Közös siker

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar dokumentumfilm, 26 perc, 2014

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Huszonöt évvel ezelőtt, 1989. június 16-án egy 26 éves magyar fiatalember mondott beszédet Budapesten, a Hősök terén. Mondatai ma talán nem tűnnek veszélyesnek, akkor azonban a téren összegyűlt hallgatóság ereiben megfagyott a vér, a rádió- és tévékészülékek előtt ülő milliók pedig felkapták a fejüket? Akik a múlt század nyolcvanas éveiben születtek, már nem élték meg a diktatúra hétköznapjait. Ők egy szabad és demokratikus államban nőttek fel, ahol természetes dolog a szólásszabadság, ahol szabad választásokon dönthetünk közös jövőnkről. El sem tudják képzelni, milyen felszabadító érzés volt, amikor a régióban először, itt Budapesten, a Hősök terén, a fiatal Orbán Viktor kimondta azt, amire mindannyian évtizedek óta vágytunk. Hogy szabadok és függetlenek akarunk lenni!

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
adamnagysweetmovie 2014 jún. 12. - 17:54:00
Ez pedig a vágatlan felvétele a teljes szertartásnak, a címe: Végtisztesség.
Az M3 méltóképpen leadja, nagyon várom!
adamnagysweetmovie 2014 jún. 12. - 17:34:54
Azért volt ennek elõzménye is, a tv-ben is többször beszéltek róla, ez egy folyamatban lévõ ügy volt.
Másrészt nem egy újratemetésen kellett volna ellopni a halottak elõl a tiszteletet, mitnemondjak showt.
Rajk László is ízléstelennek érezte mindezt.
Harmadrészt a lengyel szabadságharcos, aki nem amerikai ösztöndíjakra gyúrt a 80s években, hanem végigharcolt az oroszokkal és Jaruzelskivel, Adam Michnik aznap este annyit mondott: Viktor, ez a bejelentés katasztrófa volt.
Végülis nem lett az, csak elefánt a porcelánboltban lépés, egy ügy kisajátítása, minden tekintélyt, tiszteletet, kegyeletet mellõzve.