Kung-fu - A film

Bakancslistához adom
Kung Fu: The Movie
amerikai akciófilm, 89 perc, 1986

Értékelés:

37 szavazatból
Szerinted?

Lawrence Perkins tiszteletes, aki sokáig misszionáriusként élt a Távol-Keleten, meghal egy sacramentói ópiumbarlangban. A rendőrők, akik kábítószer-túladagolásra gyanakszanak, a nyomozáshoz Kwai Chang Caine (David Carradine), a félig kínai, félig amerikai származású shaolin pap segítségét kérik. Az áldozat csinos, fiatal felesége nem hajlandó belenyugodni abba, hogy férje túladagolásban halt meg és abban reménykedik, hogy Caine kideríti, mi is történt valójában.

Stáblista:

Szereplők

Kwai Chang Caine
Sarah Perkins
Chung Wang
John Martin Perkins
Mills seriff
Manchu
Po mester
Idős asszony

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
zee944 2009 jún. 27. - 18:40:03
Ne kezdjük megint a szerecsenmosdatást. Carradine a képe miatt kapta a szerepet, se harcmûvészeti, se színészi képességei nem voltak. Nem próbált semmit "jelezni" nekünk, csak pénzt akarta besöpörni. Azért ment bele "olyan mélységekbe", mert neki nem voltak olyan mélységei.
Marcipáncica_ 2009 jún. 27. - 18:13:45
hali. én ugy tudom hogy Bruce Lee számára nagy csapást jelentett az, hogy anno nem õ kapta a sorozat fõszerepét, és ezzel azóta is számos cikk foglalkozik, pár példa:

"Az eredeti Kung Fu-széria készítõi egyébként Bruce Lee-nek [8] szánták a fõszerepet, de Jerry Thorpe producer közbeszólt, hogy az amerikai közönség nem lenne vevõ egy kínai fõhõsre. 86-ban viszont Carradine Brandon Lee-vel csapott össze a Kung Fu újabb tévéfilmes változatában [9]: a shaolin nagymesterek parancsára le kellett gyõznie a saját fiát, akit Lee alakított."

"A legenda szerint valamikor réges régen A NAGY Bruce Lee a Sárkány Közbelép címû filmmel párhuzamosan elõállt egy sorozat ötletével. Ez nem csoda, hiszen Lee eleve egy sorozattal kerül be az amerikai köztudatba, mégpedig az akkori Batman-ben kápráztatta el a nézõket (és nem mellesleg a sorozat készítõit) gyorsaságával és ügyességével. Szóval állítólag tõle ered a kínai saolin pap vadnyugati kalandjairól, apja utáni kutatásairól szóló, 1972-ben készült sorozat, a Kung Fu alapötlete (és állítólag nagyon megsértõdött, hogy nem õ kapta meg a fõszerepet). A gyártó stúdió úgy döntött, hogy a harcmûvészetekhez fikarcnyit sem értõ David Carradine (akiben egy cseppnyi ázsiai vér sem csordogál) legyen a fõszereplõ, s nem a Sárkány. A sors fintora, hogy Bruce Lee alig egy évvel a sorozat bemutatóját követõen, 1973. július 20-án meghalt, vagyis ha övé lett volna a fõszerepet, akkor sosem készült volna el a nagysikerû, 3 évadnyi Kung Fu 1975-ig, majd utána a Kung Fu-film, illetve a Kung Fu - A legenda folytatódik címû sorozat sem."
érdemes kicsit utána kutatni... bár a teljes igazságot talán sosem fogjuk megtudni. :S
valentini66 2009 jún. 27. - 17:10:41
Ez nem az a film. Az egy sorozat volt, amiben Bruce Lee játszott volna. A 70-es években készült és láttam a sorozatot. Díjat nyert ez az alkotás. A német kabel 1-en vetítették. Azt gondolom, hogy Carradine a színésziképessége miatt kapta meg azt a szerepet, és nem a Kung Fu tudása miatt. A Kung Fu nemcsak harcolni tudást jelent, és ezt próbálta Carradine jelezni nekünk, de nem ment bele olyan mélységekbe, és ezt nem tudni miért nem tette. Biztos vagyok benne, hogy jóval több könyvet olvasott a kínai filozófiáról, mint itt páran. Sajnos nem értik páran a Carradine filmeket. Sok filmet megnéz az ember azért, hogy szórakozzon, meg élményben legyen része. Nem feltétlenül kell azt annyira komolyan venni. Láss valami picit egy másik világból, és nem feltétlenü kell az embernek követni ezt. Remélem, értetek.
Finneas33 2009 jún. 27. - 16:32:33
Ez nem az a film, amibõl Bruce Lee-t kihagyták végül, mert rájöttek, hogy kínai???? Vagy ez már a Mester halála után készült? Mikor halt meg Bruce Lee?
sad76 2009 jún. 27. - 12:41:31
David Carradine (Kwai Chang Caine)
tujátok ,hogyan halt meg a "mester"?egy szállodai fürdõszobában felakasztotta magát véletlenül :)hokizás közben.....a fojtogatós szex nagymestere volt :))de hát ez se jött össze neki ahogy a kung fu se
Gyulmi 2009 jún. 27. - 10:57:46 Előzmény joshsword
Nagy tudösok! Meg ne nézzétek!
joshsword 2009 jún. 27. - 10:03:26
Én is csak Brandon lee miatt nézem meg!
bobi64 2009 jún. 27. - 09:42:45 Előzmény andav
Szerintem egy zsák burgonya sok érte. Az a régi sorozat is vérgagyi volt/ orf-en néztem zsenge koromban/ a bruce lee örülhetett, hogy kimaradt ebbõl.A régi Rózsaszín Párducos filmek Kis Kátója többet tudott ennél. Monumentális harcjelenetek voltak a PINKPANTHER-ben. Egy lakást simán lezúztak gyakorlás közben, vagy egy éttermi konyhát lassítva. Még mindig röhögnöm kell, ha eszembe jut...
1/10
andav 2009 jún. 22. - 20:13:20 1/10 Előzmény prezli01
Na ez aztán a "színvonalas" film. Ezt is egy zsák burgonyáért vették valahol. Mint az itt vetített filmek többségét. "Gratula" a szerkesztõknek!
Kensai1111 2008 jún. 21. - 14:50:32
Bruce Lee nem a filmet kritizálta, hanem a '72-ben kezdett sorozatot: http://www.imdb.com/title/tt0068093/
Ebben ugyanis eredetileg õ játszotta volna a fõszerepet, csak kirugdosták, ázsiai származása miatt.
Carradine tényleg szánalmas, a mozdulatai elárulják, hogy gõze sincs a harcmûvészetekrõl. A filmben feltûnõ összes többi 'harcmûvész' mozgása lényegesen jobb.
Ez a film csak azoknak nyerheti el a tetszését, akik pontosan annyit értenek a kung fu-hoz, mint a kedves Kwai Chang Caine.
Bonzo 2007 okt. 23. - 17:50:46 Előzmény prezli01
A bibi csak az, hogy ez a film 86-ban készült, míg Bruce 1973. július 25-én hunyt el.
2/10
Hugo86 2007 okt. 23. - 16:10:39 2/10
Ez a film egy borzalom! Dééévid Keredájn nevetséges amit mûvel. Ezek a mozdulatok, az a mimika és színészi játék...:D Nem is értem hogy lett õ Bill a Kill Billben... Na még szerencse, hogy abba nem tudott nagyon belerondítani. Ez a film 10-bõl 2!
prezli01 2007 okt. 23. - 15:02:24
Sajnos ez a film jellegzetesen példázza a leleti harcmûvészet elbagatelizálását, mert az egész film puszta trükköt tartalmaz! Nem véletlenül mínõsítette ezt olyan mélyre Bruce Lee is! Ahhoz, hogy a szürke semmittevéstõl elvonjon, alkalmas, de mint a valós kung-fu, attól égi messzeségben van. Pénzt kaszálni vele nagyon kiváló filmprodukció, David Carradine, remek karakterszínész, de nem karate tehetség. És ami nagyon szembetûnõ, hogy filmjei többségében az alvilági alakot formázza, ami szöges ellentétben áll minden igazi keleti harcos eszmeiségével, tanításával. Ám akinek ez tetszik nézze.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu