Kormányzóválasztás

Bakancslistához adom
Silver City
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai filmdráma, 122 perc, 2004

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Coloradóban épp kormányzóválasztásra készülnek, de ez csak a háttér egy nyomozáshoz, miután az egyik jelölt kampányfilmjének forgatását egy hulla feltűnése zavarja meg. A kampányfőnök (Richard Dreyfuss) nyomozót bérel, hogy derítse ki, a jelölt melyik rosszakarója akart botrányt kavarni a holttest elhelyezésével. Nem tudja, hogy a detektív (Danny Huston) egykor újságíró volt, akit sokkal jobban érdekel, hogy az ügy minden részletét kiderítse, mintsem az, hogy bérkopóként kaszáljon. Végül kiderül, ki volt a hulla és hogyan került a tóba, de ennél sokkal érdekesebb az a szövevényes érdekhálózat, amelyre fény derül.
Az amerikai független film legendás alkotója, John Sayles Texas (Lone Star), Alaszka (Jég hátán) és Florida (Napfényes Florida) után egy újabb tagállamot használ helyszínül, hogy egy lebilincselő történet keretében újabb körképet fessen az Egyesült Államok társadalmáról.

Stáblista:

Szereplők

Dicky Pilager
Chuck Raven
Judson Pilager szenátor
Danny O'Brien
Karen Cross
Grace Seymour
Mitch Paine
Nora Allardyce
Cliff Castleton
Chandler Tyson
Maddy Pilager

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
SandCreek 2015 szept. 29. - 22:22:26
Jó történet, hiteles politikai helyzetkép Amerikából. Dickie Pilager eredeti elképzelések híján jól hangzó frázisokat pufogtat, és hétköznapiságot, együgyûséget kínál karizma helyett. Semmi kétség, ifjabb Bush és korábbi Texas-i kampányai ihlették meg a filmkészítõket.
A rendezõ most is jó egynéhány karaktert, nevet kínál a nézõnek, meglehetõsen összekuszált a cselekmény, sokat mondó dialógusokkal megtöltve, úgyhogy az ilyenben szívesen elmerülõknek kellemes, sõt talán izgalmas szórakozást nyújthat.
Azonban látványban eléggé elmaradt a várakozásaimtól, na meg a téma tényleg egy jól körülhatárolt pont körül forog, tehát rövidebben, több iróniával nagyobbat ütött volna, legalábbis nálam.

6/10 - kis költségvetésû, FÜGGETLEN film. Elegendõ értéket, eredetiséget, mondanivalót kínál, ezért leginkább a téma iránt elkötelezett "híveknek" tudom ajánlani.