Álomhajó - Mézeshetek Horvátországban

Bakancslistához adom
Kreuzfahrt ins Glück: Hochzeitsreise nach Kroatien
német romantikus dráma, 89 perc, 2011

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A hajóút Marie-t és Stefant, valamint az MS Deutschland teljes személyzetét ezúttal Horvátországba vezeti, amelyet számtalan szigete, a tengerparti szigetvilága a Földközi-tenger egyik páratlanul szép természeti paradicsomává tette. Az Álomhajó fedélzetén van az ifjú pár Milena és Tobias, akik majd a hajón mondják ki az „igen”-t. A Horvátországba vezető út során Milena egészen megváltozott. Állandó, extrém szorongások és kényszercselekvések gyötrik. Tobias sehogy sem tudja magának megmagyarázni ezt a változást, és elveszíti a bensőséges, lelki kapcsolatot is Milenával. Még titokzatosabb lesz minden, amikor Milena egyszer csak horvátul szólal meg, aztán felismeri őt egy horvát énekesnő…

És a másik pár, Monika és Thomas is az MS Deutschland fedélzetén szeretne összeházasodni. Ugyanakkor mindkettőjük gyereke, Laura és Max elégedetlenek a szüleik párválasztásával, és persze az abból eredő új élethelyzettel.

A feszült helyzet megoldása érdekében Marie-nak támadt egy ötlete: azt javasolta ugyanis, menjenek el ők négyen egy közös vitorlás kirándulásra. Marie mindent egy lapra tesz fel, tapasztalatból tudja, hogy a szűk terek, közös csapatmunkára kényszerít mindenkit, menekülési lehetőség az nincs, így talán a családnak esélye lesz összekovácsolódni egy teammé. Éppen Daniel Bergmann, egykori kollégája és élete nagy szerelme segítségére lesz szüksége, ami alig begyógyult sebeket tép fel… Egy Marrakeshben történt súlyos baleset után a férfi úgy döntött, változtat az életén és a munkáján, a nászútszervezői tevékenységét szegre akasztja. Marie a Daniel iránt érzett őszinte szerelme ellenére, a közös jövőjük ellen döntött, nem kísérte el Danielt a világkörüli hajóútjára.

Minden egyéb próbálkozás dacára, mégis Daniel segítségére lesz Marie-nak szüksége a vitorlástúránál, ahol a célja a családot egy közösséggé szervezni. Akármilyen kis ürügy kapcsán Marie és Daniel magukra hagyják egy apró szigeten a családot táborozni. Egy hatalmas vihar nem csak a családot sodorja hihetetlen veszélybe, hanem Marie és Daniel is eltűnik….

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
grosz_i 2022 okt. 25. - 18:43:53 9/10
Eva-Maria Grein von Friedl is végleg búcsúzik a sorozattól.