Krebsz, az Isten

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar vígjáték, 75 perc, 1969

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Balatonszutykoson szépségvesenyt rendeznek a mezőn. Az ígéretes esemény főszervezője a Nyeremény- és Mutatványügyi Hivatal munkatársa, Krebsz Antal. A fődíj egy kétórás, színes film főszerepe, melynek elnyeréséért mindent latba vetnek a szép, szebb és még szebb nők. Krebsz megmozgatja az egész falut és láthatólag eredményesen dolgozik. Ennek ellenére a Hivatal főmunkatársa leváltja a buzgó Krebszet, és megváltoztatja a fődíjat. De Krebsz nem búslakodhat, mert újabb feladat várja...

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Torolt Felhasználo 2016 febr. 26. - 16:11:25
A fõszereplõ színész AAAAAAAAAAAAANYIRa lelkes, öröm nézni :D

Tolni kéne ezt a filmet, mert jó, mert aranyos, mert lelkes. Ezzel tudnék azonosulni :P
Lyanos 2015 márc. 14. - 17:02:00
*** SPOILER ***
Érdekes áthallások vannak a filmben. Ha szabad asszociációval arra gondolunk, hogy a szépségverseny szervezése tulajdonképpen a szocializmus építésének allegóriája, akkor valahogy minden apró részletnek értelme van.
Többször emlegetik a titokzatos "odafent"-et. Embereket és más, a megvalósításhoz szükséges feltételeket csak ígérnek, de nem adnak, hanem helyette odavetik: - Oldja meg! A szépségverseny fõdíja nem egy játékfilmben való fõszerep, hanem csak egy reklámfilmben és csak egy epizódszerep.
A fõszereplõt leváltják, õ pedig tényeket és más bizonyítékokat kér a nyilvánosság elõtt. Bizonyára nem véletlen, hogy miközben ezeket mondja, épp egy bohócot mutat a kép.
A szépségverseny minden akadály ellenére megvalósulni látszik, Krebszet mégis leváltják. Õt ez sem zavarja, talán élvezi is, hogy folyton belerúgnak. Sõt, a film végén még segít is annak az embernek, aki õt váltotta az eredeti posztján. Mindegy, hogy mi feladat, mindegy, hogy a fizetség szinte nulla, mindegy, milyen nehézségek vannak és a körülmények szinte lehetetlenek, mindegy, hogy a hiányzó munkaerõt neki személyesen kell pótolnia anyagmozgatásban, villanyszerelésben, akármiben, Krebsz nem adja fel. Még akkor sem, amikor a problémás helyzet nem is az õ feladatánál merül fel. Szép példája õ, de minek is?
Ja, és a helyszín, mint azt a filmbeli óriásplakáton olvasható, helyesen Balatonszuttyó.
*** SPOILER ***
TVterror 2014 máj. 24. - 16:52:36
eddig egészen jó :)
6/10
4427 2014 máj. 24. - 14:55:08 6/10 Előzmény ezustfenyo
...akkor ma délután a Dunán!:)
ezustfenyo 2013 márc. 08. - 13:59:39
Ez a kép szintén az ország-világ ujságból van.
ezustfenyo 2013 márc. 08. - 13:58:29
Fergeteges vigjáték! A két kép egy 1969-ben megjelent Ország-Világ ujságból való.