka
Nem tudom nálam valahogy kimaradt az hogy loptam a boltból, drogoztam, lenéztem mindenkit, lógtam a suliból és kihasználtam mindenkit... Nem igazán éltem bele magam egyik jelenetben sem, nem tudom te melyiket élted igazán :D bár amikor a film készült még épp hogy én is elkészültem szóval nem az én fiatalkoromról meg a mostani fiatalokéról szól... Hány évet éltél amúgy amerikában?
1/10
Mitlattam 2022 márc. 27. - 22:59:11 1/10
Néha vicces néha nagydumás de a filmnek nem sok értelme van és kissé logikátlan is...
AdiRicka 2019 febr. 22. - 11:38:51
Nagyon nyomasztó és valóságos film a fiatalok nihilista létromlásáról. Valamilyen szinten, bizonyos jelenetekben minden ember fiatalkori magára ismerhet, még ha nem is él/élt ennyire züllött életet. Nagyonis el tudom képzelni, hogy bizonyos közegekben főleg Amerikában, de bárhol nyugaton elkényeztetett tizenévesek, akik anyagilag mindent, érzelmileg semmit sem kaptak pontosan így tengetik mindennapjaikat. Fiatalként és szülőként is érdemes megnézni. 7 pont.
4/10
Lextasys 2015 máj. 02. - 18:10:05 4/10
Azért túl nagy dogmákat ne húzzunk fel a film mögé. Én is voltam fiatal, de nem próbáltam minden ellenkezõ nemût meghúzni aki él és mozog, és a kíváncsiságaim határát, nem a füves cigi feszegette, vagy, hogy minél jobban romboljam a szervezetemet. Fiatal és bolond voltam. Idióta , és felelõtlen azonban nem!
barcaculé 2013 jún. 10. - 19:54:31
Hasonló témában Az osztály c. francia film sokkal jobban meg lett csinálva,olyan karakterekkel,akikkel jobban lehet azonosulni.
7/10
FlorianL 2013 jan. 15. - 10:16:32 7/10
Clark másik beteg filmje. Azért a "Ken Park" jobb volt egy fokkal, de ez is nagy film. Valósághû, sajnos vannak helyek és emberek, kiknek így alakul az életük, a saját hibájuk miatt. Sokatmondó. 10/7
user11 2012 aug. 30. - 20:49:09
Nekem mûködik a film, bár a sztorit nem találtam túl izginek, és a témája is (Használj gumit!!!) kb. a 16 éveseknek lehet elgonolkodtató. Nagy értéke a sok jó jelenet, a nagyszerû színészek, a spontánnak tûnõ tömegjelenetek, amit a kézi kamerás megoldások is segítenek. A kézi kamerától egyébként mászok a falra ált., de ebben indokoltnak éreztem és elfogadtam.
Nagyon amerikai film.
10/10
junkci 2011 okt. 08. - 17:35:31 10/10 Előzmény hunky dory
sorry elfelejtettem
hunky dory 2011 jún. 24. - 20:35:35 Előzmény junkci
spoiler, vagy valami?!?!
10/10
junkci 2010 aug. 23. - 21:26:27 10/10 Előzmény Kouta
egyetértek szerintem is baromi jó és hát a végén ahhoz hogy teljes legyen a történet kellett az hogy megdugja az aids-es csajt
fejbólintó 2010 márc. 07. - 14:53:59
Bocsánat, hogy beleszólok, de sztem x-tro arra gondol, hogy annak, aki benne él egy ilyen közegben, korántsem olyan borzasztó ez az egész, mint egy kívülállónak. Például én nem tudnám elképzelni, hogy amikor hazamegyek, akkor a bérház elõtt, ahol lakom egy 40 éves, fogatlan cigánynõ striheljen, és a szomszédlány megkérdezze tõlem a lépcsõházban, hogy nem engem látott-e egy pornófilmben, de van egy ismerõröm, aki pont egy ilyen házban lakik. Én félnék, õ megszokta. Nem azért, mert õ is így él (õ nem strihel, nem pornózik, rendesen él, dolgozik, csak történetesen ott bírt lakást venni a 8. kerben), hanem mert köztük él. Aki putriban nõtt fel, vélhetõen nem találja azt annyira borzasztónak, mint aki rendes környéken.
Szóval nem akarok vitát szítani, csak próbálom megérteni a többi fórumozót, és sztem abban igaza van x-tro-nak, hogy kívülrõl nézve talán sokkal szörnyûbb ez a milliõ, mint belülrõl nézve, de az is igaz, hogy én ezt nem tudom megítélni, mert én sose éltem ilyen emberek közt. Feltehetõen egy milliárdosnak, akinek csak a gardróbja kétszer akkora, mint az én egész lakásom, szörnyûnek találhatja az én életemet is (jó tudom, ez egy gagyi hasonlat).
Összegezve: sztem is egészen más ezt az egészet kívülrõl szemlélni, biztos vagyok benne, hogy borzasztóbbnak tûnik, mint ahogyan az érintettek élik meg.
10/10
T.1289 2009 dec. 26. - 19:11:53 10/10
ezt a filmet csak az értheti aki egy kicsit is tud arról mi folyik a nagy világban a fiatalok társaságában. ennek a filmnek igen is van alapja..
ez nem csak amerikára vonatkozik sajnos , egyre gyakrabban fordul elõ európában is.
aki leül a film elé, sztem tudja h mit kezd el nézni, ugy h nem kéne leszólni utána h mekkora baromság.. ízlések és pofonok..mondanám, ha más filmról lenne szó, de ha tetszik, ha nem, ez a film a puszta valóságát tükrözi.
magyarbak 2009 júl. 22. - 16:16:04
Hát... most néztem meg.
Egy kisváros mellett lakok, a legtöbb haverom pedig a városban lakik, velük járok szórakozni.(ja, és 16 vagyok) Pia meg fû, ez nem volt túl meglepõ a filmben. Az felénk is hasonlóan megy, akinek kell a cucc az szerez, de leginkább azok a tagok nyomatják akik szarnak mindenre és mindenkire, és ilyenbõl rengeteg van.
Viszont a amennyi sexualitás volt ebben a filmben, huhhúúúú... Az cseppet meglepett. Bár ha belegondolok, mit is várok Amerikától? Talán mi, magyarok, nem vesszük ezt ilyen lazán.
jikov 2009 máj. 31. - 11:20:45
Láttam ezt a filmet anno. Tényleg nagyon realista, simán el tudom képzelni, ahogy pl. PEsten is így él, bandázik a sok kis gyökér. DE, sztem ez nem az átlag fiatalság, hanem az aljanép életét mutatja be inkább, ahova le-le csúszik 1-1 jobb neveltetésû gyerek is.
Kouta 2009 febr. 15. - 00:13:50 Előzmény Redfield
Szerintem ez egy tök állat film. A tuti momentumot a korházas rész adta. És a hab a tortán a vég kifejlett, a házibuli.
2/10
Zempy 2008 júl. 28. - 13:17:26 2/10
Ritkán kockáztatom meg, hogy olyan dvd-t vegyek meg, amit nem láttam elõtte. Most megtettem, nem tudom miért. Megbántam. Sajnálom rá azt a kemény 600 Ft-ot, amit kiadtam rá.

Egyáltalán nem tetszett ez a film. Larry Clark egy perverz, amatõr idióta, soha nem válik belõle elismert rendezõ. Ennél a csinálmánynál még a Ken Parkot is többre tartom. Ebben semmi nem ragadt meg. Borzalmasan unalmas, semmitmondó, és számomra kevéssé sokkoló. Azt hittem, mutat valami újat, de nem. Attól, hogy porbafingó feka gyerekek szívják a füves cigit, és a buliban mindenki mindenkivel kefél, még nem fog megdöbbenteni. Nagyon meg akar botránkoztatni, de annyira olcsó és görcsös eszközökkel, hogy ez nem sikerül.

A szereplõk valóban amatõrök, a Telly-t "játszó", rettenetes teljesítményt nyújtó kis hólyag helyett én már valami jobb kinézetû srácot választottam volna, ha már ennyire kis Casanova. Képtelenség azonosulni bármelyik szereplõvel, így egyik sem lesz rokonszenves. Akikre pedig ráillene a színésznõ jelzõ- Dawson és Sevigny- szerepük nagyon rövid és jelentéktelen.

Nem is tudok már nagyon mit írni, annyi tartalma sincs. Csalódtam, úgy érzem magam, mint akit becsaptak. Természetesen a befejezés is egy nagy semmi... úgy vártam, hogy a lány Telly-nek mit fog mondani... sikerült ezt is elcseszni. Nem kellett volna ennyire amatõr stábbal, ilyen kevés pénzkeretbõl ebbe belevágni. Persze az is lehet, hogy csak én nem értem a mondanivalót és mûvészi (?) értékeit. De gyanítom, ez esetben ilyenekrõl nem beszélhetünk.
MatteX 2007 dec. 21. - 21:13:45
Ha nálad az 5 perc vágatlan hányingerkeltõ tinismár nem meríti ki a hatásvadászat fogalmát, akkor nem hogy a Requiem egy álomért, de még a Die Hard 8 se kéne, hogy hatásvadász legyen szerinted.

Persze lehet jó film a Kölykök, de nálam kivágta a biztosítékot. A Requiem kicsit többre vállalkozott(nem dobta ki az ablakon például a filmzenét, a fényképezést, a vágást, csak, hogy "realista" legyen), az én szememben jóval többet is ér.
Lau1 2007 márc. 05. - 09:47:49 Előzmény Redfield
…ezért nem érdemes alá fölérendeltségi viszonyba állítani õket: Az még önmagában nem pozitívum, hogy egy filmnek nincs álláspontja… nem jelent semmit, csak egy bizonyos távolságot a témával kapcsolatban. Mivel a Kölykökben ez a távolság nincs meg, sokan nem ismerik el. (megjegyzem az Elefántot meg sokan épp az ellenkezõje miatt –tehát ,hogy ott megvan) A kézikamera szerû filmezés átélhetõbbé teszi, mintha máshogy forgatták volna, de ettõl még van benne valami mesterkéltség, valami kiszámítottság ,amit az Elefántban nem érezni…ennyi összevetés azért dukál nekik ,de mindkettõ Nagyon megéri a pénzét csak az Elefánt kicsit másként… fõleg mert sokkal eredetibb ,mint a Kölykök…

spoiler ! :)
a végén hallható dal: Folk Implosion - Spoiled (Sebadoh)
Redfield 2007 febr. 20. - 16:25:41
És! Ennek tetejében, még egy remek film is. Mert lássuk be: sokkal jobb a Kölykök-nél, vagy a Ken Park-nál, hiszen úgy képes sokkolni, hogy nem akar ráderöltetni semmit, nincs álláspontja, nem akar sokkolni. Egyszerûen csak megteszi azzal, hogy eléd tárja a dolgokat a legvalósabb formájukban. Szerintem az Elefánt mestermû, ennyire jól még nem éltem bele magam filmbe talán...
Összes hozzászólás