Korona Izabellnek

Bakancslistához adom
Eine Krone für Isabell
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német vígjáték, 90 perc, 2006

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

San Ferino hercegség kormányzója emglátogatja a húszéves berlini fodrászlányt, Isabell Rolandot, és közli vele, hogy ős a régóta keresett San ferinoi tróörökösnő. Azt akarja, hogy a Földközi-tengeri kis államba költözzön és nemesi származásából adódó kötelességét teljesítse.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Isabell Roland
Archibald Kent
Großfürstin Patrizia

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Rojita 2023 dec. 11. - 18:08:15 7/10
Köztudott, h a zenét és a forgatókönyveket "szerzik," - ezért előfordulnak megdöbbentő hasonlóságok, egybeesések a művekben. Nincs ez másként ebben a kis német hercegnős - limonádéban sem.
Az árva, szegény huszonéves munkáslány egy titokzatos uralkodó házasságon kívül született leszármazottja, - amely sokszor előforduló ötlet a mese irodalomban. A filmre vitt álmot a rendező még feldúsította a Római vakáció felejthetetlen kettesben szórakozgató szerelmeseinek jeleneteivel is. (Városi séta, vendéglői asztal, vásárolgatás, fürdőzési percek, - és persze itt is titokban kattog a fotós gépe.) Ez a hercegnő persze már nem olyan visszafogott, mint Audry Hepburn 50 évvel ezelőtti Annája, sőt, nagyon is kezdeményező. Első, zártkörű bemutatkozásakor, szemrebbenés nélkül ismeri be, h egyetlen kedvtelése a fiúzás.
A romantikus kis mesét némi bonyodalommal felturbózták, látványos szabadtéri és stúdió - jelenetekkel, gazdag díszlet és jelmezekkel tették látványossá.
A fsz-t játszó Felicitas Woll pedig nagyon dekoratív színésznő, - mellette Marco szerepére találhattak volna egy jobbképűbb német színészt.
Esti, elalvós filmnek ajánlom mindkét nemnek.
A yt-on találtam a filmet.
emmerssaon 2019 szept. 18. - 00:02:17
Botrányos a tartalom! Igénytelen.
Cleo. 2019 aug. 12. - 16:47:25
A németek - ezek szerint - értik a vígjáték öszszes csínját-bínját: temetői jellenettel kezdeni! Kiváló ötlet