Kopp-kopp

Bakancslistához adom
Knock Knock
16 éven aluliak számára nem ajánlott chilei-amerikai horror, 96 perc, 2015

Értékelés:

146 szavazatból
Szerinted?

Evan (Keanu Reeves) elismert építész, aki gyönyörű kaliforniai otthonában él két gyermekével, és szeretett, tehetséges feleségével. Egyik délután a gyerekek és a férfi felesége kimennek a tengerpartra, de Evan nem tart velük, mert van egy sürgős, határidős munkája. Odakint esik, és váratlanul kopogtatnak az ajtaján. Két fiatal lány áll az ajtóban bőrig ázva, és szeretnének menedéket találni a vihar elől.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
artad jún. 10. 20:25:01 1/10 Előzmény c p
Tök jó az amit írsz, egyetértek veled. Egy dologra lettem volna kíváncsi: ha a hapi azt mondja a nőknek, hogy köszönöm, de nem, szeretem a feleségem, stbstb, akkor vajh' ez a két eléggé elszánt ájkendi abbahagyja és lelép? Kétlem...szerintem kiharcolják a szexet, csak azért, hogy elmondhassák, hogy megint egy rohadt megcsalós férjet találtak...
1/10
artad jún. 10. 20:22:21 1/10
Mi volt ez a f*s?
Ludovic máj. 06. 20:10:56
Ez is egy elcsépelt túlspilázott amcsi film. A hapsi naiv és béna, a csajok fondorlatosan ravaszok és gonoszak.
c p márc. 05. 16:18:23
Nagyon tetszett a film mondanivalója, de valahogy szerencsételen módon van megcsinálva. :) A fő szimbólum, a két lány, a "családrontók" szerepe szerintem nagyon rendben van. Bármit beléjük lehet látni: drogozást, piálást, szerencsejátékozást, házasságtörést, tényleg bármit, ami egy családot fenyegethet. És persze megvan a gyenge, gyarló ember, aki nem tud ellenállni a kísértésnek és még ha vonakodva is, de enged a csábításnak. Az szerintem a mondanivaló szempontjából mellékes, hogy a sztori történetesen egy 2lány-1férfi afférra lett felfűzve - bár nyílván így eladhatóbb, mert "eye-candy" a cucc a szép lányokkal, meg a nők-álma főhőssel. Mégis az nagyon palsztikus a filmben, ahogy a bűnbeesést és utána az egyre lejjebb csúszást bemutatja. Ugyanígy a földbe döngölhet a drog, pia, lovi, bármi, ami egy rossz döntéssel indul és utána már csak vinnyogsz, mint a nyomorult a végén nyakig a földbe ásva. :D De előtte persze még próbálasz szabadulni... letenni az üveget, a cuccot, a rossz szokást és ennek tök jó bemutatása volt, ahogy elvitte messzire a lányokat. Mert akkor még azt hiszed, hogy TE irányítasz. Igyekszel magaddal elhitetni, hogy sikerült: megoldottad! Magad mögött hagytad, rendet raktál magadban "mostantól már soha többé egy pohár/szippantás/szúrás/fogadás" - és ennek remek szimbóluma, ahogy hazaérve rendet rakott. De ez csak illúzió, mert ekkor persze már magától ront rád és letaglóz, mint amikor visszatértek a lányok. Idáig nagyon rendben volt nekem a film, de a második fele, a "megszégyenülés" nagyon gyatrára sikeredett. Az az érzésem, hogy ott már nem volt mondanivaló: a lányok már csak tomboltak, a fickó meg csak ijedten nézett. Számomra semmit sem adott hozzá. A kulcsmomentum mégis, amikor a végén a kisgyerekkel kimondatták, hogy "apának kemény bulija lehetett" nagyon megrendítő volt, mert ő még nem tudja, de már érzi, hogy itt most valami nagy gebasz van. És az nagy dolog, hogy a végére az igazi áldozaté, a gyereké lehetett az utolsó szó, aki az igazi áldozat akkor, amikor egyik, vagy másik szülő miatt beüt a krach egy családban.
Z-von-neuwirth jan. 24. 14:09:06 Előzmény Warthog82
Megtudod ha veled történik meg mint áldozattal.... ;)
kettyo 2019 nov. 07. - 18:40:33
Szörnyű volt benne a két ribanc, nagyon túljátszották. Ismerek pár fesztiválribancot, de azokban is több tartás van.

A faszi is idegesítően pipogya nulla volt.

Legfeljebb fél órát láttam belőle aztán kikapcsoltam. Olyan volt, mint egy szürreálisra forgatott erotikus film / pornófilm idétlen csajokkal és béna pasival. Ki kíváncsi erre?
7/10
Lotto5ös 2019 nov. 06. - 02:12:58 7/10
Hallottam már a filmről. Most adtak és megneztem. Keveseltem az 5.2es értékelést.
Hát.. Szerintem a körül mozog. Bár én adnék egy 7est.
Számomra idegesítő volt. Undorító, igaz az ilyen férfi megerdemli, mondjuk közre játszik, hogy a felesége se nagyon törődik vele.. Ki volt éhezve, és két ilyen kis csitri megjelenik..
Viszont akkor se kellett vna belemenni, de amit még le is művel a két csak hát komoly. Inkább meg öltem volna őket, bebetonozni és kész.

Már csak az hajtott, hogy hogy jön ki belőle a csávó. Elég jó lett a befejezés. Nem azt mondom sz@r film... Nem rossz a gondolat, értem mit akart a rendező ezzel mondani de akkor is sok volt nekem a két csaj...
Na de a maga stílusában a film
-lekötött, vártam a végét mi lesz, színészek nem rosszak, van mondani valója... Csak bugyuta film.

Adok rá egy 7est.
10/10
Poothy Bickmann 2019 nov. 05. - 14:50:55 10/10
Szerintem jócskán több mint 5,2 .
6/10
sanka666 2019 okt. 27. - 10:07:27 6/10
A srác nagyobban szívott volna, ha tökösebb és másnap jól megveri, majd kirakja őket. Akkor a csajok megvádolhatják, verés, nemi erőszak, kényszerítés, valszeg nem a fickónak hittek volna.
Viszont az elég nehezen képzelhető, hogy két csaj ilyen, számukra erősen kockázatos helyzetekbe meg bele. Ha egy erőszakosabb fickót fognak ki, vagy egy alamuszinak gondolt bekattan, simán megölheti őket. Kevesen kockáztatják ezt meg szerintem, ha nincs komoly várható haszon.
6/10
sanka666 2019 okt. 27. - 09:37:27 6/10
Szerintem nem volt rossz, a befejezés sem.

Először azt hittem, rendesen el lett szúrva a srác élete, aztán eszembe jutott, hogy simán ki lehet dumálni, kihívják a rendőrséget, elmond mindent, kivéve, h szexelt velük. Beengedte, kikezdtek vele, visszautasította, erre az egyik leütötte (ott a seb), kikötözték, megerőszakolták (video), törtek-zúztak, megtalálták a pisztolyt, kényszerítették erre-arra (kocsikázás, masszőr elküldése), elvették az asztmás srác inhalálóját stb stb. mindenre rengeteg ujjlenyomat. Asszony nem tud belekötni, + ha szerencséje van, a rendőrség nem találja meg a két csajt. Ha esetleg mégis, akkor is tagadhat, oszt lesz ami lesz. Bár ez a karakter lehet, h nem elég tökös arra, hogy rendbe tegye a dolgokat-


6/10
Warthog82 2019 márc. 18. - 13:08:41 6/10
Ez a fajta "férfi" karakter amilyet Reeves játszik meg is érdemli a sorsát.Saját otthonában szétalázzák.Igazi férfi már rég kiütötte volna a divatból a két Lottit.
8/10
luci87 2019 márc. 17. - 10:05:53 8/10
Elég durva, és idegesítő film, de rossznak azért nem mondanám.
5/10
The Cortez 2019 febr. 03. - 16:03:41 5/10
Eli Roth bemutatja nekünk, hogy milyen az, amikor házhoz jön az Ingyen Pizza, és hogy hogyan teszik tönkre a kurvák a férfiak meg – ha van – családjuk életét unalomból, érdekből, szórakozásból stb.

A valóság szerencsére ritkán olyan durva mint a filmben, de a lényeg így is benne van: „Ingyen Pizza”, manipulálás, megrögzött hazudozás, fenyegetőzés, követelőzés, rágalmazás, hamis nemi erőszak-vád. És az a szomorú, hogy a társadalom ostobábbik fele ezeknek a bűnözőknek hisz. Persze többféleképpen lehet értelmezni a sztorit. Előfordulhat, hogy Eli Roth egy áruló, és ő is a „Minden férfi szemét” című hazugságot akarta Nekünk felvázolni. Remélem inkább az első verzió!

A nyitójelenet egész jól sikerült a kamerakezelésnek köszönhetően. Nem sokkal később feltűnik Reeves, és szánalmas bohóckodásba kezd a gyerekekkel együtt, majd megjelenik a 2 kurva, aztán 1 színvonalas, erotikus pár perc veszi kezdetét. A film csak ezután csap át tipikus házfoglalós thrillerbe.
A színészi játék kritikán aluli. Reeves hihetetlenül gyengén alakít. Egyetlen ütős jelenete, amikor elszakad nála a cérna, és óbégatva küldi el a 2 csajt az anyjukba (abban a monológban mindent elmond az összes mai pszichopata nőről). Vártam, hogy jobban elguruljon a gyógyszere

és levadássza őket, de a revans az sajnos elmaradt. Bezzeg a Köpök a sírodra filmekben (és a hasonlókban) lehetett, pedig ha úgy vesszük itt is nemi erőszak történt (ráadásul kétszer)A finálé az Eden Lake-hez hasonló, mert itt is sokáig a nézőben marad a feszültség. Mondjuk ha pszichopata akkor nem, mivel happy endként fogja fel a befejezést. Jól indult, de a közepétől hiteltelenné meg logikátlanná vált. Az utolsó képsorok viszont durván nyomasztóak!
1/10
promy 2019 febr. 01. - 11:26:32 1/10
hulladék
INFJ 2019 jan. 28. - 03:17:44
Azta... ekkora semmi mint ez nincs is. Több mondanivaló van a Barátok köztben mint ebben az elfuserált izében.
4/10
KormosEdit 2019 jan. 27. - 21:51:06 4/10
Sokkal jobbra számítottam. Borzasztóan idegesített,hogy a csajok folyamatosan, vagy artikulálatlanul ordítanak vagy hangosan röhögnek.
2/10
rbsltcaus 2019 jan. 27. - 08:16:15 2/10
Ennek koze sincs a horrorhoz. De meg a thrillerhez is keves. 10-bol 2 pontot ert nalam. Nagyon gagyi rendezes,tortenet es diszlet is nagyon egyszeru. C kategorias film. Nem Reeves-hez valo alkotas. A helyeben nem adtam volna a nevem ilyen filmhez.

6/10
pgsqueallove 2019 jan. 27. - 01:59:08 6/10 Előzmény E-gon
egyet értek, ugyanerra a csavarra gondoltam...
SPOILER
hogy mi van, ha az anya bérelte fel a lányokat, vagy esetleg adjanak már magyaráztatot, hogy az apa miért érdemli ezt, mert ha ugy lett volna beállitva, hogy egy mocskos szemét,m akkor lett volna alapja ennek az egésznek..így magyarázat nélkül kurva duhito volt a vége...
SPOILER VÉGEE
6/10
pgsqueallove 2019 jan. 27. - 01:55:30 6/10 Előzmény olahmiki1959
uhh tökéletesen leírtad azt, amit én a film utáni indulatomban nem tudtam--110 százalékosan egyet értek Veled..Szerintem ez nem volt egy rossz film hisz végig fenntartotta a feszültséget, és rendesen beleéltem magam, viszont az utolsó 5 perccel mindent elrontott...igen, igen.
6/10
pgsqueallove 2019 jan. 27. - 01:43:41 6/10
Igazából tök véletlen láttam meg az előzetesét kora este, és a gyönyörű Ana de Armas volt benne, plusz láttam, hogy Reeves is benne van, gondoltam érdekes párosítás, plusz, hogy valami thriller lesz..hát gondoltam megnézem...Persze előtte csekkoltam IMDB-n és láttam a lesujtó pontszámot, de mondom esti nyugis filmnek megteszi, max látom Ana de armast..

Ide írd a spoileres tartalmat


És így, hogy most vége lett, mondhatom, hogy adok neki egy hatost, azért, mert tényleg végig feszültségben tartott, hisz ennél szarabb helyzetet tényleg nem tudnék elképzelni..ott a férj, aki egy ilyen slamasztikába került..szörnyűű..és itt még az sem volt, mint az összes ilyen gagyi thrillernél, hogy jaj hát tök életszerűtlen, mert már rég megszökhetett volna stb. valahogy itt tényleg elhittem, és végig feszültség volt, és undorodtam, és ideges voltam, és a két csaj full jól adta a pszichopatát, ami persze elég földöntúli volt, de mégis hiteles...viszont a vége????? Az mi???? Komolyan?? egy egész korrekt kis film kerekedhetett volna ebből, de mit akart a rendező? A végén mi volt az, mintha kb vmi vígjáték lenne, mikor a delete helyett a likeot nyomja meg a "facebookon" a videóra,? komolyan?? meg hazajön anyu és a gyerekek, és gyerek benyögi, hogy apának tényleg jo estéje volt, és vége? mint vmi másnaposok film? Komolyan? Konkrétan a vége nem lett kitalálva, ami a lényeglett volna, hogy most esetleg lett volna valami csavar, vagy megtorlás, vagy amúgy a rendező mit akart? Azt, hogy a fő szerepelő tényleg egy féreg, és most hú de megkapta? Mert nem úgy volt ábrázolva, tényleg el lett csábítva de kb a férfiak nagy része ellett volna, persze kibújhatott volna a csábításból ,de azért ezt nem érdemelte..vagy itt direkt az a lényeg, hogy a rossz nyert? egyszerűen érthetetlen..szétrombolták az anyuka összes féltett szobrát, a házat, megölték anyuka barátját és ennyi a vége, elballagnak? na szóval tudom ez most ilyen nagyon feldúlt vélemény, de most lett vége.. nem tudom ki mit gondol, én próbálom összeszedni a gondolataim. Tényleg csak azt nem értem, hogy itt most az apa lett volna beállítva rossznak, gonosznak, vagy mi???
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu