Kossuth unokák Uruguayban

Bakancslistához adom
magyar dokumentumfilm, 14 perc, 2006

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Dél-Amerika egyik szegletében, Uruguayban él egy népes család, mely több mint száz éve őrzi titkát. A múlt század elején, amikor elhagyta Európát, a családfő megfogadta, hogy elrejti családját az üldöztetés elől. A család a történelmi Kossuth nevet viseli és a hagyomány szerint ők Kossuth Lajos leszármazottai.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
fredi60 2011 nov. 02. - 14:54:29
Az én szememben Kosuth nem sokat ér! Ahogy összeomlott az általa is erõltetett szabadságharc, elhúzott békésebb helyekre .... és késõbb onnan osztotta az észt (lásd "Kasszandra-levél"). Míg pl. a sokak által támadott Nagy Imre kész volt életét adni az általa képviselt elvekért!! De hozhatnék fel más pozitív példákat is....

Petõfi kapcsán pedig én is azon a véleményen vagyok, hogy a szülõk sírjából vett DNS mintákkal a végére kellene járni a barguzini vizsgálatoknak! Emlékszem, amikor bemutatták az ásatást, komoly szakértõk is Petõfinek tulajdonították a leleteket. Többek között alátámasztották ezt az eléggé ismert farkasfoggal, a térdében megvolt rendellenességgel, a törött karral.... Hogy mindezeket egy másik emberben is meglelhetnénk, statisztikailag eléggé kétséges.... mégis a "régi tan" követõi váltig igyekeznek cáfolni a maradványok Petõfivel való egyezõségét!4 de akkor miért nem engedik a szükõk maradványainak vizsgákatát? Na ja, az elhunytak iránti tisztelettel indokolják védhetetlen álláspontjukat. Ennyit errõl.... amíg az ellenkezõjét newm tudják bizonyítani, számomra Petõfi a barguzini számûzetésben hunyt el.
kolakx 2011 nov. 02. - 13:34:45 Előzmény feketevipera
Ilyen filmek készítése így értelmetlen. A defektes terroristává lett Che Guevara-s hasonlítás Kossuthoz döbbenetes. Már csak az kell, hogy Münnichez vagy Biszkuhoz hasonlítsák szegény Kossuthot. Ha igaz a származási vonal, akkor jól látható a szemét élõsködõ Habsburgok és a mai nyugat kiszolgálók által a magyarokra váró jövõ. Elûzetés, utána már egy kicsavarodott történelmi múlttal felnövõ, anyanyelvét-kultúráját vesztõ leszármazottak. Amolyan usás vagy eus kotyvalék emberiség jövõkép. Ilyen filmet és ezzel az információkkal készíteni, az nagy felelõsséggel jár. Az is lehet, hogy az illetõ a pozitív magyar történelmi személyiségek lejáratására készítette a filmet. Ilyen megnyilvánulások bõven akadnak tudatosan manapság. De ha, õszinte szándékkal készítették a filmet akkor a kutatást folytatni kell! Amúgy sajnos döbbenetes, hogy ebbõl a szempontból a DNS vizsgálati módszer eszébe sem jut a filmkészítõnek - errõl 1 mondatban közlés még belefért volna. Az amcsi katonákról már vietnám óta DNS adatot vesznek fel - ennek már 50 éve! A Petõfi kutatás érdekében is ( akárki végez ilyet) alapvetõ dolog lenne DNS adatokat felvenni a megbízható származású családfa tagjairól. Pontosan Petõfi érdekében. Ahogy itt is, Petõfirõl is nem meggyõzõek a felhozott bizonyítékok. Pont azzal tisztelegnénk méltóan Petõfi eletmûvenek, ha a mai legmagasabb kutatási módszereket is felhasználju. Így nagyobb esély van nagy emberek életébõl élõsködõk kiszõrésére is. Kossuth Lajos hangját õrzõ fonoghenger is csa 80 évvel a felvétel készítése után ,,került elõ"
egy New Yorki régiségkereskedõ kirakatából Magyarországra. A leckét feladta sajátmagának a filmkészítõ....
feketevipera 2011 szept. 23. - 19:53:19
Kár, hogy rövid a film, igaz, így is érdekes, legalábbis emlékeim szerint. Hogy mi is az igazság a kérdésben, talán nem fog kiderülni, ahhoz mélyebb kutatásra lenne szükség, én nem fogadom el feltétel nélkül azt, hogy ezek az emberek Kossuth leszármazottai lennének. Mindenesetre izgalmas a probléma.
Ford Mustang 2011 szept. 23. - 19:09:39
Érdekes mûsornak ígérkezik, lehet majd belenézek.