La belle Verte

Bakancslistához adom
francia vígjáték, 99 perc, 1996

Értékelés:

27 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Eagle stone 2017 aug. 21. - 12:38:15
Az a jó, ha nem egyértelmû.
6/10
kritiza 2015 márc. 04. - 09:55:22 6/10
Nehéz eldöntenem, hogy ez a film jó-e vagy sem. Szeretem a társadalomkritikus alkotásokat, fontos dolgokat említ ez a film is, de a minõsége gyengébb, mint ami egy ilyen témához igazán hozzá tudna tenni. Néhányszor nevettem is, de volt olyan rész (fõleg az elsõ 15-20 perc), amelyiknél azt hittem, valami idétlen, agyatlan hollywoodi vígjátékot nézek épp. A teljes filmmel lehet, hogy az elgondolkodtatás volt a cél, amire nagy szükség is lenne, de végül logikátlan ötletekkel tették tele.

***Spoiler***
Pl. az adott évi gabonatermés alapján határozzák meg, hány gyerek születhet. Hát, ez elsõre nagyon magas szintû tudatosságnak tûnik, de tulajdonképpen semmi értelme. Hiszen egyrészt az ezután megfogant gyerekek eleve nem is mind abban az évben születnek meg, hanem átcsúszhatnak a köv. évre. Másrészt tudom, hogy ez nem a Föld, nem tudhatjuk, mivel táplálkozik ott egy csecsemõ, de alig hiszem, hogy az elsõ évben jelentõsebb mennyiségû gabonát fogyasztana, annyit, hogy ez legyen az alap mérce. Harmadrészt: és mi lezs a további években? 260-270 éveket élnek ezen a bolygón, van értelme a születéskori gabonatermésbõl kiindulni? Mennyi lesz a termés 2, 10, 130 év múlva? Szerintem ennek semmi értelme, és még tele a film hasonló logikai bakikkal.
***Spoiler vége***
Pedig úgy szerettem volna szeretni...
De azért nem ez volt életem legrosszabbja, sõt. 10/6-7-es. És senkit nem beszélnék le a megnézésérõl.
1/10
Saxbusters 2014 szept. 23. - 08:20:31 1/10
Ha azért tiltották be, mert borzasztó film, akkor megértem.
A humor eszközei gyengék, tele van ellentmondásokkal, szájbarágós és még béna is. Viszont, voltak benne szép vágóképek!
10/10
Alison Taylor 2013 dec. 09. - 18:21:28 10/10
A kedvenc filmem, ajánlom mindenkinek!
10/10
detox 2013 szept. 01. - 21:47:56 10/10
órási film. talán Monty Python-ékkal tudnám párhuzamosítani, de azért ez még konkrétabb kategória. feltétlen csodálkozni fogok ha leadják az ertéelklubon :)
10/10
benkewood 2013 jún. 27. - 09:58:59 10/10
Ha egy igazán szellemes, provokatív filmet szeretnétek nézni, akkor jó szívvel ajánlom a figyelmetekbe a Gyönyörû Zöld c. filmet, amit 1996-ban betiltottak Európában. Nem véletlenül, hiszen hatalmas görbe tükröt mutat a modern társadalomnak. És itt a humor az eszköz, nem az ocsmányság... A legjobb film amit valaha láttam!! :-)

Itt meg tudjátok nézni magyar felirattal (a feliratot külön be kell kapcsolni):
https://www.youtube.com/watch?v=08wdWyegy8g

Ha valaki csak EGY filmet láthatna életében, akkor EZT ajánlanám neki. Társadalomkritika, humor, ÉLET. Kapcsold le magad az õrületrõl másfél órára, és nézd meg a filmet! Bízz bennem - szeretni fogod! :D
10/10
sumerian01 2013 febr. 07. - 14:38:07 10/10
Gyönyörû zöld azaz (La Belle Verte /Beautiful green) "egy ritka francia film, amelyet nem hivatalosan betiltottak, 1996-os elkészülte óta nem játszották moziban, és tévén is csak néhány eldugott csatornán a késõ éjszakai órákban."
Coline Serreau írta, rendezte és játssza a fõszerepet, õ lehelt életet Milába. Az alkotás egész egyszerûen megismételhetetlen és rendkívüli. Lágy humorral és könnyedséggel mutatja be a modern ember természethez való, mindinkább torzuló viszonyát.
Az 1996-os film pont olyan, amit elvárnánk egy jó francia mûvészfilmtõl: franciául beszélnek benne, akciódús, mulattat, ráébreszt bizonyos velünk is kapcsolatos problémákra és elmondhatjuk a végén, hogy egyáltalán nem unatkoztunk rajta.
A filmnek van egy alapvetõ komikuma, amin viszont ha kicsit is túllátunk és nem csak olcsó sci-fiként tekintünk rá, akkor bizony egy súlyos társadalomkritikába csöppenünk. Kritikája könyörtelen, egyáltalán nem tûr megalkuvást. Felhívja a figyelmünket, hogy - a technikánk mögött nincs lélek
- a pénzünk értéktelen
- laposak a kapcsolataink, elvárjuk hogy szeressenek minket, de másokat mi képtelenek vagyunk
- a mérgezett levegõ és más szenny közepette járunk és ezzel mit sem törõdünk
- stb...
A film a legnagyobb videomegosztón magyar felirattal megtekinthetõ.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu