Különleges bánásmód

Bakancslistához adom
Sans queue ni tete / Special Treatment
francia vígjáték, 95 perc, 2010

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Alice Bergerac egy luxusprostituált, aki belefáradt az életébe. Elege van már a szakmájából, és elege van a férfiakból. Elhatározza, hogy megpróbál változtatni az életén, és ehhez egy terapeuta segítségét kéri. Xavier Demestre-t is egyre jobban nyomasztja a munkája. Mind fárasztóbbnak érzi a páciensek monológjait hallgatni, a gondjaikat és bajaikat elviselni. Ráadásul a felesége is elhagyta. A két hétköznapi figura sorsa keresztezi egymást, amikor Alice felbukkan Xavier életében. Mindketten különleges bánásmódra vágynak, s ki tudja, talán egymásban találnak reményt és támaszt.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
The Cortez 2023 ápr. 01. - 20:37:26 5/10

„Mit érsz vele, hogy szabad vagy és van pénzed, ha beledöglesz?”

Lassú folyású, csendes francia dráma. Huppert néni, mint karrierje során oly sokszor, itt is kurvát alakít. A sztori az ő hivatását állítja párhuzamba egy kövér pszichológus szakmájával. Mindketten kiégettek, életuntak, befásultak, valamint groteszk, kínos helyzetekbe kerülnek és brutálisan röhejes, cringe figurákkal találkozgatnak. A kettejük ütközései szintén cinkes, ultragáz pillanatokba torkollanak. A befejezés nem túl erős, de legalább nem egy hollywoodias, klisés szar. Láthatunk némi karakterfejlődést, illetve a film jól bemutatja a kurválkodás veszélyeit, lehetséges következményeit.
timoleon 2017 ápr. 05. - 21:07:37 Előzmény Alasseo
Akkor te valamit nagyon nem értettél meg, vagy elaludtad a végét. Megvolt a pozitív megoldás, annyit elárulok.

A film pedig *5!
4/10
Alasseo 2012 júl. 28. - 07:59:03 4/10
Szeretem a francia filmeket és alapjában a mûvészfilmekkel sincs semmilyen bajom (bár ez aligha üti meg a mércét, hogy mûvészinek mondhassuk), Isabelle Huppert pedig egyenesen a kedvenc színésznõm, de ez a film nem nagyon tetszett. A fõszereplõ csak csak szenved végig, érthetõ módon ki akar törni eddigi életébõl (ami teljesen világos, hiszen nem túl fiatal már a szakmához), de a végére voltaképpen sehová sem jut el. Ugyanez igaz a pszichomókus hapsival való "kapcsolatára". Így az egész film erõltetetté és feleslegessé válik. Úgy éreztem, mintha véletlenül kiválasztott emberek életérõl készítenének valóságsót, de nem forgatókönyv alapján, hanem egyszerûen teszik azt, amit mindig.
Ja, és ez nem vígjáték.
Ford Mustang 2011 szept. 08. - 19:59:43
Érdekes vígjáték, de legyen a mentsége az, hogy francia.