Kugli - Fegyencek szabadságon

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar tévéfilm, 95 perc, 1993

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

1956. október 23-án egy börtönt felszabadítanak a forradalmárok. Az épületben egy politikai elitélt, egy pap, egy köztörvényes bűnöző, egy börtönőr, egy arra tévedt kommunista, egy láger túlélő és egy sebeseült forradalmár keres menedéket. Emberi értékek és gyarlóságok, személyes és történelmi tragédiák tanúi lehetünk a börtön falai között.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Szabó Simon 2019 okt. 23. - 17:17:01 Előzmény Ibrahim Moshe
Ajánlásodra megnézem. Egyébként én is a "pesti srác" vagyok, 15 évesen egy II. világháborús karabéllyal.
9/10
Ibrahim Moshe 2018 dec. 02. - 23:53:36 9/10
Nagyon jó film volt! Egyetlen hibája, hogy aki nem élte át a Forradalmat, tehát nem volt "Pesti srác", az nem nagyon tudta összerakni a részletekből a Forradalom történetét. A film - óhatatlanul - elég nagy ugrásokkal mutatja a valós történelmet. Kár, hogy már csak nagyon kevesen maradtunk, akiknek még személyes élményei vannak ezekről a dicső időkről.
Kiválóan lettek kiválogatva a filmben szereplő személyek (egy politikai elitélt, egy pap, egy köztörvényes bűnöző, egy - vagy két(? -) börtönőr, egy arra tévedt kommunista, egy láger(K.Z.) túlélő és egy sebeseült forradalmár). Nagyra értékeltem, hogy a fiatal pap - a mostanában "trendi"-vel ellentétnen - végig pozitív szerepet tölt be.
>>SPOILER<<
Csak akkor nem hiteles, amikor a szerencsétlen, lelőtt zsidó fiú teteme fölött "imádkozik". A Rendező kikérhette volna egy idősebb ("Zsinat előtti") r.k. pap tanácsát. Ő talán még a "Sömá Jiszraél Adonáj Elohénu, Adonáj Echad! "-ot is el tudta volna recitálni! Egyanis ez a mondat a keresztény Ószövetségi Bibliában ugyanígy benne van! (Ez a zsidók Miatyánkja!)
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu