Koreszmék és táborok

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar dokumentumfilm, 56 perc, 2007

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Ismeretlen vírus üti fel a fejét egy budapesti gyerektáborban. Pillanatok alatt elterjed, lehet hogy a kór halálos. Mentők, orvosok érkeznek a helyszínre, karantént rendelnek el. A kisebb gyerekek zokognak, félnek, mindenüket elszedték, még csak telefonálni se tudnak. A nagyobbak gyanakszanak, mi van, ha ez csak valami túl jól sikerült átverés, mint a tévében, amiken nap mint nap olyan jól szórakozik mindenki.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Morwen 2009 márc. 04. - 13:02:09 10/10
Ha felnõttekkel "játszották" volna ezt, lehet, hogy lincshangulat alakult volna ki. =/ Szegény gyerekeket rossz volt nézni. Az a legjobb bizonyíték a tévedésükre a "programgazdáknak", hogy a bohócparókás csávó mókázásakor tovább sírtak a gyerekek. És ez nem azért van, mert õk nem értették a... poént. =( Tipikusan az a nevelési hiba lett elkövetve, mint a néger kisfiúnál az XBox-szal. Azt belinkelem, ha nem tudjátok mi az. =/ Az valami botrányos. Az a gyerek is meg lett nyomorítva lelkileg. És tényleg hova fajul már a világ, ha a saját Anyád átverhet, és aztán kinevet?
Itt van a kisfiú esete. http://www.youtube.com/watch?v=QKwCQWjTyI0
Ez is millió embert felháborított. (A leírásában benne van, hogy nevelési célzattal, büntetésbõl szúrtak ki vele, de másnap megkapta az XBox-ot.) De csak rá kell nézni az arcára. =/ Az az arc tényleg mindent elárul.
Ugyanígy ezekkel a gyerekekkel. Mennyire megalázó felvenni, ahogy a fiúk sírnak, és kétségbe vannak esve. Valószínûleg semmi következménye nem lett volna, ha nem kamerázzák az eseményeket. Mindenesetre az a véleményem, hogy az ilyen Vandákat, meg akárkiket, hm.. Törpapákat el kéne tiltani a továbbiakban ezektõl a szervezõi feladatoktól.
Erre nincs mentség. Nem mentség, hogy hát nem tudhattuk, hogy így sül el.

Respekt annak a fiúnak, aki azt mondta, hogy ne forgassanak már, mert ez nagyon megalázó!

Jácintnak üdv. Kerestelek a film után én is IWIW-en, azon a néven ahogy kiírtak, dehát mivel elírták a neved, nem találtalak. Most meg itt vagy. =D
Közrejátszott ez abban, hogy rockerré cseperedtél idõközben? =P Szimpatikus voltál. Ezeket Neked szerettem volna elmondani, de ha már megtaláltam véletlenül ezt a dühöngõ topikot... =D

Nagyon tetszett ez a dokumentumfilm. Sajnos a fesztiválon nem láttam, csak most, tegnap a Dunán. Mindenképp szeretném én is megszerezni, mert lenne néhány ember, akikem szeretném megmutatni, hogy mik történnek nálunk manapság.

Ha valaki felnyomná a netre, hálás lennék. Ha kiadnák, talán meg is venném. Érdemes megnézni, 10 ponttal szavaztam.
Nagyon feldúlt, remegtem, miközben néztem. Olyan volt, hogy nem bírtam nem odatapadni a képernyõre. Elõtörtek a régi táboros emlékeim is. Mindig is gyûlöltem a táborokat. =D Tényleg szar dolog ez a kiszolgáltatottság. Ennyiben jó felnõttnek lenni. Nincs az a görcs a gyomorban. Hm.
maaargaréta 2007 máj. 20. - 21:34:25
Hello!
Lehet,h csak játék volt,de mi nem láttuk annak! én többé nem bízok azokban az ifikben!Ráadásul az egyik (nem nevezem nevén) ilyet szól be,h õ még húzta volna tovább!!! csz...normális ez,de komolyan??? és,h ki sír és ki nem sír az csak az idegzetén múlik... ha gyenge idegzetû vagyok akkor percek múlva zokogok,de ha erõs vagy,akkor bírod a strapát és magadba szorítod félelmedet!!! nekem sikerült, a bátyámnak nem!(bárki sírhat! még a "nagyok" is!!! ja és az egyik ifi mûsírást csinált,na ettõl még inkább nagyobb lett a pánik)!! ja és az iwiwes megnyilvánulást nem kéne ide keverni,mert oda bárki bármit írhat! õ csak kinyilvánította a véleményét arról a programról! na errõl ennyit!!
akik egyet értenek azzal,h ez csak játék azoknak üzenem,hogy: Veletek is egyszer tegyék ezt meg rémüljetek halálra aztán meg nevessenek a képetekbe!!!
Ti mit éreznétek???
ui:én nem beszélnék nevelési problémáról azért mert anyunak nagyobb volt a hangja a többi szülõnél!!!egyszerû felháborodás volt és még mindig van!
és mégegyszer mondom,h az iwiwet ne keverjük ide,mert nem ismered õt!!!
Üdvözlettel: Jácint huga!!!
/bocs Jácint/
Anami 2007 máj. 15. - 16:24:46 Előzmény 7alvó1
Hé emberek, mit keres ilyen dolgok itt ezen az oldalán. Ez nem egy társkeresõ oldal, itt talána filmrõl kellene bezsélgetni, vagy tévedek? Én még mindíg azt mondom, hoyg tök jó volt szerepelni benn, nah és NINCS MEG VALAKINEK??? Anna
7alvó1 2007 máj. 14. - 21:44:05 Előzmény kwazarz
Bocsáss meg kedves kwazarz, meg kedves Jácint, (amúgy most 10-én én is megnéztem a filmet, hát eléggé megdöbbentem), de igazából én nem szoktam hazudni, és csakazért mert azt hiszitek, hogy holmi lányos szokás miatt kérdeztem meg, ez a teljes igazság, a barátnõmnek tényleg tetszik kedves Jácint. Sajnálom, hogy itt kavar mindenki össze-vissza. : )
Anami 2007 máj. 12. - 21:30:56
Én jelen volltam ebben a bizonyos táborban, és sajnos csak akkor közvetlen a történtek után láttam a filmet, azaz még feldolgozatlanúl.(Valakinek nincs véletlenûl meg?) Nekem is fel volltak háborodva a szüleim, de mi ezt nem így éltük meg. Persze én is végigbõgtem az egészet, de ez egy életre szóló emlék marad, méghozzá a jók közé sorolható. Rengeted szervezés után sikerûlt ezt az átverést létrehozniuk és én azt mondom, hogy örülök hogy részese lehettem. Ha jól emlékszem 14 éves lehettem, és nem úgy fogtam fel ezt az egészet, hogy meg fogunk hallni, hanem az járt a fejemben, hogy nem akarok hazamenni a táborból. Persze én is féltem, zokogtam, még a mentõbe is betettek, de nem tudom miért, nem volt annyira rossz. Az ifieimet több éve ismertem, tudtam, hogy õk mindent megtesznek értünk, biztonságban éreztem magam. Bíztam bennük. Szóval szerintem az tudja igazán, hogy milyen volt aki jelen volt, és én és a társaim többsége ma már nevet a történteken!
JanóT 2007 máj. 11. - 15:34:27
Nem kell, nem is lehet ezt megmagyarázni, akik ezt megcsinálták egész egyszerûen embertelen, barbár dolgot tettek. Szvsz senki nem tudja, milyen kárt okoztak a gyerekek lelkében.
Megtették, mert megtehették - a maguk szórakoztatására. Hitetlenkedve néztem a filmet, teljesen most sem akarom elhinni, hogy gondolkodó emberek ilyet kitalálhattak. Nagyon remélem meglesz ennek a büntetõjogi következménye.
czszaby 2007 máj. 11. - 11:23:54
Teljesen egyetértek „ann” véleményeddel. Táborokat valóban nem ilyen jellegû keretmesékre kell felépíteni. A gyerekeket tényleg sajnáltam, de a szervezõket is. Senkit nem ismerek közülük. Mostanra már lehiggadtam, mert engem is feldühített a látvány, és az is, ahogyan a tegnap bemutatták. Valahogy a vádlottak padján láttam a szervezõket, és vádlóknak azok nagy részét, akik körülöttük ültek: táborban résztvevõ gyermekeket és egyesek szüleit.
Én még egy régebbi történetre mennék vissza. A lényeg a kérdésben van: ASSZONY, HOL VANNAK, AKIK ELITÉLTEK? Tudniillik mindenki elsomfordált a bûnös nõ mellõl, anélkül, hogy egy követ is rádobtak volna. Mert mindannyin hasonszõrûek voltak, nõk és férfiak egyaránt.
Én csak annyival szeretném kiegészíteni, hogy kisebb nagyobb bakikkal mi is nap mint nap szembesülünk. Én is gyakran vagyok táborok szervezõje, vagy éppen meghívottként résztvevõje. Volt olyan, hogy teljes felelõsségem tudatában majdnem tragédiába torkollt a gyerektáborom. Két tucatnyi 1-8 osztályos gyerekkel sziesztázó nagy medvére toppantunk… A medve ijedtében, hogy megzavartuk felugrott, és a bokrokat maga után tépdelve hanyatt-homlok elrohant, hála Istennek ellenkezõ irányba…. Ezek szerint engem is a gyermekjogi védnökök elé kellett volna állítsanak a szülõk, mert az addig nevetõ gyermekekkel többé kevésbé sírásra fakadtunk, félelmünkben és egyben örömünkben is, hogy megúsztuk. Megölhetett volna a medve bennünket ott helyben!!! A szülõk nagyon jók voltak. A gyermekekkel közös beszámolónk után nem vonták meg bizalmukat, sõt a gyermekek a maguk hõsiességére emlékeznek vissza ma is egyetemistákként, hogy ilyenen is átestek. Utána is mindig rendszeres táborozóim maradtak.
Tehát szervezõként engem is elítélhettek volna, úgymond megkövezhettek volna, de a jó szülõk, jó gyermekeikkel az ellenkezõjét tették. Tovább bátorítottak, segítettek és ma is lelkesek vagyunk az újabb generációkkal.
Elítélendõ minden félresikerült tett, fõként azok amelyek embereket aláznak meg, akár érzelmeikben is. De kérem, nézzük a mögötte álló EMBERT is. Ha megfélemlítjük õket jó szándékból adódó tévedésük miatt (legyen bármekkora is az a tévedés), lehet, hogy több tucatnyi remek szervezõ visszalépik a magyar táborszervezõk közül. És akkor mi marad a gyermeknek? Számítógépezés, tévézés, csavargás stb.
Segítsük inkább azokat, akik valamit tenni próbálnak A MAGYAR GYERMEKÉRT, A MAGYAR JÖVÕÉRT. Ismétlem: NEM A BAROMSÁGOKAT VÉDEM ÉS PÁRTOLOM, hanem a nagy ügyet, amiért gondolom ez a rosszul sikerült tábor is létrejött. Legtöbb szülõ csak a saját gyermekét látja, anélkül, hogy teljes felelõsséget érezne azzal a közösséggel, amelybe gyermekét beengedi.
Jön a nyár. Bátorság és kitartás minden jó szándékú táborszervezõnek! Legyünk sokkal körültekintõbbek, de ugyanakkor sokkal de sokkal megértõbbek és emberebbek is!!!
ann11 2007 máj. 10. - 22:45:45
Én csak a vége felé láttam ezt a "dokumentumfilmet".
Nem tudom, hogy kik voltak azok a táborvezetõk akik ezt csinálták, de hogy semmilyen pszichológiai érzékkel nem rendelkeznek, az 100%.
Kb. 35-40 évvel ezelõtt, egy Jane nevû tanárnõ csinált valami ehhez hasonló rendkívüli módon elítélendõ dolgot.
Egy nap, azt mondta az osztályának, úgy kísérletképpen, hogy a kék szemûek bizony alacsonyabbrendûek a barnaszemûeknél. A gyerekek rögtön két táborra szakadtak, megutálták, lenézték a barnák a kékeket. Szünetben meg ment a lealázás. Következõ órán azt mondta a nõ, hogy bocs kölykök, tévedtem, a barna szemûek az alacsonyabbrendûek, nem a kékek. Na több se kellett, a kék szemû gyerekek, duplán adták vissza a megaláztatást a barna szemûeknek.
Ezután a köv órán mondta a tanár, hogy az egész valójában nem is igaz.
Ezeket a gyerekeket, kb 35 év múlva összehozták újra, és még addig sem sikerült feldolgozniuk az általános iskola 1 osztályában történteket, és mély fájdalommal emlékeztek vissza arra, hogy hogyan tagadták meg egyik pillanatról a másikra legjobb barátaikat csak azért, mert kék vagy barna volt a szemük színe.
Most ezt azért írtam le, mert bár jellegében különbözik ezen gyerekek esete, de úgy gondolom, õrületes felelõtlenség volt ezt az egészet megcsinálni.
Hallottam egy-két hülye érvet, hogy miért is olyan jó ezt, hogy felkészít egy esetleges ilyen esetre, meg ehhez hasonlók. Szerintem ez az egész egyszerûen baromság.
Nem készít fel semmire, csupán bizalmatlanná teszi a gyerekeket. Játéknak veszik? Nem. Hiszen nem mondták azt, hogy készüljetek fel, ez egy hazugság tábor lesz, ahol sosem tudni mi igaz és mi nem.
A másik. Ha teszem azt az ennek a baromságnak a kiagyalói egyszer majd elmennek a dokihoz, mert teszem azt fáj a hasuk, és az orvos kiír nekik egy CT-t, majd azt mondja hogy hát sajna ez bizony rák, és van kb. 2 hete hátra, és hát sajnos emellett még egy olyan fertõzése is van, ami miatt haza sem engedheti elbúcsúzni a családtól, és karanténba zárják. Majd két nap múlva a doki nagy nevetve, és poénkodva megjegyzi, hogy az egész csak poén volt, és tessék nevetni, meg felkészülni arra, ha esetleg egyszer ilyen elõfordul majd.
Lefogadom, emberünk havonta járna kontrollra, hogy biztos legyen abban, nincs semmi baja, és biztos vagyok abban is, hogy nevezett orvoshoz sem menne soha többet. Magyarra lefordítva, nem bízna benne. Az orvos a gyerekek esetében a felnõtteket jelképezi.
Eszóval az egész elítélendõ!
nyxke 2007 máj. 10. - 22:20:51
Sziasztok.. Nagy nehezen sikerült regisztrálnom, csak azért, hogy ehhez hozzászóljak... Láttam a filmet, és nem tudom kiverni a fejembõl..dühít és el is szomorít egyben, azt hiszem ezeknek a gyerekeknek egy egész életre megrendülhetett a bizalma az emberekben...
czszaby, örülhetsz neki, hogy téged gyerekkorodban nem ért ilyen megaláztatás..de ettõl még nem kéne a másikba belerugni...vagy talán te is valami szervezõ voltál? mert akkor remélem sz*rrá perelnek a társaiddal együtt... jó mókának tûnik, közbe meg életek dõlnek romba...
bocsánat ha sértõ voltam vagy ilyesmi...de még nagyon a hatása alatt vagyok...
czszaby 2007 máj. 10. - 21:35:14
Hajdó Jácint Zoltán, hát valóban morbidnak látszó „játékról” van szó. De azt hiszem, hogy nálad nevelési gondokból adódó problémáról van szó. Az iwiw-es megnyilvánulásod alapján hihetetlen, hogy amikor vádolni kell olyan személyeket, akik dolgoznak,- még akkor is, ha tévednek munka közben, - képes vagy „sírni”, és szemeid környékét törölgetni a pzs-vel. Ez megalázóbb számodra, mint maga a játék. És még szájaltok is anyuval olyannyira butául  Jellem… jellem… jellem…
kwazarz 2007 máj. 10. - 21:18:05
ja és azért keresnek mert tetszel nekik ugyhogy ne kötekedj velük.
ha még kérdésetek van szoljatok bátran
kwazarz 2007 máj. 10. - 21:03:08
Szia Jácint, valójában 7alvonak tetszel csak ezt szokták így mondani hogy 'én nem is láttam de 1 barátnõm stb' Örülök hogy segithettem sziasztok. kwz
7alvó1 2007 máj. 01. - 18:55:54
Sziasztok!!! Én ugyan nem láttam ezt a dokumentumfilmet, de a barátnõm most odavan az egyik szereplõjért, azt hiszem valami Jácint vagy kicsoda... Nem tudja valaki, hogy hol találom meg a szereplõk listáját, vagy valami információt??? :$
kisgombacsik 2007 febr. 21. - 20:04:15 Előzmény Fruzsi
Borzasztó, hogy ez megtörténhet a mai Magyarországon. Akik ezt
a "játékot" kitalálták és véghezvitték teljesen hijján vannak az érzelmi inteligenciának, bûnözõk. Gyermekvédelmi szakemberek feljelentést tettek a film alapján.
Fruzsi 2007 febr. 07. - 13:59:23
Sziasztok!

Láttam tegnap ezt a mûsort,és szerintem türhetetlen ,hogy egy ilyen komoly dologból viccet csinálnak.Eszébe kellett volna jutnia a riporternek ,hogy ilyennel nem szabad komolytalankodni.Szégyen
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu