Kong: Koponya-sziget

Bakancslistához adom
Kong: Skull Island
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 118 perc, 2017

Értékelés:

196 szavazatból
Szerinted?

A Csendes-óceán egy távoli, feltérképezetlen szigetére különös expedíció érkezik. Vegyes csapat: kutatók, természettudósok, üzletemberek és katonák is vannak köztük, de mindannyian a sziget belsejét szeretnék jobban megismerni. Az erdő ősi, háborítatlan Paradicsomnak látszik.
Ám a látszat csal.
A sűrűben egyre mélyebbre jutók nem tudják, hogy átléptek egy határt, és már a legendás Kong területén járnak...
Bemutató dátuma: 2017. március 9. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Roberto DiCapribogyó 2020 júl. 15. - 10:47:02 Előzmény InteriorLulu
Ahogy nézem, hosszú idő óta ez az első értelmes hozzászólás ezen a fórumon. Így van, ez egy olyan film, aminek egy óriási majom a főszereplője...innentől kezdve amikor számon kérünk a filmen életszerűséget, kidolgozott karaktereket, "jujj nem fog rajta a golyó", stb., akkor tul.képpen miről is beszélünk :-)?!

Nekem kellemes meglepetés volt, nagyon látványos film és ráadásául kreatívan látványos. Nagyon tetszett az ötlet, hogy a vietnámi háború időszakára tették a filmet és hogy ezt az atmoszférát beleszőtték a filmbe, valamint elmozdították kicsit horror irányba (voltak meglepően kemény jelenetek); ezekkel határozottan üditővé és eredetivé vált ez a Kin Kong verzió. Összességében remek szórakozás a film és közben még az egész napos pörgés után pihentetni is tudod az agyad :-).
8/10
InteriorLulu 2020 febr. 12. - 19:43:51 8/10
Kissé nehéz megértenem azokat, akik egy olyan kaland(!)filmen, mely egy, a hetvenes évekig még felfedezetlen (!) trópusi szigeten játszódik, a címszereplője egy ötven méter (!) magas gorilla, és tele van olyan állatokkal, melyekhez még csak hasonlót sem (!) hordott hátán soha a Föld, szóval hogy képesek komolyan számonkérni egy ilyen fantázia-filmen olyan dolgokat, melyek egy mélylélektani drámában, egy társadalmi problémákba nyakig merülő krimiben, vagy mondjuk egy Szemtől-szemben-minőségű akcióthrillerben még jogosak is volnának. És egyből felállnának a moziszékből/leállítanák és törölnék azonnal a filmet, mikor azzal szembesülnek, hogy nevezett emberszabásút el bírja tartani a kis sziget, hogy nem végez vele sem a gránátvető, sem a napalm, vagy hogy nem látjuk 28 évvel később a szamurájkard okozta sérülést...
Emberek, ha van rá mód, tessenek már némileg több intelligenciát birtokolni, és a maguk helyén kezelni a dolgokat! Ez egy King Kong-film, egy látványfilm, kalandfilm, nem több és nem kevesebb! És ettől ugyan még lehetne a sztori ostoba, a karakterek fekete-fehérek, a dialógusok pedig ovis szintűek, de szerencsére pont nem ez a helyzet, hiszen a film - a maga műfajában! - mindhárom tekintetben megállja a helyét; látványban pedig akárki akármit mond, kifejezetten impozáns, sőt odabaszós.
3/10
GoodMovies 2019 aug. 21. - 13:31:54 3/10
Ez egy szar volt....
3/10
olahmiki1959 2019 aug. 20. - 07:16:13 3/10
Most láttam először - és utoljára -, nincs az a pénz, amiért megnézném még egyszer!
Rögtön az első percben egy akkora baromsággal kezdődik a film, amit csodálok, hogy a hozzászólók közül senki nem vett észre - rajtam kívül, de hát ez már csak így szokott lenni...:) (Nyugi, nem megsértődni, csak viccelek....)
Ha valaki két kézzel, jó erősen rámarkol egy szamurájkard meztelen pengéjére, az olyan szépen lemetszi az összes ujjacskáját az illetőnek, hogy öröm nézni!!!
De, ha véletlenül megmaradnak az ujjai, akkor is olyan mély bevágások keletkeznek a tenyerén, hogy többet az életben nem tud megfogni még egy zsebkendőt sem, pláne, egy lakatlan szigeten, azonnali orvosi ellátás nélkül!
Ez csak azért jutott eszembe, mert az öregnek 30 év múlva a legkisebb sérülés sem látszott a kezén.
Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy a rendező néhány szakértőt maga mellé hívhatna, ha már belefog egy ilyen kaliberű film elkészítésébe.

És ez csak egy, a rengeteg kisebb-nagyobb hiba és melléfogás közül.

SPOILER, ÖMLESZTVE.
Nekem ne mondja senki, hogy egy bundás, szőrrel borított állatot - akármilyen hatalmas termetű - nem fog semmilyen géppuska töltény, golyószóró lövedék, gránátvető rakéta, ugyanis ezt még páncélos hüllőkről akár még el is tudnám képzelni, akiknek a vastag páncéljáról lepattan a golyó, de nem egy majomról.
Még valami.
Egy dolog van, amitől a világ összes vadállata, nagytestű ragadozója, akár szörnyetege is retteg.
A tűz!
Azzal nem lehet szórakozni, attól kivétel nélkül, mindenki meghátrál.
Mindenki!

Az egyik utolsó nagyjelenetnél, amikor Kong a napalmtűzben vergődik hosszú percekig, és utána összeesik ugyan, de csak azért, hogy a legfontosabb pillanatban újból feltámadjon és ismét erőre kapjon, volt az a pillanat, amikor csak azért nem álltam le a film nézésével, mert akkor már túl késő lett volna hozzá.
Eszméletlen baromság!
SPOILER VÉGE.

A film nagyon jól, látványosan indul, aztán fokozatosan ellaposodik, összezagyválódik, a jelenetek egyre ostobábbak lesznek, a szörnyek - Kongon kívül - egyáltalán nem félelmetesek, inkább nevetségesek, a film közepétől kezdve pedig egyértelműen John C. Reilly veszi át a főszerepet, az ő karaktere nagyon jó, a szinkronja is tökéletesen illik hozzá,
SPOILER
Samuel L. Jackson bukása és halála pedig törvényszerűen következik be.
SPOILER VÉGE.

Amennyire vártam ezt a filmet, annyira nagyot csalódtam benne.
Megint elszalasztottunk egy nagy lehetőséget.
3/10
olahmiki1959 2019 aug. 19. - 07:38:06 3/10
Azt hiszem, ha minden szempontot figyelembe veszünk - és nem csak a látvány érdekes egyedül, amiben a 2005-ös film a csúcs -, az 1976-ban készült változat a legjobb, legfélelmetesebb, legdrámaibb.
8/10
Warthog82 2019 máj. 19. - 18:32:38 8/10
Biztosan sokba került,de ilyen filmekben jó helyen van minden cent.
7/10
sexykex 2019 márc. 20. - 07:24:57 7/10
Az eddigi legjobb Kong film. Helyenként már-már félelmetes, helyenként rendkívül ötletes. Maga a történet a szokásos módon abszurd, de a helyszín és az őslakos törzs fantasztikus.
6/10
Atis88 2018 febr. 04. - 08:30:25 6/10
Egyszer meg lehet nézni. Úgy is csak amolyan reboot szerûség, mivel össze akarják boronálni godzillával :D 6/10.
7/10
jozsi86 2017 nov. 13. - 20:01:45 7/10
Nem is olyan rossz, mint hittem. Szórakoztató, látványos popcorn mozi. Nem több. De annak nem rossz.
3/10
sawyerx 2017 szept. 09. - 16:15:14 3/10
3 részletben sikerült megnéznem, olyan, aminek az elõzetes alapján tartottam: kalap kaka.

- Tele filmes klisékkel, más filmekbõl nyúlt dolgokkal, ostoba párbeszédekkel, egysíkú karakterekkel, csakis látványra van futtatva a film.

- A helyszín egy szép kis sziget, mégis olyan ócskán van az egész levezényelve, hogy egy percre nem élveztem a táj szépségét. Még díszletként nem funkcionál.

- Két pozitív dolog van a filmben: Samuel L. Jackson, akinek már a puszta látványa dob egyet, illetve a zenék. A zenékbõl is túllõttek a célon, a 3.-4. híresebb számnál már úgy éreztem, ezzel szeretnék kompenzálni az ötlethiányokat, szóval úgy a CCR - Bad Moon Risingnél jó lett volna abbahagyni.

- Az öreg pilóta faszi, mint kötelezõ poénfaktor, akin a robotnézõk tudnak kacagni, már nagyon idegesített. Azt hittem, a végén kiderül, hogy õ a fõhõs csávó apja, mert az is magyarázott, hogy az õ katona apja is lezuhant valahol Anglia felett talán.

- Kong semmiféle hatást nem váltott ki. Félni se a lehet tõle, megkedvelni sem. De azt viszont tudjuk, hogy még a napalm sem öli meg, és a bundája sérthetetlen égéssel szemben... De a végsõ csatája a gyíkkal is már olyan, hogy legyen máá vége, és a gyíknak a foga nem igaz, hogy olyan ütésektõl nem törik ki. Kong is nem tudom, mit zabál egy ilyen kicsi szigeten. Egyszer eszik egy polipot, oké, de egyébként a hozzá képest bokányi fákról szedeget gyümölcsöt?

- A húzónevek a filmben semmi nem érnek. Sablonszarok mind.

- Nem is érdemes több pontot kielemezni, ez a film egy nagy trágya. A 2005-os King Kong milliószor jobb.

3/10
10/10
idõjós1010 2017 szept. 08. - 23:08:31 10/10
Hála az égnek csak a gyökerek egyeztek meg a 33-as eredeti, és a 2005-ös változattal. Ez a rész teljesen újra lett gondolva, és rendkívül látványosra sikeredett. Abban a pillanatban kikapcsoltam volna, amint elszállítják valamelyik nagyvárosba. nem voltam rá kíváncsi amint újra szerelembe esik, és felhõkarcolót mászik. Humoros volt, látváynos volt, izgalmas volt. le a kalappal.
3/10
zpeller 2017 aug. 20. - 14:15:55 3/10
Hát ez valami förmedvény. Csak a látvány, ami valamelyest felhúzza, de a történtet, a gyerekes anomáliák, a fájóan elcsépelt sablonok - borzasztó.
A gyönyörök kertje 2017 aug. 13. - 18:03:11
Fantasztikus latvanyvilag, profi szineszekkel, engem lenyugozott!
Akinek egy ilyen szinvonalas film nem tetszik, annak azt ajanlom, hogy nezzen inkabb meseket, vagy meg jobb, semmit!
Laikus buta emberek!
2/10
Dormas 2017 aug. 11. - 23:02:36 2/10
Borzasztó! Ilyeneket kár leforgatni...
k11zoltan 2017 aug. 06. - 19:10:33
Így van. Mindkettõ dzsungelben játszódik.
Gbá 2017 aug. 05. - 20:13:56
Tartalmilag semmi, na de képi világban annál több ötletet "vettek kölcsön" a forgatókönyvírók... de még a moziplakátja is... uram bocsá, tényleg nem Wagner szól az orsós magnóról, hanem Black Sabbath és ez csak a jéghegy csúcsa.
k11zoltan 2017 aug. 05. - 19:13:39
Láttam párszor.
A kettõnek semmi köze egymáshoz.
Gbá 2017 aug. 05. - 09:44:57 Előzmény k11zoltan
Majd egyszer ha lesz idõd nézd meg az Apokalipszis most c. filmet ... ha már nem másol filmeket.
2/10
pimpi15 2017 aug. 05. - 00:05:04 2/10
Egyedül a látvány,ami említést érdemel,a többi értékelhetetlen,és felháborítóan ostoba,fõleg a cselekménysor.A CGI jó,de túl sok.A történet nem sablonos,inkább közhelyes,kis túlzással 15 perc után tudni ki hal meg,ki éli túl,és mi lesz a "csattanó"!Igazából egy nevetséges és logikátlan katyvasz.Színészi játék 0,dialógusok 0 dramaturgia 0.Na,ha ez nem lenne elég,akkor még ezekre jön az a sok-sok arcpirító logikai baki.Nem egy kis csúsztatás,ami mondjuk elmegy,hanem égbekiálltó baromságok. max 2
Legalábbis számomra ilyen ez a film.Másnak ettõl még lehet 10/10.
filmsomnia.hu 2017 júl. 13. - 17:20:19
Kritikánk a filmrõl: ***moderálva***
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu