Közös titkunk

Bakancslistához adom
Fireflies in the Garden
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai filmdráma, 120 perc, 2008

Értékelés:

62 szavazatból
Szerinted?

Michael (Ryan Reynolds) fiatal író, aki fájdalmas gyermekkori emlékeit könyveiben igyekszik feldolgozni, édesanyja, Lisa (Julia Roberts) diplomaosztójára utazik haza régi családi otthonukba. Lisa, akinek egész élete az önfeláldozásról szólt, miközben törékeny önbizalmú férjét, Charlest (Willem Dafoe) támogatta mindenben és a főállású anyaként nevelte gyermekeit, most végre saját sikerének örülhet. Az ünneplés azonban tragikus hirtelenséggel ér véget, mikor Lisa váratlanul életét veszti egy autóbalesetben. Miközben a család a temetésre készül, régi emlékek és titkok kerülnek felszínre és Michael, aki gyermekként apja démonai elől anyja védelmébe menekült, most kénytelen szembenézni a múlttal.

Stáblista:

Szereplők

Michael Waechter
Lisa Waechter
Charles Waechter
Jane Lawrence
Kelly Hanson

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
pihes ápr. 05. 14:40:05 5/10
A sok kis titok amire fény derült időnként, megér a nézőnek ennyi huza-vonát?
Épp elég volt ennek a hossza!

5/10
dandelion83 2019 jún. 23. - 17:23:10
Szeretem a lassú filmeket, valahogy ez mégsem tudott igazán lekötni. Pedig nem rossz, a felszín alatt sokkal több dolgot elmond, mint amit megmutat. Mégis valami űrt hagyott bennem...
eIemes 2015 márc. 22. - 08:05:25
Az angol címe "kevesebbetmondóbb" - Szentjánosbogarak a kertben...
Most már indulunk, este merengek még :)
eIemes 2015 márc. 22. - 07:30:17
nem... de talán az õ szemén át tudom legjobban nézni (érteni) a történetet...
vagy inkább az érzelmi helyzeteket, amelyek a tettek és szavak mögött vannak.
eIemes 2015 márc. 21. - 23:21:20
A fiú... talán õ az, aki érzékenyebb mindenre.
arcansas 2013 máj. 23. - 13:45:45
Én sem jöttem rá, mi volt a nagy titok. Végtelenül unalmas volt a film.Alig bírtam végignézni.Többször is megállítottam,és végig reménykedtem, hogy lesz benne valami történés.
Mike088 2013 ápr. 06. - 00:06:07
Mélyebb értelmezésre nincs szükség, a film szép fokozatosan bontja ki a család múltjának eseményeit. Értelmet nyer mitõl olyan hûvös az apa-fiú kapcsolat, és mennyi mindent kellett kiállnia Lisának miközben a férje a sikertelen írói karrierjét hajszolta. Egyes jelenetek sokat adnak érzelmileg, mindezek ellenére úgy gondolom, nem igazán válik ki az átlagból. 10/6
lacy 2012 szept. 19. - 15:26:33 Előzmény Attila G.
Ez igaz hogy ízlések és pofonok.
Pedig a 6-ik érzék egy nagyon jó és különleges film, eladdig nem is volt szinte olyan megoldású legalábbis én nem láttam.
Hangulata van és talán ha nem tetszik valakinek, az abban kereshetõ, hogy ezt a hangulatot nem "veszi" vagy tán a mai gyorsiramú filmekhez képest lassú. De pont ezért -is - jó ebben a filmben nem kell rohanni sehová :)
Na de már most már nagyon off ez itt egy másik film fóruma :)
kata3 2012 szept. 15. - 20:45:09
Soundtracks:
Gary Jules - Greetings From The Side http://www.youtube.com/watch?v=igydyntw5bM
J. Navarrete - Fireflies blinking http://www.youtube.com/watch?v=6wkgrstkwZ0
kata3 2012 szept. 15. - 20:43:38
Az igazi fõszereplõ itt Willem Dafoe és a fiatal Michael szerepében Cayden Boyd. Mindketten zseniálisan játszanak. Újra kell néznem, mert néhány dolog nekem sem világos a filmbõl.
***SPOLIER*** Érthetetlen a számomra, hogy az apa miért kínozza a fiát. ***SPOLIER VÉGE***

A film zenéje megfogott.
J. Navarrete - Lisa http://www.youtube.com/watch?v=W71thwOZxQ8
Attila G. 2012 szept. 12. - 23:12:11
Hát én pont a Hatodik érzékre kb. 2 pontot adtam anno, ezért nem is néztem meg még egyszer. Végigszenvedtem az egészet. A Más világ bizonyos szempontból kicsit jobb, bizonyos szempontból kicsit rosszabb volt, de nálam kb. 5 pontot ért. Ízlések és pofonok.
Ebbe a mostani filmbe csak kb. a felénél tudtam bekapcsolódni, ezért nehéz elkapni a fonalat, még gondolkozom az értékelésen. Illetve talán megnézem még egyszer. Nagy hátránya, hogy Ryan Reynolds játszik a filmben, akitõl kiráz a hideg. Nem véletlenül. - Lásd pl. Buliszervíz és Álomcsapda. - Egy gusztustalan fazon. Talán egy értékelhetõ alakítása volt; a 2005-ös Az élet iskolája címû filmben.
lacy 2012 szept. 12. - 22:22:13 Előzmény Rahar
Ezt a filmet nem láttam (azaz épp most megy) de tudnék pár filmet, amit egyszer azért meg lehet nézni és 10 pontos.
De elég ha egyet kiemelek és érti majd mindenki mért és mire gondolok
6-ik érzék pl. pont ilyen egyszernézõs, de 10 pontos.
Na jó meg a Más Világ (Other címmel nem keverendõ a sorozattal ennek Nicol Kidman a fõszereplõje)
Az ugyanez a kategória.
1/10
Rahar 2012 jún. 10. - 21:23:35 1/10
Nekem nem tetszik a film. A színészek hitelesek, a felvételek, a képi világ megfelelõ, semmi különleges, szép munka. Az alaptörténet felkeltette az érdeklõdésemet, általában a lineáris cselekményvezetésû filmeket kedvelem, de ebben a filmben tetszik a két szálon, különbözõ idõsíkban zajló események bemutatása. Problémám magával a cselekményvezetéssel van. A kezdeti érdeklõdésem elmúltával vártam az érdekes, izgalmas, csavaros történetvezetést, de hiába. Ez nagyon szubjektív vélemény, de engem egyáltalán nem kötött le a film. Mondanivalója van az alkotásnak, csak ez pont engem már nem érdekel, valamint a problémamegoldással sem értek egyet, megbékélünk, minden szép, happy end, az élet nem mindig ilyen és ezt tapasztalatból írom.
1/10
offtopic
Rahar 2012 jún. 10. - 21:12:44 1/10 Előzmény B.*~
"Egyszer azért szerintem meglehet nézni."
Ezen vélemény után maximális pontra értékelted. Akkor nálad milyen a nagyon jó vagy kiváló film, 10 pontból 15?Szerintem az értékeléseddel komoly problémák vannak.
8/10
sanderb 2011 okt. 28. - 15:02:11 8/10
A címre rímel, amit utána érzek: csendes gondolkodás. Ez a 'végén semmi' pedig nekem sokkal beszédesebb, mint ha a számba akartak volna rágni valami frankót.
Lélektana van ennek a filmnek, s biztos, hogy sokan tapasztaltak a saját, vagy környezetük életében hasonló helyzeteket, ha csak részletekben is. Errõl a filmrõl nagyon sokat lehetne beszélni; szerintem érdemes megnézni! 10/8
8/10
thefatalerror 2011 júl. 10. - 10:48:22 8/10
ez a film, egy erõs 6-os. afféle "elmegy", "egyszer nézhetõ" kategória". ahogy már elõttem is mondták egy páran, hiányzik belõle az az erõ, ami a végén megfogja a torkomat és addig szorítja még el nem ájulok. de az az igazság, hogy nemhogy ezt nem kaptam meg a film végére, hanem még egy apró szorítást sem. ami itt ennél a filmnél nagy negatívum volt szerintem. mindazonáltal a szavazatom 8 lett. ez pedig javier navarrete-nek köszönhetõ, aki a film zenéjét szerezte. mindenkinek csak ajánlani tudom õt. zseniális a fickó.
5/10
M.Zs.F 2011 ápr. 03. - 18:23:29 5/10
Ugyanazt az ürességet érzem most a film után, amit az elõttem szólók is emlitenek. Sok titok titok is maradt, és katarzis sem volt. Ami persze nem törvényszerû, hogy mindig bekövetkezik, de itt vártam volna. Vagy legalább egy nagy ölelést. Szinészi játék viszont nagyon szép, bár Ryan Reynolds akármennyire is az egyik kedvenc szinészem, ezért nehezen kaphatna Oscart! :) Willem Defoe volt a nyerõ ebben a filmben.

10/5
Kreszcencia 2010 febr. 23. - 22:41:09 Előzmény nyenye
**spoilert tartalmazhat**
szerinted egymásra találnak? hát, szerintem annyira azért nem. és pont ezaz, hogy attól függetlenül, hogy szerintem ez nem lenne egy rossz film, kicsit az volt az érzésem a végén, hogy olyan céltalanul mondott el egy amúgy érdekes történetet. úgy értem, ott egy családi dráma, felszínre kerülnek fontos dolgok, veszekednek néha, aztán talán belátnak dolgokat, és azt gondoljuk hogy ez biztosan sorsfordító, a szereplõk egymással való kapcsolatában is. de mégis úgy mennek haza - miközben persze azért szomorúak -, mintha semmi nem történt volna azon kívül, hogy meghalt valaki.
meg például, lehet hogy én nem figyeltem eléggé, de azt nem is értettem, hogy végül mi volt Jane sötét titka, amire mindenki rájött volna ha elolvassa a könyvet? és a végefelé, amikor a papi meg az unoka felmennek a padlásra és turkál abban a táskában, az mi? mármint mit keres? és annak mi jelentõsége van? nincs több kérdésem.:)
10/10
Zsücc 2010 jan. 01. - 20:07:10 10/10
Nekem nagyon tetszett. Csak meg kell próbálni átérezni, és akkor egybõl tetszeni fog mindenkinek szerintem. Vannak filmek, ahol nem csak nézni kell ki a fejbõl, és nem csak arra várni, hogy valami nyálas zenével és mûkönnyekkel sírásra fakasszanak a szöszi kislányok világfájdalmai, hogy elváltak a szülõk vagy mit tudom én... Ez egy szép film, egy fájdalmas történetrõl, jó színészekkel. Slussz.
Eddi04 2009 dec. 29. - 12:56:41 Előzmény papdoki
inkább megöregítették.. :)
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu