Labirintus

Bakancslistához adom
Labyrinthus
belga-holland családi film, 99 perc, 2014

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Frikke, egy 14 éves fiú felfedez egy videójátékot, amely a környékbeli gyerekeket használja játékosnak. Frikke-nek nincs sok ideje rá, hogy megtalálja a játék gonosz kiötlőjét.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
India243 2021 jún. 21. - 16:11:50
A következő a benyomásom:Őszintén szólva, túl azon, hogy többet is ki lehetett volna hozni ebből az ötletből, ahhoz szerintem túl erős, hogy kimondottan gyerekfilm legyen. Mármint maga az alapsztori, a megvalósítás minőségétől, és erejétől függetlenül. Azért az, hogy SPOILER

konkrétan egy pszichopata elembeteg meg akarja ölni a gyereket , akiket amúgy mutatják is, ahogy kórházban élőhalottként fekszenek, miközben senki sem tudja, hogy miért, csak a főszereplő, meg a néző, hogy egy ilyen furcsa, a film végéig meg nem magyarázott módon működő természetfeletti? eszköz konkrétan kiszívja a lelküket, és mindezt belehelyezik mai, aktuális valós korba, és helyszínbe, ez így konkrétan simán lehetne akár egy 18+-as horror/thriller alapsztorija is. És annak akár jó is lehetne, viszont mivel érthetetlen módon gyerekfilmnek szánták, nem merték, nem lehetett értelemszerűen ezt a sztorit olyan erősen megcsinálni, ahogy ezt az alapsztorit egyébként érdemes lett volna. És így lett belőle egy összességében elég gyenge, besorolhatatlan valami, ami szerintem bőven túl erős ahhoz, hogy akár egy általános iskolás gyereknek csak úgy mesének berakjam, egy gimis halloween-i házibuliba meg már talán gyenge lenne, lehet egy tizenhat éves gimis társaság házibuliban már inkább valami rendes horrort akar nézni. Vagy horror-vígjáték ötvözetből, illetve horror/thriller ízesítésű családi vígjátékból is milliószor jobbak vannak szerintem. Akkor talán érdemesebb Adams Family-t nézni, bár azt nagyon rég láttam, már a sztorira nem emlékszem. Vagy ott van a Libabőr. Na az például telitalálat, az is ilyen izgulós thrillerrel ötvözött, vígjáték, paródia, nem tudom pontosan, de egész jó. Nem azt mondom, hogy ez nézhetetlen, csak éppen van szerintem sokkal jobb alternatíva. El kellett volna dönteni, hogy olyan családi filmet akarnak, amit tényleg nyugodtan le lehet játszani egy gyereknek, de akkor ehhez ne egy ilyen alapsztorit válasszanak, hogy egy elátkozott fényképezővel egy egyébként valós környezetbe, és mai korba helyezett pszichopata kiszívja a gyerekek lelkét, és le akarja gyilkolni őket, és ha a főszereplő nem jár sikerrel, meghalnak, vagy pedig válasszák ezt a sztorit, és akkor csinálják meg rendesen, úgy, hogy nem gond, ha tizenhatos, vagy akár tizennyolcas karika kerül rá. De így két szék közül a pad alá estek az alkotók...


8/10
alien1976 2020 aug. 29. - 03:30:12 8/10
Kellemes családi film volt. Simán válalható filmecske, ügyes képi megoldásokkal, jó történetvezetéssel. A zene is kellemesen kapcsolódott a filmhez. Van két kérdésem, ami előtt mindenképpen kiírom, hogy SPOILER **************SPOILER***********SPOILER*********
Mi lett a macskával?
Ha a tanár volt a gonosz a játékban, akkor ő miért nem volt kómában??
10/10
zalanrados2004 2018 aug. 26. - 11:01:11 10/10
Nekem nagyon tetszett. 10/10
BBali06 2017 márc. 10. - 21:47:23
Ez egy nagyon jó családi film, csak ajánlani tudom mindenkinek. Az ötlet nagyon jó volt, hogy egy labirintust hoztak létre, amúgy is szeretem a labirintusokat. Mindössze néhány hiányosság volt, amit nem feltétlen értek benne. Ez a labirintus például úgy néz ki, mintha csak egy rendetlen szobában köröztek volna, annak ellenére, hogy látványos megoldások voltak a belsõ terekben.
Plusz felvet néhány kérdést, például hogy mi lett a macskával, amit a film elején Frikke beküldött a játékba? Voltaképpen ez nem egy bûnügyi film, de hogyan készítette el a játékot a fotós, és mi lett vele? Mert kómába esett, de úgy maradt élete végéig, vagy mi történt? Ezekre mind nem kapunk választ, persze aki csak szórakozni akar, annak mindegy, de azért jó lett volna tudni.
A szokásos elemet, hogy egy fiú/lány belészeret egy másik nembe, nem hagyták ki, azért a Csákó név tetszik, én is szívesen hívattam volna magam így anno.
A film fokozatosan visz bele egyre több szereplõt ami nem olyan rossz megoldás, nem egyszerre zúdult rám, hogy ezek meg kik, de azért a végén megint az a szemüveges ürge belészeretett Frikke anyjába.

Összességében 10/9. Jól szórakoztam.